Kyllingebryst i stegeso. Uhm en lækker menu du skal høre om i dag. En skøn ret med kylling i Römertopfen.

Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovnSøndag. Solskin. Søndagsrengøring. Simremad. Skønt at fylde sin stegeso, og kunne ile ud på terrassen og hyggelæse i solen, imens maden laver sig selv.

Fantastisk opfindelse, sådan en Römertopf!

Dagens ret til Römertopfen er: kyllingebryst med porrer, majs, bacon, champignon, ost, fløde og et par gulerødder.

En rigtig nem og lækker måde at tilberede kyllingefilet i ovn på. Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovnKyllingen bliver saftig og lækker og får smag af de andre ingredienser. Det smarte er, at alt laves færdigt i et og samme fad. Mørt og lækkert kød, der smagte skønt med ris til.Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovn

Har du ikke en stegeso eller Römertopf, som den også kaldes, så kan retten fint tilberedes i et almindeligt ildfast fad evt. tildækket med stanniol.

Du kan også lave retten i en stegegryde, du sætter i ovnen. Du kan også bruge en slow cooker/crock pot?Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovnHer kommer opskriften på kyllingebryst med bacon og porrer i Römertopf. Den er rigtig nem.

Kyllingebryst i stegeso – få en nem opskrift på kyllingefilet i ovn her

Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
Stegesoen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kalkunbryst eller kyllingeinderfilet kalkunbryst kan også bruges - skær det i små stykker
  • 125 gram bacon
  • 3-5 porrer fintsnittede
  • 250 gram champignon eller 1 glas
  • 3-400 gram majs 1 stor dåse
  • 2 gulerødder
  • 200 gram ost gerne mozzarella eller Havarti
  • ½ liter fløde gerne madlavningsfløde

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand. Fyld begge halvdele.
  • Svits bacon og champignon.
  • Snit porrerne og læg porreskiverne i Römertopfen.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Tilsæt bacon, majs og champignon.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Krydr kyllingebrysterne godt på begge sider.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Læg kyllingebrysterne på toppen af fyldet i Römertopfen.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Tilsæt fløde. Kog panden af med lidt vand, og tilsæt også stegeskyen til Römertopfen. Skyl også flødekartonen, så du får det sidste fløde med.
  • Tilsæt ost. Skær i skiver og læg osten på toppen.
  • Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Tag evt. låget af nogle minutter til sidst og lad kyllingen få lidt farve
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Servér retten med ris til
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn

Noter

Retten kan laves i et tildækket ildfast fad. 
Retten kan også laves i slow cooker / Crockpot - gå efter en tilberedningstid på 3-4 timer v. low
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kyllingefilet nemt tilberedt i stegeso – saftigt kyllingebryst. Simremad når det er bedst

Sikke en lækker ret! Den kan du altså godt glæde dig til at prøve. Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovn

Tilsæt også gerne et par gulerødder eller hvad du nu ellers har i grøntsagsskuffen og en dåse majs. Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve, hvis du undrer dig over udseendet her. Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovnLæg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovnStil evt. stegeso på en bageplade med bagepapir, så risikerer du ikke at fløden bobler ud under stegningen.

Retten duftede fantastisk og den så også himmelsk ud. Uhm familien ventede forventningsfuldt.
Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovn

Wow der var jubel! Nem og og lækker simremad, som alle i familien var helt vilde med.

Mørt kyllingebryst og lækre grønsager og en lækker flødesovs – en ægte Römertopf-succes.Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovn Mørt kød, lækre smagfulde grøntsager.

Vi spiste retten med ris til.  Heldige os, der var mad nok til 2 dage. Der var også jubel på dag 2 🙂Kyllingebryst i stegeso - kyllingefilet i ovnGod fornøjelse med den lækre kyllingeret 🙂