Kyllingebryst i stegeso. Uhm en lækker menu du skal høre om i dag. En skøn ret med kylling i Römertopfen.
Søndag. Solskin. Søndagsrengøring. Simremad. Skønt at fylde sin stegeso, og kunne ile ud på terrassen og hyggelæse i solen, imens maden laver sig selv.
Fantastisk opfindelse, sådan en Römertopf!
Dagens ret til Römertopfen er: kyllingebryst med porrer, majs, bacon, champignon, ost, fløde og et par gulerødder.
En rigtig nem og lækker måde at tilberede kyllingefilet i ovn på. Kyllingen bliver saftig og lækker og får smag af de andre ingredienser. Det smarte er, at alt laves færdigt i et og samme fad. Mørt og lækkert kød, der smagte skønt med ris til.
Har du ikke en stegeso eller Römertopf, som den også kaldes, så kan retten fint tilberedes i et almindeligt ildfast fad evt. tildækket med stanniol.
Du kan også lave retten i en stegegryde, du sætter i ovnen. Du kan også bruge en slow cooker/crock pot?Her kommer opskriften på kyllingebryst med bacon og porrer i Römertopf. Den er rigtig nem.
Kyllingebryst i stegeso – få en nem opskrift på kyllingefilet i ovn her
Ingredienser
- 1 kg kalkunbryst eller kyllingeinderfilet kalkunbryst kan også bruges - skær det i små stykker
- 125 gram bacon
- 3-5 porrer fintsnittede
- 250 gram champignon eller 1 glas
- 3-400 gram majs 1 stor dåse
- 2 gulerødder
- 200 gram ost gerne mozzarella eller Havarti
- ½ liter fløde gerne madlavningsfløde
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand. Fyld begge halvdele.
- Svits bacon og champignon.
- Snit porrerne og læg porreskiverne i Römertopfen.
- Tilsæt bacon, majs og champignon.
- Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve.
- Krydr kyllingebrysterne godt på begge sider.
- Læg kyllingebrysterne på toppen af fyldet i Römertopfen.
- Tilsæt fløde. Kog panden af med lidt vand, og tilsæt også stegeskyen til Römertopfen. Skyl også flødekartonen, så du får det sidste fløde med.
- Tilsæt ost. Skær i skiver og læg osten på toppen.
- Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
- Tag evt. låget af nogle minutter til sidst og lad kyllingen få lidt farve
- Servér retten med ris til
Noter
Kyllingefilet nemt tilberedt i stegeso – saftigt kyllingebryst. Simremad når det er bedst
Sikke en lækker ret! Den kan du altså godt glæde dig til at prøve.
Tilsæt også gerne et par gulerødder eller hvad du nu ellers har i grøntsagsskuffen og en dåse majs. Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve, hvis du undrer dig over udseendet her. Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
Stil evt. stegeso på en bageplade med bagepapir, så risikerer du ikke at fløden bobler ud under stegningen.
Retten duftede fantastisk og den så også himmelsk ud. Uhm familien ventede forventningsfuldt.
Wow der var jubel! Nem og og lækker simremad, som alle i familien var helt vilde med.
Mørt kyllingebryst og lækre grønsager og en lækker flødesovs – en ægte Römertopf-succes. Mørt kød, lækre smagfulde grøntsager.
Vi spiste retten med ris til. Heldige os, der var mad nok til 2 dage. Der var også jubel på dag 2 🙂God fornøjelse med den lækre kyllingeret 🙂
Hvor mange porre bruger du?
Lige til info, stegesoen kan sagtens komme i varm oven, den skal blot stå i vand 1 time inden. Det har jeg altid gjort og den er endnu ikke knækket
Står stegesoen i ovnen mens den varmer op?
Hejsa, vil prøve denne ret. Men kan se du skrive man skal gemme vandet fra champignonerne og tilsætte det senere. Men kan ikke se hvornår du tilføre det?
Hej
Et hurtig spørgsmål hvor mange porre skal der i retten? ?
Mvh Bente
Hej Gitte.
Købte en Rømertopf for et år siden men først nu har jeg taget mig sammen til at prøve den! Jeg har med glæde læst dine mange opskrifter med Rømertopf -retter og nu skulle det være! Kyllingebryst med porrer og bacon var én af de retter jeg havde lyst til at prøve. Glæder mig til at smage om en times tid! Tak for en rigtig god side med mange spændende opskrifter!
Hilsen Ann Marie
Hejsa..
Din opskrift lyder super lækker og skal da afprøves.. blot et lille men 🙂 går da ud fra at der nok har sneget sig en lille skrivefejl ind da du i din ingrediens liste har skrevet 8 stk Kalkunbryst…. som der nok også kan bruges, men lige nu så er overskriften jo misvisende… hehe 🙂
Ville nu blot lige gøre dig opmærksom på det.. ingen kritik.. 😉
Venlig Hilsen Heidi
Hej Gitte
Godt råd: du skal bruge anden væske (boullion, vin, vand) i det meste af stegetiden. Fløden skal ikke før de sidste 20/30 minutter. Så få din sovs.
Vh
Mikkel
Hej Gitte
Uhm lækker inspiration 🙂 udskiftede bacon og champignon med gulerødder, kogte panden af med en del karry og kokosmælk og tilsatte madlavningsfløde 🙂 det blev super lækkert og cremet og masser af sauce 🙂
Tak for en super blog 🙂
Hilsen Heidi
Hej Gitte,
Ærgerlig at energien ikke nåede frem 😉
Jeg har købt kyllingeinderfilet i ABC Lavpris http://abc-lavpris.dk/
Men jeg er bange for du har langt til nærmeste ABC?
I aften skal vi prøve gryderetten 🙂
Mvh. Linda
Hej Gitte,
Tirsdag-energi er hermed afsendt 😉
Mange tak for hurtigt svar! Har fundet frossen kyllingeinderfilet til 16,67 kr. pr. kilo!
Det må da være oplagt til sådan en gryderet 🙂 Uhh glæder mig allerede til at lave den, og ikke mindst spise den!
Hej Gitte,
Uhm det lyder godt 🙂
Har du nogen ide om ca. hvor mange gram kylling der var?
Tænker en hvidløgs friskost kan bruges istedet for havarti?
Det har vi nemlig altid i køleskabet..
Ønsker dig god mandags-energi og god fornøjelse med dit nye job 🙂
Lækkert og efterårsagtigt – jeg elsker alt-i-en-gryde 😀
– Anne