Jeg har jo skrevet om Römertopfen en del gange efterhånden…Men bær over. Nu kommer der endnu et skyhøjt rosende indlæg.

Jeg bliver nemlig ved med at være imponeret over den lækre mad der kan trylles ud af så enkel en stegeso af rød-ler.

Maden blev lavet i sidste weekend. Jeg kæmper stadig for at komme til hægterne efter en slem  (dødelig føles den næsten som?) forkølelsesvirus. Smagsløgene er ikke intakte, så jeg er glad for at det ikke var idag jeg skulle spise de lækre paprika/flødekoteletter. Det ville have været en skam!

De blev så møre! Jeg skar en kæmpe nakkefilet op til koteletter, en kæmpe nakkefilet, så faktisk var der mad til 3 dage. Vi varierede tilbehøret hver dag. Paprikakartofler den ene dag, ris den næste osv. Så faktisk var det en fornøjelse alle dagene at have lækre møre koteletter at komme hjem til efter lange og travle arbejdsdage. Men ok. På 4. dagen trængte vi så også til afveksling 😉

Opskrift på paprikakoteletter i flødesauce :

1 hel nakkefilet (eller nakkekoteletter/almindelige svinekoteletter. Skær evt. en svinekam op?)

1 pk. bacon

2 glas champignon (incl. væde)

5 løg

5 hvidløg

1 stor dåse konc. tomatpure

½ liter svinebouillon

1/4 ltr. fløde og 1/4 ltr. mælk (brug evt. ½ l mælk istedet hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, der er rimeligt meget fedt i nakkefilet.)

3 spsk paprika

½ brev kartoffelmospulver

Fremgangsmåde :

Nakkefiletten skæres

Nakkekoteletterne steges. Krydres godt med salt, peber og paprika.

Når alle koteletterne er stegt tages de af panden og holdes varme.

Bacon svitses på panden sammen med løg og champignon (gem væden). Svits bouillonterningerne med. Tilsæt paprika.

Koteletterne lægges i Römertopfen (der forhinden har suget vand i mindst en halv time).

Løg/champignonblandingen hældes over. Drys kartoffelmospulver over. Det er et genialt trick der jævner retten.

Fløde, mælk, vand, tomatpure og champignonvæde hældes ved.

Fadet dækkes med staniol (for at fadet slutter helt tæt og fyldet ikke bobler ud). Låget lægges på og nu skal Römertopfen hygge sig i et par timer mindst. 175 grader varmluft.

Bag gerne et godt brød i ovnen imens, eller ovnkartofler f.eks.? Måske også bagte grøntsager. Smart fidus at udnytte ovnvarmen?

Sådan ser paprikakoteletterne ud efter 2½ time i ovnen. Så møre og saftige at de næsten falder fra hinanden. Det kan vi godt lide. Synes du ikke om det, nøjes du bare med at give dine koteletter 2 timer.

Koteletterne blev serveret med paprikakartofler (halve ovnbagte kartofler penslet med olie og drysset med paprika og salt), med gulerodsfad med rosmarin og guacamole.

Guacomole virker måske ikke lige umiddelbart til at så godt til, men vi havde et net modne avocado i køleskabet. Det går jo ikke! Avocado skal man ikke udsætte at tilberede er min erfaring. En dag for meget og pludselig er de brune og alt for bløde. Faktisk viste det sig at være en god ide at lave guacomole.

Hvidløgsdippen  supplerede fint den lidt tunge søde ret.

Her får du lige lynopskriften på guacomole : 

Mos dine avocadoer med 5 fed hvidløg, citronsaft og groft salt. Sådan. Det var da et lyntip! 🙂

Stegesoen har reddet endnu et måltid. Det KAN ikke gå galt i en Römertopf 🙂

Velbekomme!

P.S.: Og hvor ER det dejligt at være på blog-benene igen. Jeg er på vej ovenvande og får en spirende lyst til at lave og spise mad igen. Skønt 🙂