Römertopfen fyldes med sød kylling i cola

Fredagskylling på matriklen år efter år…Grillkylling i forskellige afskygninger. Mine børn er SÅ konservative når det kommer til den fredagskylling!

Mig? Altså jeg er jo efterhånden begyndt at trænge til lidt variation. Mine børn er 13 og 16 og ja så kan I selv regne ud hvor mange grillkyllinger jeg har spist og tilberedt hver fredag siden de var små.

Jeg er så småt begyndt at introducere kylling tilberedt på alternative måder I Römertopf, stegt på kartoffelbund, lavet i gryde, grillstegt med paprika, grillstegt med timian, osv. osv. . Hver gang under store protester. “ØV! Hvor er den rigtige kylling?” “Hvor er det sprøde skind?” “Hvornår skal vi have rigtig kylling igen?”

Suk! 😉

Til vores traditionelle fredagskylling hører kylling, pommes frites, fiskepinde og cola!

 

Stor var opstandelsen derfor da jeg annoncerede denne fredags menu. Kylling i COLA! “Jamen mor, har du hældt en COLA ovenpå kyllingen??” “Hvad sker der lige??” “Det er da synd for kyllingen??”…”og for colaen??”….

Jep. Dagens fredagsmenu var “Kylling i cola”!

Som du nok kan fornemme var det nogle MEGET hårde kritikere der satte sig til aftenbordet.

Skepsis. Skuffelse. Ærgelse. Vrede?

Og ved I hvad? Der var happy end 😀 Min familie godkendte cola-kyllingen! 🙂

Her kommer opskriften. Den kan virke lidt bizar, men ingredienserne i forening skaber skøn smagfuld harmoni.

Opskrift på kylling i cola i Römertopfen: 

1 hel kylling

4 dl ketchup

1 dåse cola (jeg brugte pepsi max)

4 fed hvidløg

½ tsk cayennepeber

2 tsk soya

2-3 spsk farin

½ tsk salt

 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser røres sammen og hældes over kyllingen. Husk at din Römertopf forinden skal trække vand i ½ times tid inden. Fyld hver halvdel op med vand eller fyld den underste, sæt den øverste ned oveni, og fyld den med vand også.

Din kylling skal have minimum to timer ved 175 grader varmluft. Tag evt. låget af det sidste kvarter, hvis du vil have sprødt skind på kyllingen.

Udnyt gerne ovnvarmen til f.eks. at lave hjemmelavede pommes frites imens, bage godt brød, lave ovngrillede grøntsager eller måske bage en kage til dessert?

Kylling du laver i Römertopf bliver ikke sprød, men du vil opleve at kyllingekødet bliver saftigt og smørmørt. Kombinationen af ketchup, farin og cola gav en lækker american barbecue-smag.

Det lyder bizart, men hvis du satser og gør forsøget er jeg sikker på du ikke vil fortryde det. Du behøver måske ikke ligefrem fortælle dine børn, hvad retten består af? Megen vrangvillighed kunne være undgået her på min matrikel tænker jeg, hvis min familie ikke vidste der var puttet i Römertopfen 😉

En stor kødfuld kylling, tilberedt i Römertopf, kan en familie på 4 umuligt spise op i et måltid. Derfor var der en hel del kylling til overs. Der var også en del sovs til overs. Aha. Det betød at der dagen efter hurtigt kunne trylles en kyllingesovs af resten. Kyllingekødet blev plukket og lagt i sovsen, der bare skulle jævnes.

Kyllingesaucen smagte fantastisk med ris og godt brød til.

Med kylling i cola får du tilstrækkeligt med mad til to dages måltider. Gør dig selv den tjeneste og køb en stor kødfuld kylling på 1600 gram. Hvis du kigger på kiloprisen pr. gram er det oftest billigere at købe en kæmpe kylling. 60 kr gav vi idag for en kæmpe kylling. Det er ikke dyrt, hvis der er mad til 4 i to dage synes jeg?

Så meget kyllingekød blev der af en 1600 grams kylling :

Lækkert saftigt kyllingekød i Römertopfen. En dejlig alternativ fredagskylling 🙂

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. Lise K. Berg 31. marts 2015 af 18:27 - Svar

  Ja, jeg kan godt se, at jeg har fundet opskriften lidt sent, men en klar thumbs op til den bedste kylling, jeg har smagt til dato

  • Gitte Hansen 31. marts 2015 af 20:22 - Svar

   Hej Lise
   Fantastisk – det glæder mig at høre. Jeg blev rigtig glad for din hilsen og tusind tak fordi du minder mig om cola-kyllingen. Tror da vist snart at den skal på menuen igen 🙂
   God fornøjelse i dit køkken fortsat
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Lisbeth 31. december 2012 af 07:52 - Svar

  Min fantasi og tid rakte til en hurtig hjemmegjort fuldkornstærtebund, de lækre rester af kylling revet i stykker og fordelt over bunden. Sovsen blev klattet over kødet, og så fik det hele lige en kvart piskefløde. Ind i ovnen til det boblede fint på overfladen, og bunden var bagt. Det blev faktisk en helt fornuftig tærte, og resten er røget i fryseren i portionsstykker. Ingen madspild her på matriklen ;0)
  Tak for i år og i særdeleshed tak for god inspiration. Man kan altid finde et eller andet, man bare SKAL prøve. F.eks. har jeg fået kig på en smørbagt pæretærte, der skal tjekkes lidt nærmere ud…

  • Gitte Hansen 31. december 2012 af 10:10 - Svar

   Det var da en rigtig god ide Lisbeth at lave en kyllingetærte. Kan forestille mig at den må have været virkelig lækker, især med en god sjat piskefløde på toppen. 😉 Den tærte vil jeg prøve at lave engang.

   Hvis ikke hele kyllingen bliver spist her om fredagen (eller koldt til frokosten dagen efter), plejer jeg at stoppe mine kyllingerester i fryseren og så engang imellem lave en stor gang kylling/karrysuppe med nudler og kokosmælk. Den er også virkelig lækker. Den må du prøve.
   Kast dig endelig ud i pæretærten. Den er virkelig lækker. Saften fra pærerne og marcipanen, uhm! Det går op i en højere enhed!
   Tak for året der gik Lisbeth – det glæder mig du har lyst til at følge med.
   Godt nytår og hav en hyggelig aften.
   P.S.: Jeres nytårsmenu hører jeg jo gerne om 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Lisbeth 30. december 2012 af 08:10 - Svar

  Så er opskriften afprøvet og godkendt med kryds og slange…
  Jeg fik indfanget en flot bornholmerhane på godt 1500 g, så vi har også en del kød til overs. Det gør slet ikke noget, for jeg er ret vild med rester, der kan trylles med.
  Min mand bad mig hilse og sige mange tak for mad. Den opskrift behøver jeg ikke lægge for langt væk ;0)
  Godt nytår.

  • Gitte Hansen 30. december 2012 af 14:04 - Svar

   Hvor det glæder mig Lisbeth! Tak til dig og din mand. Jeg er virkelig glad for jeres tilbagemelding. Heldigt du fik fat på så stor en hane, lækkert. God appetit i dag også. Jeg er spændt på hvad du kan finde på at trylle af sauce- og kødresten. Jeg var lidt fantasiforladt. Jeg jævnede bare saucen, måske du kan finde på noget mere spændende? Jeg hører gerne om dine videre tryllerier 🙂
   Godt nytår til jer begge
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Lisbeth 29. december 2012 af 08:57 - Svar

  Mums, det lyder lækkert… Tusind tak for opskriften.

  Afsted på kyllingejagt… ;0)

  Go’ lørdag

  • Gitte Hansen 29. december 2012 af 11:49 - Svar

   Hej Lisbeth
   Det glæder mig du synes om opskriften. Den er virkelig nem og saucen bliver virklig lækker.
   God fornøjelse og lykke og held på kyllingejagten 🙂
   God lørdag til dig også 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar