Römertopfen fyldes med steaks af oksefilet, fløde, champignon og løg

I søndags fik vi en fornem fornem middag.

For et par uger siden købte vi oksefilet i kilovis som vi skar ud i bøffer som steaks. Det betød at vi fik 6 poser med 4 gode steaks i, i hver.

I søndags flottede vi os og brugte 2 poser på én gang. Vi fyldte Römertopfen op med steaks, fløde, løg, champignon, lod retten simrestege i 3 timer og vi blev belønnet med de møreste oksebøffer i flødesauce.

Virkelig en kongemiddag. 🙂

Vi kogte bønner til og dampstegte små hurtige kartofler i ovnen.

Menuen var fornem.

Römertopfen er fantastisk! Det KAN ikke gå galt i sådan en stegeso. Fyld den op med gode sager, læg låget på og du har simremørt mad efter nogle timer.

Opskrift på steaks i Römertopf med flødesauce, champignon, løg :

3 løg + 2 rødløg

8 steaks

1 Milda fløde

2 glas champignon eller friske.

1 pose frosne bønner.

Små vaskede kartofler. Vendes i olie og salt.

Fremgangsmåde : 

Løgene skæres i skiver og halvdelen lægges i bunden af Römertopfen. Forinden har stegesoen stået fyldt med vand i 1 times tid, det er vigtigt at den bliver mættet godt med vand.

Steaks steges og krydres. Lægges i Römertopfen. Løg, champignon svitses i stegeskyen. Løgblandingen hældes over steaksene i Römertopfen. Panden koges af. Fløde (iblandet kulør) hældes over. Låg på. 3 timer. Ovntemperatur 125 grader varmluft. Mørt mørt oksekød åbenbarer sig når låget kommer af.

Små kartofler vaskes og tørres

Bøffer steges.

 Lækre bøffer!

Bøffer steges.

Et bjerg stegte bøffer. Godt krydrede på begge sider.

Halvdelen af løgene fyldes i Römertopfen.

Champignon og løg svitses.

Römertopfen fyldes med steaks og løg/champignon i lag.

Fløde hældes over. Jeg bruger Milda, da det er fløde light. Tip : Hæld lidt kulør i bøtten og ryst godt. Så får du en fint farvet flødesauce uden at du er nødt til at jævne den med kulør til sidst.

Milda iblandet kulør.

Fløden hældes over, panden koges af med mælk som  hældes ved. Nu er din Römertopf ved at være fyldt til randen 😉

Steaks i flødesauce efter 3 timer i ovnen. Det var en FANTASTISK lækker Römertopfret! Bestemt ikke spildt at putte de gode steaks i den sovs og tilberede den i hundrede år! 🙂

Det var en virkelig lækker søndagsmiddag. Bønner passede perfekt til kødet og den kraftige sauce. De små hurtige oliestegte kartofler er altid gode!

Jeg har en varmluftovn, så der var plads til både bønner og kartofler selvom ovnen var godt fyldt op med Römertopf-stegesoen

Søndagssimremad i Römertopfen kan jeg kun anbefale. Gå gerne på jagt efter de gode steaks. 🙂 Det er meget billigere at købe en stor oksefilet og skære den ud til bøffer. Meget billigere.

Velbekomme 🙂

Mere inspiration

2 tanker om "Römertopfen fyldes med steaks af oksefilet, fløde, champignon og løg"

  1. Jeg kunne godt tænke mig at vide på hvor mange grader ovnen skal stå til straks af oksefilet med fløde og Champions .
    Det står der ikke noget om i den fine opskrift.

    Mvh Hanna Thomsen

    1. Hej Hanne
      Ups ja det var da vist en svipser. Godt du gjorde mig opmærksom på brøleren. Nu er det et stykke tid siden jeg tilberedte retten, men jeg vil mene at 100-25 grader varmluft er passende, når stegetiden er 3 timer og det ikke er et stort stykke kød der skal tilberedes.
      Du kan løfte låget efter 2 timer og se til steaksene, for at se om stegetiden skal forlænges yderligere en time. Prik i dem og mærk om de er møre. Det er jo også forskelligt, om man ønsker kød der er så mørt, at det falder fra hinanden eller om man godt kan lide, at der er lidt bid?
      Rigtig god fornøjelse med den lækre ret og tak for din hilsen.
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *