Oksefilet i stegeso. Her får du opskriften på langtidssstegte steaks af oksefilet tilberedt i Römertopf.

Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i RömertopfI søndags fik vi en fornem fornem middag.

For et par uger siden købte vi oksefilet i kilovis som vi skar ud i bøffer som steaks. Det betød at vi fik 6 poser med 4 gode steaks i, i hver.

I søndags flottede vi os og brugte 2 poser på én gang. Vi fyldte Römertopfen op med steaks, fløde, løg, champignon. Uhm lækkerier!

Vi lod retten langtidsstege simrestege i 3 timer og vi blev belønnet med de møreste bøffer i den lækreste flødesovs. Virkelig en luksus middag, der var en konge værdig. Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i RömertopfVi kogte bønner til og små hurtige kartofler ovnristede kartofler. En fornem menu.

Jeg har brugt steaks af oksefilet, men du kan sagtens bruge andre steaks af andre udskæringer: entrecoté, tyksteg, mørbrad?

Du kan også lave retten med svinemørbrad eller koteletter?Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Har du ikke en Römertopf, så kan en stegeso af andre mærker sagtens bruges. Du kan også lave retten i et tildækket ildfast fad. Du kan også sætte din stegegryde i ovnen. Retten kan også laves i slow cooker

Opskriften er nem og du får den lige her:

Steaks af oksefilet i stegeso – langtidsstegt i Römertopf med løg, champignon og flødesovs. Få opskriften hér

Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Lækre møre steaks af oksefilet i flødesovs med champignon og løg - i stegeso
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 steaks af oksefilet eller f.eks. entrecotes, tykstegsbøffer eller svinemørbrad/koteletter
  • Smør til stegning
  • salt/peber
  • 1 oksebouillonterning
  • 3 løg
  • 2 rødløg kan udelades eller erstattes af 1 ekstra alm. løg
  • 3-400 gram champignon eller 2 glas.
  • ½ liter vand eller mælk
  • ½ liter fløde evt. Milda. Du kan nøjes med 2½ dl og ekstra vand
  • Kulør
  • Tilbehør: Bønner og ovnkartofler

Sådan gør du

  • Lad Römertopfen suge vand i minimum 15 minutter. Fyld den ene del med vand og sænk den anden ned oveni.
  • Skær løgene i skiver og læg halvdelen i bunden af Römertopfen.
    Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Brun steaksene kort tid i lidt smør. Krydr dem godt med salt og peber. Læg steaksene på løgene.
    Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Svits løg og champignon på panden, i stegeskyen sammen med 1 oksebouillonterning. Tilsæt evt. ekstra smør. Fordel løgblandingen over steaksene i Römertopfen.
    Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Kog panden af med ½ liter vand. Tag panden af blusset og tilsæt fløde og lidt kulør. Skyl flødekartonen, for at få det sidste fløde med. Hæld flødeblandingen over løgblandingen i stegesoen.
    Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Sæt stegesoen i en kold ovn v. 125 grader varmluft i 3 timer, 150 grader varmluft 2 timer eller 175 grader varmluft i 1½ time.
    Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Tag evt. låget af det sidste kvartér, så flødesovsen kan tykne. Kan evt. også hældes i gryde og jævnes
    Oksefilet i stegeso – langtidsstegt i Römertopf
  • Servér med f.eks. kartofler, eller kartoffelmos til. Dampede bønner eller bønnesalat smager godt til

Noter

Retten kan tilberedes ved v. 125 grader varmluft i 3 timer, 150 grader varmluft 2 timer eller 175 grader varmluft i 1½ time.
Kan også laves i slow cooker
Du kan lave kartoflerne i ovnen imens og så skrue op for kartoflerne til sidst, så de bliver sprøde
Retten kan også tilberedes i et tildækket ildfast fad eller i en stegegryde, du sætter i ovnen 
Du kan bruge andre steaks af oksekød til retten og svinekød også
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i RömertopfLangtidsstegt oksefilet i ovn med den lækreste flødesauce. Kan også laves i ildfast fad.

Uhm det var en lækker ret!

Du bestemmer selv hvor god tid du har i køkkenet. Retten kan nemlig både tilberedes ved v. 125 grader varmluft i 3 timer, 150 grader varmluft 2 timer eller 175 grader varmluft i 1½ time. 

Du kan sagtens tilberede ovnkartofler i ovnen sammen med retten.

Skru bare op for dem det sidste kvartér, evt. så skal de nok blive møre og godt ristede.

Du kan bruge andre steaks af oksekød til retten og svinekød også.

Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Jeg har brugt en hel del løg til retten, for det kan vi rigtigt godt lide. Du kan sagtens nedjustere mængden. Rødløg er milde og giver en god smag til retten.Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Jeg forstegte steaksene, da jeg synes det giver en god smag til bøfferne. Stegeskyen er også rigtig god at stege løgblandingen i.

Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Så er stegesoen ved at være godt fyldt med lækkerier.Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Nu er stegesoen klar til at komme i ovnen.

Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Steaks  af oksefilet langtidsstegt i flødesovs. Sådan ser retten ud efter 3 timer i ovnen.Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Det var en FANTASTISK lækker Römertopf ret! En god ide at lade lækre steaks langtidsstege med flødesovs i stegesoen.

Römertopfen er fantastisk! Det KAN ikke gå galt i sådan en stegeso. Fyld den op med gode sager, læg låget på og du har simre mørt mad efter nogle timer.

Det var en virkelig lækker søndagsmiddag. Bønnerne passede perfekt til kødet og gode flødesovs. De små hurtige oliestegte kartofler er altid gode!

Det smarte ved at bruge varmluft er, at varmen fordeler sig bedre, og at man kan tilberede flere retter i ovnen på samme tid.Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Søndagssimremad i Römertopfen kan jeg kun anbefale. Gå gerne på jagt efter gode steaks du kan bruge til opskriften.

Et tip til dig: Det er meget billigere at købe en stor oksefilet og skære den ud til bøffer.Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Få flere gode opskrifter til stegeso ved at klikke her