Romkugler med havregryn og vaniljeskyr – af kagerest

  • Romkugler med havregryn og vaniljeskyr - af kagerest

Det sker indimellem at vi har kagerester her på matriklen. Ja jeg ved det godt. Nogen skriver til mig: “Det er en umulighed! Der er ALDRIG kage til overs hjemme hos mig?”

Jo men er du vimmer. Der bliver jo bagt kage i stride strømme her på min matrikel. Hvis ikke det er mig der bager, så er det min datter. Gudskelov har hun arvet min bagelyst. Kan, vil og bager med glæde. Hvor er det SKØNT!

Forleden bagte hun chokolademuffins til sin lillebrors fødselsdag. Ja hun ER fantastisk og vi er helt vilde med hende allesammen <3

DSC_7136

Vi kunne dog alligevel ikke spise dem alle, trods alskens anstrengelser. Klassen fik muffins, læreren fik muffins, mine kolleger fik muffins og herhjemme ved fødselsdagsbordet fik vi jo selvfølgelig også muffins. Alligevel var der muffins til overs.

What to do? Intet ryger ud her i huset. Alt bliver brugt eller genbrugt og kun til nød ryger brød eller kage ud til fuglene.

Vi tryllede kageresterne nyt liv med en rest vaniljeskyr, lidt havregryn og lidt romessens og en rest marmelade.

“Stop-madspilds-romkugler” – i den helt store stil
Romkugler med havregryn og vaniljeskyr - af kagerest

Romkugler med havregryn og vaniljeskyr - af kagerest
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Romkugler med havregryn og vaniljeskyr
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter
: Brød og kager
Portioner: 40 romkugler
Det skal du bruge:
  • 3-400 gram kagerester (gerne chokoladekage)
  • (Bruger du lys kage, så tilsæt et par spsk kakaopulver)
  • 6-8 spsk vaniljeskyr (kan erstattes af creme fraiche eller friskost)
  • 1-2 spsk marmelade (vi brugte æblemarmelade). Brug gerne mere marmelade og mindre skyr/friskost. Du bestemmer.
  • 3 tsk romessens (smag gerne til med rigtigt rom i stedet)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 6 spsk havregryn
  • Kokosmel at trille i (vi brugte ca. ⅓ pose)
Sådan gør du:
  1. Blend kageresterne eller mos dem med en gaffel
  2. Tilsæt havregryn
  3. Tilsæt marmelade og skyr/creme fraiche/friskost til du synes massen har en passende konsistens. Romkuglerne skal kunne trilles uden at klistre. Tilsætter du kakaopulver, skal du bruge lidt ekstra marmelade/skyr.
  4. Tilsæt vaniljesukker og romessens.
  5. Smag til. Måske skal der mere romessens/vaniljesukker i?
  6. Form små kugler af massen og tril i kokosmel
  7. Stilles køligt og opbevares køligt.

DSC_0699Hvorfor nu vaniljeskyr i romkuglerne? Jo vi havde såmænd en hel bøtte til overs. Vaniljeskyr smager jo godt. Hvorfor ikke bruge det som klister i romkuglerne? Det gik rigtigt fint og det gør jo bare romkuglerne endnu sundere. De smager friskere og lettere, når de ikke kun er trillet med marmelade. Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje

Vi brugte sukkerfrit æblemarmelade, så alt i alt var det altså nogle “sunde” romkugler (hvis man altså fraregner kalorierne i muffins’ene, og skal vi ikke bare sige, at vi gør det? 😉

Tryl gerne en kagerest om og gerne efter det forhåndenværende søms princip. Har du lidt friskost eller lidt skyr? Hvis ikke, så kan du sagtens bruge 2-3 spsk smeltet smør. Hvis du smelter smørret, behøver du ikke bruge så meget tænker jeg? Har dog ikke prøvet, men tror også romkuglerne bliver lækre lavet på smør? (men klart mere usunde).

Et kageresttip fra mig til dig. Jeg føler mig snart medskyldig. Flere skriver til mig på Facebook at de er nødt til en ekstra Fitness-tur, med alle de kager der serveres på bloggen. Jeg svarer retur, at I da vist snart også er nødt til at tage mig med. 🙂

Nej jeg kan faktisk godt praktisere mådehold – tro det eller ej. Når udbuddet er for stort, daler efterspørgslen. 😉Romkugler med havregryn og vaniljeskyr - af kagerestMin familie er for længst blevet kureret for kagetrang. De har nået kvalmegrænsen og det er sjældent de nupper et stykke.

Sådan gik det også med romkuglerne. Der blev taget 5 og nu er der en pæn stor portion i køleskabet. Stop-madspildsromkugler tryllet om til……….??? 🙂

Læg en kommentar