Roulade – med jordbærsyltetøj og mandeldrys – nem og lækker

  • Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækker

Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerI dag skrev jeg ud til mine kolleger: “Går du sukkerkold i dag, så fortvivl ej, for der er nemlig kollega-roulade på kontoret”.

En hurtig improviseret kaffepause kom i stand og rouladen blev spist. Mine kolleger er virkelig værd at bage kage til. Er du vimmer, hvor er de kage-taknemmelige! Jubel, glæde og taknemmelighed. Det var en skøn lille kage-kaffepause 🙂

I dag spiste vi en lækker jordbærroulade med mandeldrys på vores “kage-kontor”.  Rouladen var en succes, og havde vi haft en klat flødeskum at toppe med, ville successen have været endnu større. Den måtte vi tænke os til, dér på kontoret, men pisk du endelig gerne en portion, til din roulade, hvis du springer på en dag. Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerRoulade er den nemmeste kage du kan bage. Fra jeg fik den første idé, til der var en færdigrullet roulade, gik der max. 15 minutter. En oplagt kage at bage, hvis du får uventede gæster eller en uventet kagebagetrang pludselig opstår. Det kan jo ske 😉

Jeg har brugt jordbærsyltetøj i dagens roulade, men du kan bruge alle former for syltetøj eller friske bær, i tynde skiver. En portion æblemarmelade er også fin at putte i? Eller orange- eller abrikosmarmelade? Prøv også en chokoladeroulade med smørcreme – halløj hvor er det altså bare en lækker variant også.

Du kan også prøve en chokoladeroulade med flødeskum med knuste rutebiler eller bananskiver i. Uhm – så mange gode rouladevarianter der er. Det er kun din fantasi der sætter grænser. 🙂Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerHvis man fraregner jordbærsyltetøjet – og flødeskum evt. også – så er roulade faktisk en rimeligt kalorielet kage, for der er ikke fedtstof i dejen og heller ikke ret meget sukker i. Hvis du bruger en sukkerfri marmelade, så vil der faktisk være ganske få kalorier i et stykke, så spring du bare på, også selvom du er på januar-kur. 🙂Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerOpskriften på den nemme roulade kommer lige her:

Roulade - med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Roulade - med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 30 gram kartoffelmel
  • 90 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld: 2-3 dl jordbærsyltetøj.
  • Drys: Sukker og finthakkede mandler
  • Tilbehør: Evt. letpisket flødeskum
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
  2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Vend kun til der ikke er klumper i dejen længere.
  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  4. Lav en "form" af bagepapir ved at bukke enderne lidt op, så der bliver en lille kant
  5. Fordel dejen herpå på en dejskraber. Sørg for at dejen bliver godt fordelt. Smør den helt ud til kanterne
  6. Bag rouladebunden ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med den. Bunden skal være let gylden og have lidt sprøde kanter for at være færdigbagt.
  7. Gør et stykke bagepapir klar på køkkenbordet imens og drys sukker og evt. finthakkede mandler.
  8. Når rouladebunden er færdig vendes den straks ud på sukkerpapiret, (kagesiden nederst)
  9. Træk forsigtigt bagepapiret af. Hvis det ikke vil slippe, så vrid en klud med lidt vand og tør den henover bagepapiret
  10. Smør straks fyldet på rouladebunden. Sørg for at der kommer fyld helt ud til kanterne
  11. Rul rouladen sa,,em ved at bruge bagepapiret til at trille den rundt med. Sørg så vidt muligt for at sammenføjningen kommer nederst.
  12. Pak rouladen ind i bagepapiret og lad den gerne trække et par timer. Rouladen smager allerbedst dagen efter, men kan også fint nydes efter et kvarter.
  13. En roulade holder sig frisk i mange dage og den skal ikke opbevares på køl. Opbevar den i bagepapiret og i en plastpose
  14. Servér gerne friskpisket flødeskum og friske jordbær til, hvis det er jordbærsæson.
  15. Servér

Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerMåske du synes arbejdsbeskrivelsen lyder lidt vel lang og uoverskuelig? Spring du bare på alligevel – du får nemt “taget” på en roulade og så bliver du helt roulade- ustoppelig, tro mig 🙂

Kig med på billederne her og følg arbejdsprocessen fra start til slut:

Har du ikke lige mandler på lager, så kan du fint udelade dem. Du kan også erstatte de grofthakkede mandler med hasselnøddeflager eller andet “nøddeguf”?`Sukker alene, vil også være rigtigt fint.
Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerJeg synes det fungerede fint med noget “nøddeknas” på toppen. Det gav en fin kontrast. Pas på med ikke at gøre rouladebunden for sød – syltetøjet søder nemlig rigeligt. 100 gram sukker er faktisk rigeligt, måske du kunne nøjes med det halve eller 75 gram måske?
Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerSørg for, at syltetøjet kommer helt ud til kanten. Alligevel skal du ikke regne med at de yderste stykker bliver for pæne. Heldige dig – det betyder jo så nemlig, at der er to endestykker der kan skæres fra til den der prøvesmager=dig selv måske? 😉 Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerRigtig god fornøjelse til dig med rouladebageriet. Den bliver et hit hjemme hos dig, er jeg sikker på.

Måske roulade var en oplagt firser-ting, men støv du endelig gerne opskriften af. Den fortjener at overleve på “kagemarkedet”.

Prøv at “toppe” rouladen med flødeskums-indpakning og evt. pyntet med friske jordbær – oh -la la! Servér den gerne istedet for en lagkage måske? Det vil være en fin og anderledes kage, på kagebordet. Roulade med jordbærsyltetøj og mandeldrys - nem og lækkerRouladebunde er geniale at bruge til kage og nemme at lave også. Du kan fint også bruge dem som lagkagebunde? Prøv f.eks. denne smukke fødselsdagslagkage, der er lavet af to rouladebunde. SÅ nemt og er den ikke bare fin?

Bare lige et tip til dig, til næste gang I har fødselsdag hjemme på matriklen 🙂

Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar