Røver rabarberbed og går kompot og rabarberkageamok

Min søster er en heldig kvinde.

I hendes have vokser der et frodigt rabarberbed og det er STOOORT!

Jeg fik lov til at røve/plyndre bedet igår og det endte ud i 2-3 kilo kæmpestore friske rabarberstængler der nu skal ende ud i kompot til syltetøjsglas og fryser og til en rabarberkage med makroner og flødeskum. Måske også en lille smule muffins med marcipan og rabarberstykker. Bare en lille smule muffins?

Nu er JEG jo pludselig også blevet en rabarber-heldig kvinde! 🙂

Vi prøver at skele lidt til kalorieindholdet, sådan generelt, i vores dagligdag, men hvor er det dog svært i disse rabarbertider!

I alle de lækre rabarberretter er der jo masser af sukker, smør, marcipan eller lignende gode sager i…og PISKEFLØDE eller IS til! Det er SÅ svært, hvis man er én der har svært ved og prøver at sige nej! Ønsker mig derfor bare  en lille smule frem til rabarbersæsonen slutter, så det er slut med rabarberfristelserne….Men tænke tænke..Så starter JORDBÆRsæson jo bare?!! Suk. (kage)-livet er ikke let. Lutter prøvelser! 🙂

 

Idag fyldes gryden med

2,5 kg rabarber

en vanillestang,

300 gr sukker (prøver at se om det er nok første omgang, ellers må der smages til? (efterskrift : jeg endte med 1 kg sukker eller deromkring. Rabarber kræver MEGET sukker! Smag til flere gange undervejs)

et par håndfuld jordbær (havde ikke flere)

Vanillestangen “udmarvede” jeg og blandede med sukker. Et  Mette Blomsterberg fif. Stænglerne kom også i til at give smag.

Rabarber med vanillestang

Gryden var fyldt til toppen! Der bliver kompot til en mindre armé! 🙂

Der skal blive kompot skal der! Er totalt forelsket i de flotte friske frugtfarver (selvom rabarber vist egentlig er en grøntsag??).

Smukt, appetitligt! Forventningens glæde og liflige dufte breder sig 🙂

Hvis jeg ikke kan dy mig og “kommer til” at lave nogle syndige marcipan/rabarbermuffins skal I nok høre om det 😉

P.S.: Ups, kan se har jeg har “glemt/gemt” 4 rabarberstængler. Hm, hm. Har vist taget beslutningen? ;-D

P.S.: Ups. Glemte helt at sige at kompotten skal koge 15 minutter på kg ca, for at fastholde strukturen. Jeg var “kommet til” at tilsætte lidt vand, lidt rigeligt vand, for ikke at brænde rabarberne på. Min kompot skulle derfor koge længe før vandet var fordampet og der var INGEN struktur tilbage.

Det viste sig til gengæld at ligne marmelade, så det kalder jeg det nu. 😉

Har fået blod på marmelade-tanden. Vil da også prøve at lave æble-marmelade, og hvad der nu ellers er tilovers i frugtskålen. Det har jo faktisk vist sig at være en overkommelig opgave?

MEN : Tilsæt kun et par spsk vand og kig til det et par gange for at se om konsistensen er som du vil have den. Nogle bager også kompot i ovn på svag varme, det må jeg også prøve! 🙂

P.P.S: Brugte noget af kompotten til at lave den lækreste rabarbermarmelade med makroner og flødeskum. Den ses her

 

Rabarberkage med makroner og flødeskum

Mere inspiration

Læg en kommentar