Bøf i folie med grøntsager. Hakkebøffer i ovn bliver super lækre. Dem må du prøve 🙂
Heldige os. I dag på indkøbsturen vi fandt vi velformede hakkebøffer på tilbud. Helt runde. Helt fine. 100 grams pr. stk. PRÆCIST. Hvad stillede vi så op med de bøffer?
Vi havde en risrest på lager. Vi havde peberfrugt, champignon og løg (løg hører bare med til bøffer!) Tænke, tænke.
Vi har næsten lige fået hakkebøffer, så det gad vi ikke. Ikke på den almindelige måde i hvert fald. Hvad med firser-klassikeren bøf i folie?
Jep det blev til og halløj hvor smagte det bare godt. Retten kan anbefales!
Kan bøf i folie laves uden stanniol?
Er du ikke meget for at bruge stanniol, så kan du sagtens lave en pakke af bagepapir.
Du kan bruge lige de grøntsager du har på lager. Forårsløg eller porrer er også et hit. Eksperimentér du gerne 🙂
Klokken var mange og alle var sultne. Det skulle være en lynmenu og det blev det også.
Retten er også nem at handle ind til. Vi fik brugt rester, retten var fedtfattig, vi elskede den alle. Det allerbedste: Der er mad nok til i morgen også. Store anbefalinger herfra. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Bøf i folie med grøntsager – saftig hakkebøf i ovn. Få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 8 hakkebøffer á ca. 100 gram du kan også bruge koteletter eller steaks til retten
- 8 dl. kogte ris kan udelades
- 2 peberfrugter i skiver
- 6 tomater i skiver
- 4 store eller 6 små løg i skiver
- 1 bakke champignon eller 1 glas
- Salt/peber.
- Evt. krydderurter
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Form og forsteg bøfferne i smør. Krydr godt med salt og peber og evt. krydderurter. Lad kun bøfferne stege nogle minutter
- Tag bøfferne af panden og hæld evt. stegesky fra (gem det, og dryp det med i pakkerne senere)
- Svits løg, peberfrugt og champignon i lidt mere smør. Krydr godt.
- Læg 3-4 spsk. ris på et stykke folie/stanniol eller bagepapir. Læg en bøf og tomatskiver på toppen.
- Fordel de svitsede grøntsager øverst og tilsæt stegesky
- Luk foliepakkerne godt sammen og steg dem i ovnen 20-25 minutter. Du kan også tilberede retten i et tildækket ildfast fad
- Servér grøn salat til og måske en rest søndagsfranskbrød med lidt hvidløgssmør på?
Noter
Hakkebøf i folie med grøntsager – lækre ovnbagte hakkerbøffer tilberedt i ovnen
Servér grøn salat til og måske et lækkert hvidløgsbrød:
Du behøver ikke forstege bøfferne, men det giver en god stegt smag, som klæder retten godt
Du kan bruge andre grøntsager til retten og tilsæt også gerne friskpresset hvidløg også
Voila. Det var det. Det var da nemt, ikke?
Sådan laver du bøf i folie med ris, tomat, løg, peberfrugt og champignon – se billederne her:
Så er der serveret.
En lækker lille rispakke med en saftig bøf og lækre smagfulde grøntsager.
Det var dog en genial ting sådan en staniol pakke. Det skal vi da til at til at eksperimentere MEGET mere med her i køkkenet.
En alt-i-én-løsning med saft og kraft og en menu der er klar på næsten igen tid. Den nupper vi! 🙂
Faktisk er det jo lidt stegepose-princippet?
Du kan sagtens tilberede retten i et helt tildækket ildfast fad og igen, er du ikke meget for at bruge folie, så kan du sagtens bruge bagepapir.
Skal du kun lave en lille portion, så kan retten også sagtens laves i airfryer. Reducer tilberedningstiden lidt i så fald.
Har du ikke lige en risrest på lager, kan bøf i folie jo sagtens laves uden. Det er dog bare rigtigt nemt, at kød og tilbehør og grønt kunne blive lavet færdigt samtidigt.
Du kan bruge lige præcis de grøntsager du har på lager, som du allerbedst kan li’ og som trænger til at blive brugt netop i dag?
Familien tipper dig hermed om en ny familie-favorit. Er du klar til en folie-mad-pakke-løsning i dit hjem?
Prøv også disse hakkebøf i folie med løg, pesto og majs
Ordet madpakke får pludselig helt ny betydning. Nu er det jo forvandlet til et plusord? 🙂
Få flere gode opskrifter på hakkebøf her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Den menu har jeg også serveret mange gange for år tilbage og ja, det var lækkert. Nutildags er folie/stanniol nærmest et fyord af miljøhensyn, og jeg tænker om det er okay at tilberede sin mad direkte deri. Vil du dele dine tanker om dette?
Tak for dig og din blog – elsker ❤️
Her består vores ovenbøf af, et par tomatskiver, peberfrugt skive, løg ring, så reven ost, champignon og bøf. Og oven på bøffen kommer jeg igen peberfrugt, løg, ost og dækker af med tomat og champignon. Lukket stanniol så saften ikke kan komme ud. Så ca 30 min i en 200 graders varme oven. Alle grøntsager er rå når jeg pakker dem sammen med bøffen, og bliver stadigvæk lækre sammen med bøffen og osten. Bøffen er kun stegt halvfærdige inden den kommer i ovnen. Bøffen bliver ikke tør pga saften fra grøntsagerne. Her hos os er det et kæmpe hit hos… Læs mere »
Halløj.
Længe siden jeg har skrevet, men er her stadig og følger troligt med på bloggen.
Så inspirerede du igen til vores aftensmad. Havde ikke ris men valgte flg. som tilbehør –
Kartoffelbåde
Indbagte løgringe
Salat
Gurgamole
Hvidløgsbrød
Festmåltid!! – og lækker rødvin!
Mange år siden jeg har stegt hakkebøf i folie, vil snart prøve med bøffer af filet.
Fortsat god weekend
Du laver altid så lækkert mad….følger dig stor set hver dag og bliver inspireret. Din gode humor skinner så skønt igennem. Dejligt 😉
Hilsen Lone
Uhmm, det ser lækkert og let ud – skal prøves:) Iøvrigt er det en skøn blog du har her….