Saftig kylling med honning og timian og timiankartofler

Saftig kylling med timian og honning og krydrede timiankartofler

Saftig kylling med honning og timian og timiankartoflerFredagskyllingen er jo insisterende her på matriklen. Det vil du vide hvis du læser med her på bloggen. Se med her hvis du vil se hvor mange afskygninger vi har lavet fredagskylling i.

Ofte laver vi grillkylling som mine teenagere foretrækker den allermest; grillkylling og hjemmelavede pommes frites men nogle gange så drister jeg mig til at eksperimentere med den kylling dér.  Det gjorde jeg også i dag, og sikke da en stor succes! Jeg satsede og spurgte ikke om lov! 😉

Dagens eksperimenterende kyllingen blev også saftig, mør og lækker. Du får lige et glimt af den her 😉

Saftig kylling med honning og timian og timiankartofler

“Moder er i køkkenet, nu skal hun traktere….” gnæk, gnæk. Hov, hvad har hun dog gjort? 😉

2015-01-30 10.56.53

Opskriften er lækker og nem og hvis det står til mig, kunne den godt komme fast på menuen her nogle fredage i træk 😉

Dagens kylling endte ud som en:

Lækker saftig kylling med honning og timian, serveret med bagte gulerødder, bagte løg og lækre timiankartofler:

Du skal bruge (4-6 personer):

1 god og stor kylling – gerne en Store Holger

3 store løg + 3 rødløg hvis du har nogen (jeg havde desværre ikke, men ville SÅ gerne have brugt rødløg også, de bliver så lækre)

8 gulerødder

Sennepsmarinade:

5 fed friskpressede hvidløg, ½ dl olie, 2 tsk. dijonsennep, 1 spsk. tørret timian,1 spsk. akaciehonning, salt/peber.

Saftig kylling med honning og timian og timiankartofler

Timiankartofler: 

2 kilo kartofler

1 spsk. timian

½ dl. olie

Salt/peber.

Saftig kylling med honning og timian og timiankartoflerSådan laver du:

Saftig kylling med timian og honning og krydrede timiankartofler:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skyl kyllingen og drys den med salt, peber og timian indeni og udenpå.
  • Læg kyllingen i en bradepande.
  • Skræl gulerødder og løg og skær i grove stykker. Fordel grøntsagerne i fadet rundt om kyllingen.
  • Lav sennepsmarinaden og dryp den over kyllingen og grøntsagerne. Rod lidt rundt i grøntsagerne så marinaden fordeles.

2015-01-30 10.55.32

  • Steg kyllingen 75-80 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Gør hurtigt kartoflerne klar:
  • Skræl kartoflerne og skær i både eller lav flade kartoffelskiver som jeg. Det giver en god stor overflade at pensle på, og der er basis for at kartoflerne kan blive supersprøde.
  • Pensl med olie og drys med salt, peber og timian.
  • Sæt kartoflerne ind i ovnen til kyllingen og steg ved 175 grader varmluft i minimum 1 time.
  • Kunsten er at kartoflerne kan nå at blive sprøde og færdige inden kyllingen har fået for meget. Måske skal du tage kyllingen ud 10 minutter undervejs?

Saftig kylling med honning og timian og timiankartofler

  • Servér kyllingen og kartoflerne med grøntsagerne og dryp gerne lidt af stegeskyen over. Den smager LÆKKERT!
  • Du er et heldigt skarn, hvis du når at kapre nogen af løgene, de er de bedste! Lækre, marinerede, søde og sprøde.

Saftig kylling med honning og timian og timiankartofler

Det blev den lækreste menu! Jeg tænker at du sagtens kan variere grøntsagsfadet med hvad du lige har i grøntsagsskuffen? Jeg tænker dog at grøntsagerne skal være rimeligt smagsneutrale, da sennepsmarinaden giver en god og kraftig smag i sig selv. Pastinak, selleri, persillerod vil også være godt tænker jeg?

Er du skeptisk overfor sennepsmarinaden så lov mig at give den en chance. Kombinationen af honning, sennep og timian er uovertruffen og jeg har brugt den før, bl.a. til disse sennepsmarinerede rodfrugter som er et hit på bloggen. Det forstår jeg godt. Jeg ELSKER dem også. 🙂

Tør du eksperimentere med din fredagskylling? Jeg tør godt. Igen. 🙂

P.S.: Min familie tog det pænt. De var faktisk positive overfor timiankyllingen og selvom de ikke brølede begejstringen højt ud (det gør teenagere sjældent!), så tog de alligevel 2-3 gange. Det må siges at være en succes?

Saftig kylling med honning og timian og timiankartofler

Selv teenagere trænger åbenbart – også – til afveksling. Det får vi dem ALDRIG til at indrømme! 😉

Ses vi næste fredag? Hvad laver vi mon dér? Spiser kylling tænker jeg? 😉

Saftig kylling med honning og timian og timiankartofler

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *