Saftig og mør pulled-pork i Römertopf

Vidste du, at man kan lave en ganske fortryllende pulled-pork i Römertopfen med kun én arm og en køkkenhjælper?  Det kan man og du få anvisningerne her. Opskriften er nem, den kræver blot at du starter i god tid. Rigtig god tid. Mindst 8 timer før servering.

Denne pulled-pork er lavet uden den krydrede rub, som retten ellers normalt serveres med. Den er vi ikke så vilde med nogen af os i familien, så vi nøjedes med salt og peber som krydderi. I rigelige mængder. Og løg. Og vi serverede med tyttebær, for det kan vi godt lide til nakkesteg. En noget anderledes pulled-pork du finder hér, men lækker!

Opskrift på saftig mør pulled-pork i Römertopf :

Det skal du bruge (4 personer i 2-3 dage mindst):

1 stor nakkesteg

5-6 løg

Salt&peber

Tilbehør: Burgerboller og tyttebær.

2014-12-29 10.54.36

Sådan laver du pulled pork i stegesoen:

  • Lad stegesoen trække vand i minimum en halv time
  • Læg løg i bunden af Römertopfen og den godt krydrede nakkesteg på toppen. Foretrækker du andet krydderi end salt og peber bruger du jo bare det
  • Læg låget på og steg nakkestegen 8 timer ved. 125 grader varmluft.
  • Lad stegen trække et kvarter før servering. Kødet kan fint trækkes fra hinanden med to gafler. Stegeskyen kan trylles om til den lækreste sauce hvis du jævner med fløde og smager til med tyttebær.

2014-12-29 18.15.52

  • Lad løgene brune lidt i ovnens restvarme, så de kan få lidt bid. De smager fantastisk til som tilbehør.
  • Servér retten med ris og grønt til eller i en burger-bolle. Vi lavede burgers dag 1 og ris/flødesauce/pulled-pork dag 2. Der bliver rigeligt kød.
  • Vi serverede burgerbollerne med løg og tyttebær. Sådan en servering har du sikkert aldrig fået før, men du skulle prøve den, det smager himmelsk.

2014-12-29 18.18.40

 

Det står jo lidt sløjt til med madlavning på matriklen for tiden, da mit brækkede kraveben fortsat driller. Dette var en rigtig nem ret og lige for tiden elsker jeg særligt meget de retter hvor der er mad nok til to dage. Jeg fik hjælp til alt, løfte stegeso, krydre nakkesteg, pille løg. Godt jeg har en sød datter der gerne vil hjælpe!

I dag laver hun lækker risotto på egen hånd – fedt! Jeg stornyder hendes hjælp og skynder mig at sige ja tak, når den bliver tilbudt. Sønnike har også meldt sig på banen som madlaver, jeg priser mig lykkelig for at have store børn midt i alt det her. 2014-12-29 18.19.04

 

Vores nytårsaften gik fint selvom jeg desværre var noget smerteplaget. Min mand og datter fik lavet nytårsmenu, jeg fik lov til at give gode råd i baggrunden 😉

Jeg får skrevet om nytårsretterne i den nærmeste fremtid, når kræfterne rækker til det.

Jeg er begyndt på arbejde igen, på nedsat tid og mit arbejde har første-prioritet i den nærmeste fremtid. Det er svært at skrive med kun en arm. Lige nu er jeg blevet installeret i en stol med en bærbar på skødet, og kan fint skrive, men jeg vil ikke udfordre skæbnen og belaste unødigt.

Livstegn fra Bagenørden…..omend sparsomme.

Jeg kæmper lidt en kamp med at acceptere at mit liv nu skal foregå i slow-motion, hårdt når jeg er vant til at leve i overhalingsbanen, men måske sundt nok at blive tvunget til at stoppe op engang imellem? Men suk. Mit arbejdsliv er neddroslet, mit blogliv neddroslet, min nattesøvn spoleret og jeg får ikke min daglige cykeltur på 14 km. Det kan mærkes i krop og sjæl!

Jeg tænker meget på, at når ulykken rammer er det ikke kun én selv der bliver ramt, men elendighederne breder sig som ringe i vandet. Mine kære kolleger og min familie skal løbe ekstra hurtigt for at indhente mit forsømte, men hvor er jeg glad og taknemmelig over at have så gode mennesker omkring mig! De gør det gerne, kan jeg se, og jeg tager imod alle de hænder der hjælpsomt bliver rakt ud i min retning:

Mine kolleger henter kaffe til mig, indstiller min kontorstol, samler min kuglepen op og giver mig jakke på når jeg skal hjem. Rørende betænksomhed jeg møder! Jeg fik mange krammere i dag og heldigvis kunne jeg nyde dem alle uden pine denne gang. <3 Jeg har meget at være taknemmelig over og jeg ved og tror også at du er tålmodig med mig.

Bloggen dør ikke. Jeg har tonsvis inspiration på lager og vil skrive alt det jeg jeg orker, i det tempo jeg kan klare, for det giver mig så meget at skrive til dig. Det er vigtigt at gøre det der gør én glad, i en situation som denne, for at kunne holde snuden ovenvande, psykisk, fysisk, mentalt! Lige pludselig er jeg fit for fight og alt vil gå som en leg  – igen.

2014-12-30 19.52.23

Og hvad gør jeg ellers for at holde humøret højt? Jeg nyder min ekstra julegave, som min mand kom hjem med forleden. En lækkert kaffevidunder som kan brygge mig de lækreste café latte’er! ØJ hvor er det godt og jeg glæder mig til fremover at kunne servere lækker kaffe til de nybagte kager! Wow

Jeg håber alt vel hos dig? At du kom godt ind i det nye år med fest og farver og alle lemmer i behold?

P.S.: Beklager den ringe billedkvalitet. Det piner mig virkelig at du må nøjes med mobilfotos lige for tiden. Håber du bærer over med den en-armede? Billederne er taget med en rystende venstre hånd, får jeg så alligevel ikke lidt respekt? 🙂

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Bente bager 6. januar 2015 af 20:35- Svar

    Hej Gitte. Jeg skulle lige have lidt inspiration til aftensmaden
    Og pludselig dukker der et dejligt og kendt ansigt op, jeg blev helt glad i låget over alle de dejlige minder som pludselig dukkede op – kan du huske dine ture til Grenå seminarium

    • Gitte Hansen 9. januar 2015 af 23:34- Svar

      Hej Bente
      Hvor er det da bare rigtigt skønt. Ja du kan tro jeg kan huske turene til Grenå. Dit glade smil og dit venlige væsen vil jeg huske for altid! En af de absolut mest positive historier ved min tid på seminariet var da at møde dig Bente <3
      Jeg håber du har det godt og gid vi kunne mødes engang
      Dejligt vi har fundet hinanden her. Jeg fik jo aldrig ringet til dig. Den ene dag tager den anden, men jeg har tit tænkt på dig 🙂
      Håber alt vel hos dig Bente
      Mange kærlige hilsner
      Gitte

  2. Bente bager 6. januar 2015 af 20:18- Svar

    Hej Gitte

    • Gitte Hansen 6. januar 2015 af 20:24- Svar

      Hej Bente

      ….er det dig???? Fantastisk! Bente hvor dejligt at have “fundet” dig igen. Håber du har det godt. Så dejligt at høre fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Solvejg Bøger 5. januar 2015 af 23:31- Svar

    Ja, du skulle prøve en god lammekølle med tzaziki, bønnesalat, ovnkartofler og så den dejlige sovs.
    Prøv det!

    • Gitte Hansen 6. januar 2015 af 20:14- Svar

      Uha ja men så ville det jo være rigtigt godt hvis man kunne lide lam og det kan jeg godt nok ikke. Tilbehøret lyder lækkert ellers;-)
      Tak for god inspiration – som du jo heldigvis også deler med andre herinde – lammespisere måske 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Solvejg Bøger 4. januar 2015 af 12:34- Svar

    Herligt at jeg også kan give dig lidt indput…….
    Jeg plukkene kødet i stykker/strimler blandede det med noget barbecuesovs fra flaske og noget kyllingesuppe som jeg varmede med lidt smør. Det trak så i nogle timer og blev så varmet i mikrobølgeovnen. Jeg siede suppen fra, så det ikke var så svuppet. Desværre havde jeg ikke mere sky eller sovs tilbage.
    Jeg havde en rest bagte løg tilbage fra aftenen før, dem skar jeg i strimler og med lidt ekstra honning og balsamicoeddike over fik de også en omgang i mikroen.

    • Gitte Hansen 5. januar 2015 af 20:07- Svar

      Hej Solvejg
      Du giver mig ALTID en masse dejligt input. Lækker pulled-lam du fik lavet der og spændende marinade du fik lavet. God idé også at gemme løgene og honning/balsamicomarinere dem. Sikke du kan trylle. Bliver jo næsten så lækkersulten at det er lige før jeg får lyst til at spise lam 😉
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Solvejg Bøger 3. januar 2015 af 21:35- Svar

    Burgerbollerne blev ok, men plads til forbedring, for de måtte godt have været lettere. Skulle nok have brugt en opskrift 🙂

    Men de blev nydt med lam “pulled” sammen med barbecue sovs, rester af hele løg bagt med honning og balsamico, toppet med lidt grønt – gulerod, agurk og tomat – creme fraiche godt smagt til samlede lige det hele.

    • Gitte Hansen 4. januar 2015 af 11:37- Svar

      Øj det lyder da som nogle lækre burgere! Bagte du løgene lidt i ovnen eller? Genialt med creme fraiche som dip! Hvordan lunede du pulled pork resterne så de ikke blev tørre? Tak for god inspiration Solvejg 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Solvejg Bøger 3. januar 2015 af 14:10- Svar

    Tak for inspiration. Ja, ribsgele er på lager ligesom perleløg i fryseren, men har også rødløg som nemt kan “syltes”.
    Hmmm det glas hjemmegjort blommechutney i køleskabet – nej det er vist for syrligt til dette.
    Jeg skal vist have sat dej “over” til gode burgerboller.
    Hvor er du god til at få os til at tænke over mulighederne.
    Tak for det !

    • Gitte Hansen 3. januar 2015 af 21:06- Svar

      Hej Solvejg ja rødløg da, god idé! Håber du fik bagt nogle gode brugernavnet? Jeg er rigtigt glad for at vi kan inspirere hinanden herinde. Jegeg får jo mindst lige så meget tilbage som jeg giver. Tak for din altid gode og venlig feedback Solvejg 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Solvejg Bøger 3. januar 2015 af 13:17- Svar

    Tyttebær den var ny, men uden tvivl spændende.
    Jeg havde gang i min “Rømer” nytårsaftensdag, hvor en lammekølle hyggede sig i mange timer sammen med en øl og gode grøntsager. Kunne med forsigtighed skæres i skiver, men resterne skal vist bruges til Pulled Lam. Har ingen tyttebær, så der tænkes ud af boksen !!

    • Gitte Hansen 3. januar 2015 af 13:57- Svar

      Hej Solvejg
      Jeg er vild med tyttebærsyltetøj til stegt svinekød, men ribsgele kan også bruges. Det vil da også kunne gå an til pulled lam, tror du ikke? Måske du har ribsgele på lager?
      Lyder godt med øl og grøntsager. Kan forestille mig at du fik lavet den lækreste sauce?
      Håber det lykkes for dig at tænke ud af boksen, hvad med lidt sukkerristede perleløg måske?
      Rigtig god weekend til dig og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Birthe Sølvhøj Jensen 3. januar 2015 af 01:18- Svar

    Rigtig god bedring til dig. Tag det som et pusterum og glæd dig over alle de søde mennesker, som du er omgivet af – det tror jeg også at du gør. Dine opskrifter er meget inspirerende og den her slags pulled-pork vil jeg også forsøge mig med i rømeren. Godt nytår.

    • Gitte Hansen 3. januar 2015 af 10:45- Svar

      Tusind tak Birthe. Heldigvis går det hurtigt fremad nu og det er jo helt fantastisk. Jeg er glad og taknemmelig for al den hjælp og forståelse jeg møder alle steder. Det er helt fantastisk. Dejligt du synes om opskrifterne på bloggen og tusind tak for din hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar