Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salat

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatDet er lørdag. Det har været en driverdag med en god bog på sofaen. En sjælden slumredag. Ahh hvor var det tiltrængt!

Den gode bog var sindsoprivende spændende – “Offer uden ansigt” – af Stefan Ahnhem, jeg kunne slet ikke slippe den. Den må du altså have fat i. Hov pludselig var klokken jo mange og hvad med maden?

Heldigvis var menuen af den allernemmeste slags og kartoflerne var skrællet, det var den største hurdle i dagens menu:Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatSaftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med hjemmelavede pommes frites og grøn salat:

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4 pers.

Det skal du bruge:
 • 700 gram kyllingefilet (eller 1 stor pr. person)
 • 1 pakke bacon i skiver
 • Salt/peber
 • Hjemmelavede pommes frites:
 • 2½ kilo kartofler, ½ dl. olie, salt/peber
 • Tilbehør: Bearnaisesauce og grøn salat.
Sådan gør du:
 1. Pommes frites:
 2. Skræl kartoflerne, skær dem i både og vend dem i olie. Drys med salt og peber og vend godt. Steg kartoflerne 60-75 minutter v. 175 grader varmluft. Vend dem et par gange undervejs.
 3. Kyllingefilet i baconsvøb:
 4. Drys kyllingefiletterne med salt og peber og pak dem ind i bacon.
 5. Steg filetterne ca. 30 min. i ovnen, sammen med kartoflerne. Kartoflerne skal stege den første halve time alene. Brug gerne et aluminiumsfad, så kylling/kartofler også kan blive sprøde under bunden. Steg til baconen er sprød og kyllingen gennemstegt.
 6. Lav salat og bearnaisesauce imens kyllingen steger.

 

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatDSC_0618Kyllingen bliver saftig og velsmagende og pommes frites’ene sprøde. En lækker lækker lørdagsservering, der stryger direkte ind i som familiens favorit og at menuen gav tid og plads til driverliv på sofaen var jo bare en ekstra bonus. Sådan skal det være 🙂

Jeg plejer at stege kyllingefiletter på panden, men det er slut med det! Kyllingen bliver meget mere saftig, mør og lækker når den ovnsteges og det er jo smart at kunne bruge ovnvarmen når der alligevel steges pommes frites.Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatLav gerne bearnaisesaucen selv fra bunden, hvis du kan finde ud af det, jeg kan ikke eller har endnu aldrig forsøgt. Jeg bruger en god købebearnaise, dog ikke en pulverbearnaise. Men det skulle ikke være så svært, at lave den bearnaise. Hvordan får jeg mig taget mig sammen til at prøve, tror du?

Denne ret er en nem, lækker og billig hverdagsret og tænker også at den vil fungere fint som gæstemenu, måske med hasselbackkartofler til? Nem at forberede inden gæsterne ankommer, nem at sætte i ovnen, også imens du snakker og nem at servere. Bare lige en idé?

Håber din lørdag har været god? I morgen venter en søndag. Dejligt. 🙂Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salat

Mere inspiration

12 tanker om "Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites"

  1. Jeg bruger næsten altid 175 grader varmluft, når jeg tilbereder stegte ovnretter. Det mener jeg også jeg gjorde til denne opskrift. Får det lige noteret ind i opskriften 🙂
   Håber maden smagte dig/jer 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 1. Fik du mon prøvet at lave bearnaise? Ellers vil jeg anbefale opskriften fra “Sofies blog” – den er nemmere end nem!

  1. Hej Malene
   Nej jeg er en slendrian i forhold til at få gang i den hjemmelavede bearnaise. Jamen det kan da ikke være så svært? Jamen det er åbenbart svært for mig at få mig taget sammen. 😉
   Tak for tippet om Sofies blog – den vil jeg tjekke ud
   Mange hilsner
   Gitte

   1. Prøv brødrene Prices – det kan ikke gå galt. Og når du først har lavet den selv en gang, vil du aldrig mere købe en færdig 🙂 Jeg lover!

    1. Hej Stine
     Åh jeg vil så gerne prøve at lave den bearnaise-sauce selv og jeg er også helt sikker på jeg ikke vil fortryde. Jeg mangler dog lige motivationen til den første succesoplevelse – og du har lige motiveret mig endnu mere.
     Tusind tak Stine 🙂
     Mange hilsner
     Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *