Kyllingefilet i ovn med bacon. Uhm kyllingebryst i baconsvøb bliver saftigt og lækkert og smager skønt.
Heldigvis var menuen af den allernemmeste slags og kartoflerne var skrællet, det var den største hurdle i dagens menu.
Det blev til lækker saftig kyllingefilet i ovn med bacon og pommes frites og hertil grøn salat. Uhm en nem og lækker menu 🙂
Faktisk er det bare kyllingebryst i baconsvøb med pommes frites til. Forberedelserne tager kun få minutter men alligevel er det en vildt lækker ret.
Prøv den til hverdag, eller i weekender. Den vil helt sikkert blive et hit hjemme hos dig.
Opskriften på de hjemmelavede pommes frites kan du finde her:
Kyllingefilet i ovn – få en god nem opskrift på kyllingebryst med bacon hér
Ingredienser
- 7-800 gram kyllingefilet beregn 1 kyllingefilet pr. person. Kalkunkød eller svinemørbrad kan bruges i stedet
- 1-2 pakker bacon i skiver ca. 2 skiver pr. kyllingebryst
- Salt/peber
Hjemmelavede pommes frites
- 2½ kg kartofler skåret ud som pommes frites
- salt/peber
- Tilbehør: Bearnaisesauce og grøn salat.
- ½ dl olie raps- eller olivenolie
Sådan gør du
Hjemmelavede pommes frites:
- Skræl kartoflerne, skær dem i både og vend dem i olie. Drys med salt og peber og vend godt. Steg kartoflerne 60-75 minutter v. 175 grader varmluft. Vend dem et par gange undervejs.
Kyllingefilet i baconsvøb:
- Drys kyllingefiletterne med salt og peber og pak dem ind i bacon.
- Lav kylling/kartofler i samme fad eller i to forskellige fade. Læg evt. kyllingestykkerne ovenpå kartoflerne.
- Steg filetterne ca. 30 min. i ovnen, sammen med kartoflerne v. 175 gr. varmluft (200 grader alm. ovn). Kartoflerne skal stege den første halve time alene. Brug gerne bradepande/aluminiumsfad, så kartoflerne bliver sprøde under bunden.
- Steg kyllingen til baconen er sprød og kyllingen gennemstegt. Pommes frites'ene skal være sprøde også
- Lav salat og evt. bearnaisesauce imens kyllingen steger.
Noter
Lav kylling/kartofler i samme fad eller i to forskellige fade. Læg evt. kyllingestykkerne ovenpå kartoflerne.
Kyllingeinderfilet kan også bruges, så kan du nøjes med ca. 20 minutters tilberedningstid. Svinemørbrad og kalkunbryst kan også bruges, men så vil tilberedningstiden skulle tilpasses.Kyllingebryst med bacon stegt i ovnen bliver sprødt og saftigt.
Kyllingen bliver saftig og velsmagende og pommes frites’ene sprøde.
En lækker lækker lørdagsservering, der stryger direkte ind i som familiens favorit. Skønt at menuen gav tid og plads til driverliv på sofaen. Sådan skal det være 🙂
Jeg plejer at stege kyllingefiletter på panden, men faktisk blev kyllingen også ekstra saftig, mør og lækker når den steges i ovn.
Det er jo også smart at kunne bruge ovnvarmen, hvis man alligevel har den tændt for at tilberede pommes frites.
Kyllingefilet med bacon tilberedt i ovnen er en nem, lækker og billig ret som aftensmad.
Prøv også denne hasselback kylling med mozzarella og tomat – uhm også en lækker måde at spise kylling på.
Menuen vil også fungere fint som gæstemenu, måske med hasselback kartofler til? ‘Retten er nem at forberede inden gæsterne ankommer, nem at sætte i ovnen, også imens du snakker, og nem at servere. Bare lige en idé?
Håber din lørdag har været god? I morgen venter en søndag. Dejligt. 🙂
Det er lørdag. Det har været en driverdag med en god bog på sofaen. En sjælden slumredag. Ahh hvor var det tiltrængt!
Den gode bog var sindsoprivende spændende – “Offer uden ansigt” – af Stefan Ahnhem. Jeg kunne slet ikke slippe den. Den må du altså have fat i. Hov pludselig var klokken jo mange og hvad med maden?
Få flere gode nemme opskrifter med kyllingebryst her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Skal kyllinge brystet lægges ovenpå kartoflerne eller på risten
Der er kylling i ovnen herhjemme i aften – jeg har dog lavet en komme i kyllingen og fyldt den med ramsløgssmør inden den blev pakket ind i bacon. Det er et stort hit herhjemme!
Og du har helt ret i at man fuldstændig dropper at stege det på panden når først man har haft gang i ovnen. Det er bare mere saftigt og lækkert…
Lækkert….men dette er jo ikke pommes ???
Hej Gitte.
Dejlig opskrift – men hvilken temperatur anbefaler du at bruge i ovnen? Varmluft?
Halløjsa Gitte.Det smagte himmelsk 🙂 Knus Gitte
Det lyder så lækkert.Så det vil jeg lave nu 🙂 Mums.
Fik du mon prøvet at lave bearnaise? Ellers vil jeg anbefale opskriften fra “Sofies blog” – den er nemmere end nem!