Orientalske koteletter. Uhm her får du opskriften på lækre koteletter på pande, med karry, ananas og kokosmælk.
I dag skal du høre om en rigtig lækker menu. En menu jeg fik udviklet helt fra bunden, ud af det blå.
Det var et sats i køkkenet. Ingredienserne til menuen var måske lidt pudsige at sætte sammen. Jeg var spændt på om der ville blive succes i køkkenet.
Menuen var nem aftensmad: saftige svinekoteletter langtidsstegt i en orientalsk sovs med en masse lækkerier.
Løg, appelsin, peberfrugt, gulerødder. kokosmælk, fløde, karry, hvidløg og ingefær.
Det BLEV en succes og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.Super møre koteletter, i den lækreste karrysovs. Koteletterne kan laves på pande og i fad. Du bestemmer.:-)
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Orientalske koteletter på pande med kokosmælk – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - gerne skaftkoteletter nakkekoteletter eller kyllingebryst kan også bruges
- Smør/olie til stegning
- 2½ dl fløde evt. Cremefine kan erstattes med kokosmælk
- 1 spsk karry
- ¼ tsk stødt ingefær
- 1 svinebouillonterning`
- Saft og skal af en appelsin. kan erstattes med tern af æbler eller ananas
- 1 peberfrugt gerne gul
- 5 gulerødder i tern
- 2 løg finthakkede
- 3 fed friskpressede hvidløg
- 300 gram champignon evt. champignon fra glas. Kan udelades
- 200 ml kokosmælk gerne light
- 2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Start med at brænde karryen af på en varm pande i smør.
- Steg bagefter koteletterne i ekstra smør smør. Krydr godt med salt og peber. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken med stanniol over.
- Tilsæt yderligere lidt fedtstof. Svits løg, hvidløg og bouillontern. Lad løgene stege lidt til de skifter farve.
- Tilsæt herefter gulerodstern, peberfrugt og champignon (gem evt. væde fra champignonglasset). Lad hele blandingen stege lidt under omrøring
- Læg koteletterne på panden igen, ovenpå grøntsagsblandingen.
- Hæld kokosmælk og evt. vandet fra champignonglasset ved. Hæld 2 dl kogende vand ved. Vask appelsinen og tilsæt revet appelsinskal. Pres appelsinen og tilsæt appelsinsaften.
- Lad retten simre under låg et kvarters tid. Kan også tilberedes i fad i ovnen (tildækket med stanniol, eller i slow cooker, stegeso/ Römertopf?
- Tilsæt fløden til sidst og lad retten simre nogle minutter. Jævn evt. sovsen og smag karrysovsen til. Måske den skal have mere salt, peber og et ekstra strejf karry?
- Servér retten med f.eks. ris og grøntsager til
Noter
Koteletter i fad eller på pande, med karry, kokosmælk og appelsin – lækre saftige koteletter med en god orientalsk smag
Her ser du basisingredienserne.
Jeg brugte champignon fra glas, men brug gerne friske, hvis du har. Jeg brugte en gul peberfrugt, fordi jeg synes den passede bedst i farven. Du kan sagtens bruge andre grøntsager, end dem jeg har brugt.
Koteletterne bliver lækre karrystegte. Uhm – brug gerne skaftkoteletter, de er så lækre.
De var ret store, så vi kunne fint nøjes med 1 pr. mand. Du kan også bruge nakkekoteletter, eller kyllingebryst eller kalkunbryst?
Panden bliver godt fyldt op 🙂 Du kan også lave retten i fad. Så svitser du bare kød og grøntsager på panden først og hælder det hele i fadet. Du kan også lave retten i stegegryde, slow cooker eller stegeso / Römertopf.
Det var så lækkert med appelsin i retten. Det gav en rigtig god orientalsk smag. Revet æble eller ananas, vil også være et hit.
Har du en pande med et passende låg til er det helt perfekt. Ellers kan du sagtens bruge et ildfast fad, gerne tildækket med stanniol.
Voila! Det var faktisk det. Jævn saucen, hvis du synes den trænger til jævning og smag den til, evt. med ekstra krydderi.
Servér retten med f.eks. ris og grøntsager til. Vi spiste babykarotter til.
Det smagte skønt! En god stærk, smagfuld ret, der smagte dejligt af karry. Appelsin og kokosmælk var også en genial blanding og det blev blev en dejlig flødesovs.
Spring du bare på denne lækre ret. Det vil du ikke fortryde. 🙂
Koteletter i fad på en ny måde. Denne ret vil være et hit som nem aftensmad, både sommer og vinter.
Den skal også prøves med en kæmpe nakkefilet i Römertopfen engang. Det vil være et hit. Det fungerede fint med pande med låg denne gang.
Vi havde jo kun 4 koteletter og der ville Römertopfen være lidt for stor .
Måske du skulle prøve de orientalske koteletter? De smager skønt!
Få inspiration til flere lækre opskrifter med koteletter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej
Opskriften ser rigtig lækker ud men vil lige høre hvornår du tilsætter appelsin?
Syntes ikke jeg kan se det i opskriften 🙂
Mvh Susanne
Hej jeg må sige at lige netop den her ret er fantatisk 🙂 men bruger nubret tit dine opskrifter de er som regel et hit herhjemme:) så tak for en dejlig blok og lækre lækre opskrifter:D vh gitte