Orientalske koteletter. Uhm her får du opskriften på lækre koteletter på pande, med karry, ananas og kokosmælk.
Orientalske koteletter på pande med kokosmælkI dag skal du høre om en rigtig lækker menu. En menu jeg fik udviklet helt fra bunden, ud af det blå.

Det var et sats i køkkenet. Ingredienserne til menuen var måske lidt pudsige at sætte sammen. Jeg var spændt på om der ville blive succes i køkkenet.

Menuen var nem aftensmad: saftige svinekoteletter langtidsstegt i en orientalsk sovs med en masse lækkerier.

Løg, appelsin, peberfrugt, gulerødder. kokosmælk, fløde, karry, hvidløg og ingefær.

Det BLEV en succes og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.Orientalske koteletter på pande med kokosmælkSuper møre koteletter, i den lækreste karrysovs. Koteletterne kan laves på pande og i fad. Du bestemmer.:-)

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Orientalske koteletter på pande med kokosmælk – få en god nem opskrift her

Orientalske koteletter med karry og kokosmælk
Lækre koteletter med appelsin, kokosmælk og karry - på pande eller i fad
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Ret: Orientalske koteletter på pande med kokosmælk
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter - gerne skaftkoteletter nakkekoteletter eller kyllingebryst kan også bruges
  • Smør/olie til stegning
  • dl fløde evt. Cremefine kan erstattes med kokosmælk
  • 1 spsk karry
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • 1 svinebouillonterning`
  • Saft og skal af en appelsin. kan erstattes med tern af æbler eller ananas
  • 1 peberfrugt gerne gul
  • 5 gulerødder i tern
  • 2 løg finthakkede
  • 3 fed friskpressede hvidløg
  • 300 gram champignon evt. champignon fra glas. Kan udelades
  • 200 ml kokosmælk gerne light
  • 2 dl kogende vand

Sådan gør du

  • Start med at brænde karryen af på en varm pande i smør.
  • Steg bagefter koteletterne i ekstra smør smør. Krydr godt med salt og peber. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken med stanniol over.
    Orientalske koteletter på pande med kokosmælk
  • Tilsæt yderligere lidt fedtstof. Svits løg, hvidløg og bouillontern. Lad løgene stege lidt til de skifter farve.
  • Tilsæt herefter gulerodstern, peberfrugt og champignon (gem evt. væde fra champignonglasset). Lad hele blandingen stege lidt under omrøring
    Orientalske koteletter på pande med kokosmælk
  • Læg koteletterne på panden igen, ovenpå grøntsagsblandingen.
    Orientalske koteletter på pande med kokosmælk
  • Hæld kokosmælk og evt. vandet fra champignonglasset ved. Hæld 2 dl kogende vand ved. Vask appelsinen og tilsæt revet appelsinskal. Pres appelsinen og tilsæt appelsinsaften.
  • Lad retten simre under låg et kvarters tid. Kan også tilberedes i fad i ovnen (tildækket med stanniol, eller i slow cooker, stegeso/ Römertopf?
    Orientalske koteletter på pande med kokosmælk
  • Tilsæt fløden til sidst og lad retten simre nogle minutter. Jævn evt. sovsen og smag karrysovsen til. Måske den skal have mere salt, peber og et ekstra strejf karry?
    Orientalske koteletter på pande med karry og kokosmælk
  • Servér retten med f.eks. ris og grøntsager til
    Orientalske koteletter på pande med kokosmælk

Noter

Svinekoteletter kan erstattes med nakkekoteletter, kyllingebryst eller kalkunbryst
Appelsin kan udelades eller erstattes med æble eller ananas
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Koteletter i fad eller på pande, med karry, kokosmælk og appelsin – lækre saftige koteletter med en god orientalsk smag

Her ser du basisingredienserne.

Jeg brugte champignon fra glas, men brug gerne friske, hvis du har. Jeg brugte en gul peberfrugt, fordi jeg synes den passede bedst i farven. Du kan sagtens bruge andre grøntsager, end dem jeg har brugt. 
Orientalske koteletter på pande med kokosmælk

Koteletterne bliver lækre karrystegte. Uhm – brug gerne skaftkoteletter, de er så lækre.

De var ret store, så vi kunne fint nøjes med 1 pr. mand. Du kan også bruge nakkekoteletter, eller kyllingebryst eller kalkunbryst?

Orientalske koteletter på pande med kokosmælk

Panden bliver godt fyldt op 🙂 Du kan også lave retten i fad. Så svitser du bare kød og grøntsager på panden først og hælder det hele i fadet. Du kan også lave retten i stegegryde, slow cooker eller stegeso / Römertopf. 
Orientalske koteletter på pande med kokosmælk

Det var så lækkert med appelsin i retten. Det gav en rigtig god orientalsk smag. Revet æble eller ananas, vil også være et hit.

Orientalske koteletter på pande med kokosmælk

Har du en pande med et passende låg til er det helt perfekt. Ellers kan du sagtens bruge et ildfast fad, gerne tildækket med stanniol.

Orientalske koteletter på pande med kokosmælk

Voila! Det var faktisk det. Jævn saucen, hvis du synes den trænger til jævning og smag den til, evt. med ekstra krydderi.

Servér retten med f.eks. ris og grøntsager til. Vi spiste babykarotter til.

Det smagte skønt! En god stærk, smagfuld ret, der smagte dejligt af karry. Appelsin og kokosmælk var også en genial blanding og det blev blev en dejlig flødesovs.

Spring du bare på denne lækre ret. Det vil du ikke fortryde. 🙂
Orientalske koteletter på pande med kokosmælk

Koteletter i fad på en ny måde. Denne ret vil være et hit som nem aftensmad, både sommer og vinter.

Den skal også prøves med en kæmpe nakkefilet i Römertopfen engang. Det vil være et hit. Det fungerede fint med pande med låg denne gang.

Vi havde jo kun 4 koteletter og der ville Römertopfen være lidt for stor .

Måske du skulle prøve de orientalske koteletter? De smager skønt!

Få inspiration til flere lækre opskrifter med koteletter  her:

1.

Koteletter i tomatsovs med bacon og timian
En nem og lækker simreret: koteletter i tomatsauce med bacon og timian
Se opskriften her
Koteletter i tomatsauce med bacon og timian - en nem og lækker ret

2.

Koteletter i fad med kokosmælk & karry opskrift
Koteletter i fad med karry, ananas, porrer og kokosmælk
Se opskriften her

3.

Koteletter i fad med karry, ananas og kokosmælk
Koteletter i lækker karrysauce med ananas og kokosmælk
Se opskriften her
Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækre

4.

Koteletter i fad med karry, æble & kokosmælk
Møre karry koteletter med porrer, kokosmælk og æble i Römertopf
Se opskriften her

5.

Koteletter i karry med mango & kokosmælk
Koteletter i karry med mango & kokosmælk - opskrift til stegeso
Se opskriften her
Koteletter i karry med mango & kokosmælk

6.

Koteletter med ananas i karry - slow cooker
Svinekoteletter i karrysovs med kokosmælk - opskrift til slow cooker
Se opskriften her

7.

Orientalske koteletter på pande med karry
Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde
Se opskriften her
Orientalske koteletter på pande med karry

8.

Koteletter i fad med grøntsager og marinade
Koteletter med sennepsbagte gulerødder og løg
Se opskriften her
Koteletter i fad med rodfrugter og marinade

9.

Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
Møre koteletter i Rømertopf - koteletter i rød flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso

10.

Koteletter i fad med tomatsovs og peberfrugt
Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.