Salat med tomater, avocado og rødløg og feta – nem og lækker

  • Salat med tomater, avocado og rødløg - nem og lækker

I dag fejrer vi en debut her på bloggen  – de første billeder taget med mit nye kamera. Jeg øver mig stadig og den sidder ikke helt i skabet, men jeg er på vej. Øvelser gør mester forhåbentlig. Håber du synes om billederne? 🙂Salat med tomater, avocado og rødløg - nem og lækkerKameradebutten markeres med billeder af en smuk og lækker salat som vi spiste i weekenden og jeg tipper dig straks om den. Salaten er et hit, er virkelig nem at lave og den består af ganske få ingredienser.

Det er en fyldig og mættende salat og den vil passe perfekt til langt de fleste retter. Servér den f.eks. til kyllingeschnitzler, grillede kyllingelår, koteletter, kalkun, grillretter?Salat med tomater, avocado og rødløg - nem og lækkerSalaten er en perfekt hverdagssalat og smuk og farverig er den ovenikøbet også. Der er kun plusord at sige om dagens salat og du får opskriften lige her:

Salat med tomater, avocado og rødløg og feta - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Salat med tomater, avocado og rødløg og feta - nem og lækker
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til de travle
Portioner: 2-3 pers.
Det skal du bruge:
  • 5-6 tomater skåret i tern
  • 1 avocado skåret i tern
  • ½ rødløg skåret i små tern
  • 1 glas feta, gerne med krydderi
  • Urtesalt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Vask tomaterne og skær dem i små tern. Fordel dem i et tærtefad.
  2. Skær rødløg og avocado i små tern og vend med tomaterne.
  3. Hæld feta på toppen og drys med urtesalt og hvidløgspeber. Kan du ikke opdrive hvidløgspeber, så brug bare alm. peber.
  4. Stil salaten på køl til servering.

Ja det må da vist næsten være den nemmeste salat man kan lave?

Jeg var heldig at finde et glas feta i en krydret oliemarinade og det var en særligt lækker feta til denne salat. Olien på feta-ternene fungerede næsten som en slags marinade? Kig gerne efter sådan et glas feta i din butik. Kan du kun opdrive den alm. feta, så krydr bare din feta ekstra godt og dryp måske med et par striber god olivenolie?
Salat med tomater, avocado og rødløg - nem og lækkerDu kan sagtens tilføje ekstra grøntsager til salaten, men jeg synes nu at tomater og rødløg går særligt godt i spænd. Avocadoen giver fylde og sødme og fetaen er en salt kontrast.

Måske man kunne toppe med lidt saltede peanuts eller olieristede græskarkerner/solsikkekerner. Tørrede tranebær, ville også være lækkert som topping?

Salaten er lækker og tippet er nu hermed givet videre til dig. Måske den nemme salat snart skal på menuen hjemme hos dig? 🙂Salat med tomater, avocado og rødløg - nem og lækker

Mere inspiration

Læg en kommentar