Koldhævet sandwichbrød. Uhm her får du opskriften på lækre koldhævede sandwichboller du kan bruge til sandwich til frokost eller madpakke.

Sådan en lækker fornem sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon kan man lave med den nemme koldhævede dej.

Sandwichen kan I nyde som nem aftensmad eller til frokost. Så smart hvis man lige har en skål koldhævet dej stående klar i køleskabet.
Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller med hønsesalat og bacon

De lækre koldhævede brød har jeg skrevet om flere gange. Vi bruger dejen til boller til morgenmad, til frokostmadpakken eller som madbrød. Der er uanede muligheder, når dejen først er rørt. Du må i gang med røreskeen. Hermed en anbefaling til dig. 🙂

Den nemme dej kan også bruges til koldhævet sandwichbrød og det er den opskrift du får i dag.Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller

Vi laver en kæmpe portion af den nemme dej hver 3. eller 4. dag og den første der står op om morgenen, sætter brødene i ovnen.

Skønt med hjemmebag hver dag. Jep, det kan faktisk lade sig gøre, når dejen blot skal lægges på pladen.

Det er SÅ nemt og det tager max. 2 minutter at få bollerne klar til ovnen. Af samme grund kaldes bollerne også brusebadsboller, for de kan snildt nå at blive færdige imens du tager dit morgenbad. SÅ nemt 🙂Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller

Inden vi suser i skole og på job smører vi sandwich-brød af resten af morgenbollerne. Lækkert med en friskbagt sandwichbolle til frokost – det fåes faktisk næsten ikke bedre. Ahh. Fyldet kan jo varieres helt efter eget valg.

Dejen er nem at lave. Den kan laves af de melsorter du synes om, fint eller groft mel. Start med det grove mel og tilsæt så hvedemel til røreskeen kan stå af sig selv i skålen.Koldhævet dej

Jeg måler sjældent mængderne af nu, når jeg rører en ny portion, men der er nogen ingredienser der er obligatoriske. Gær, salt, honning, koldt vand og mel selvfølgelig. Mindst halvdelen af melet skal være hvedemel, så hæver brødene bedst.

Nedenfor får du opskriften, men det er cirkamål. Bare brug den mel og de korn/frø/kerner du har i dine køkkenskabe og skuffer.

Opskriften er nem og du får den lige her

Koldhævet sandwichbrød – få en god nem opskrift på sandwich boller her

Sandwichboller af koldhævet dej. Prøv en lækker sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 16 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 16 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 liter koldt vand afhænger af hvor stor en portion du vil bage, brug gerne mere eller mindre væske
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 1 tsk gær 5 gram ca.
  • 2 tsk salt
  • 130 gram hørfrø ca. 2 dl kan udelades eller erstattes med andre frø
  • 250 gram havregryn ca. 7 dl
  • 160 gram rugmel ca. 3 dl
  • 120 gram grahamsmel 2 dl
  • Hvedemel - til røreskeen kan stå selv i skålen Tilsæt hvedemel til dejen bliver fast som tyk havregrød og røreskeen kan stå selv
  • evt. solsikkekerner som bund
  • drys: evt. sesam, birkes, græskarkerner, havregryn?

Sådan gør du

Sådan laver du den koldhæved edej

  • Udrør gæren i det kolde vand. Tilsæt honning
  • Tilsæt havregryn og de grovere melsorter i først sammen med salt
  • Rør hvedemelet i lidt efter lidt og tilsæt hvedemel til dejen bliver hård og fast som tyk havregrød og røreskeen kan stå selv i skålen.
    Koldhævede boller med havregryn - nem opskrift
  • Opbevar dejen på køl i en tildækket skål, i minimum 6-8 timer. Kan også hæve på køkkenbordet, men så skal du bruge lidt mindre gær.

Sådan bager du bollerne:

  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg evt. solsikkekerner på bagepapiret, som bund, der hvor bollerne skal være. Bare læg dejen på med 2 spiseskeer.
    Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
  • Drys gerne med sesam eller græskarkerner på toppen. Hvis du laver frokostboller, så drys gerne lidt groft salt og hvidløgspeber på toppen også.
  • Bag brødene 25-30 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Sæt gerne en skål/lille bradepande med vand i bunden af ovnen, når du bager, det giver en sprød og lækker skorpe.
    Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
  • Lad brødene afkøle lidt, før du serverer.

Sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon

  • Lav hønsesalaten selv, eller køb den færdiglavet.
  • Flæk en sandwich og læg salat på den nederste bund.
  • Fordel hønsesalat på toppen, nogle rødløgsringe og 2 skiver stegt bacon.
  • Læg "sandwichlåget" på. Servér

Noter

Få opskriften på hjemmelavet hønsesalat her eller kyllingesalat her
Den koldhævede dej kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Du kan røre en ny portion dej i skålen og efterlade en lille portion i skålen som surdej. 
Bollerne er fryseegnede. 
Kan også bages som flutes eller franskbrød, tilpas bagetiden.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller

Nemme koldhævede sandwichbrød med hønsesalat, rødløg og bacon lavet i boller af koldhævet dej

Sprødstegt bacon ER altså bare et hit i sandwiches, og især i sandwiches med hønsesalat og rødløg. Disse 3 ingredienser går bare SÅ godt i spænd.Sprød bacon

Bacon skiverne kan du stege i mikrovn eller i airfryer.Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller

Sikke en lækker sandwich! Koldhævet sandwichbrød er perfekt at bruge til sandwich med hønsesalat og bacon.

Dejen kan du røre om morgenen. Den tager max. et kvarter at røre dejen sammen og det er mega effektivt, når du kan bruge dejen både til morgen-middags- og aftensmad til flere dage.

Sådan en portion dej kan holde sig i 4 dage ca. og gem gerne lidt dej i skålen når du rører den nye portion, dejresten vil så fungere som surdej. Smart!

I dag brugte jeg hønsesalat i sandwichene, men en prøv dem også som burgerboller med hakkebøf, laks, kartofler eller pulled pork vil også være lækkert.

En lækker, smuk sandwich er nu klar til at du sætter tænderne i den. Den sprødeste skorpe og lækkert fyld. Klar på en halv time, når bare dejen står i køleskabet. Voila og sikke smart! 

Sønnike og jeg var alene hjemme her til aften og det var nemt at tage dejfadet frem og bage sandwichbrød til os. Er du vimmer de scorede kegler hos sønnike disse sandwiches!

Skal du kun bage få, kan de bages i airfryer. Få inspiration i denne opskrift på langtidshævede boller i airfryer. 

Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller

Dagen efter var der nok til de lækreste frokostsandwich’es – vi elsker koldhævet sandwichbrød! Den madpakke var svær at stikke,

Vi talte om, at vi da nok kunne tjene mange penge ved at åbne vores eget cafe? Så kunne vi sælge de friskbagte og frisksmurte sandwich af lækkert, mættende brød, med mange fibre i.

Man risikerer ikke at gå sulten i seng, når/hvis du bager disse koldhævede brød fyldt med groft mel. En god solid fiberbolle.

Håber du bliver ligeså glad for de koldhævede boller som os? Ja vi forstår slet ikke hvordan vi klarede os uden før? Bollerne er flyttet ind i vores hjem, for altid. Måske også i dit, efter du har prøvet første gang?

Velbekomme og god fornøjelse med de koldhævede boller, til morgen- middag- eller aftensmad 🙂

Få flere gode nemme opskrifter med koldhævet dej her:

1.

Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt
Nem madbrød i bradepande
Se opskriften her
Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt

2.

Koldhævet brød uden form - nemt franskbrød
Nemt franskbrød af koldhævet dej
Se opskriften her
Koldhævet brød uden form - nemt franskbrød

3.

Pizza af koldhævet dej - nem pizzadej opskrift
Pizza af koldhævet dej - nem og hurtig pizza
Se opskriften her

4.

Pizza med pepperoni af nem koldhævet dej
Pizza md pepperoni af koldhævet dej
Se opskriften her

5.

Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt
Nem madbrød i bradepande
Se opskriften her
Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt

6.

Foccacia med tomat, ost & bacon - koldhævet
Lækre foccacia madbrød med mozzarellaost, bacon og soltørret tomat
Se opskriften her
Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet

7.

Koldhævet brød med durummel - nemme boller
Boller af koldhævet dej med durummel
Se opskriften her
Boller med durummel koldhævet brød opskrift

8.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
Lækre foccaciabrød lavet af koldhævet dej
Se opskriften her

9.

Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
Løgbrød med friske krydderurter
Se opskriften her