Sankt Hans, fællesspisning & bålSankt Hans dag.

Mange hekse har måttet lade livet. Solen skinnede, himlen var blå men der var ingen nåde. Bålet blev tændt med fryd og der kom ild i heksens klæder. Det var kort tid hun fik lov at leve.

Min Sankt Hans dag sluttede på smukkeste vis med skønsang omkring Sankt Hans bålet flot akkompagneret af Søndermarkens Blæseorkester Hyggeligt og stemningsfuldt.

Forinden havde Beboerforeningen arrangeret fællesspisning, ponyridning og havehygge hos søde mennesker på deres bondegård i byen. Deres have var proppet med havepavillioner der kunne rumme 90 mennesker. 90 MENNESKER! Der blev grillet MANGE pølser! Sikke en fornem tilslutning og sikke et fint arrangement! 🙂

Sankt Hans, fællesspisning & bål

Det er en fast tradition i byen, at vi tænder fakler og i samlet flok går op i den anden ende af byen for at sætte ild til heksen og bålet. En fin travetur, der i år blev akkompagneret af Søndermarkens Blæseorkester hele vejen. En mindeværdig oplevelse for byens borgere at høre et blæseorkester spille professionelt igennem byens gader. Mange kom ud på fortovet for at kigge på, og sikke et fornemt følge. Glade beboere og et hornorkester!

Heksen blev futtet af. Byens søde præst Anne Hansson holdt båltalen, og mindede os om at huske og gemme på livets gode øjeblikke og glemme de ting der ikke betyder noget. Vise ord der inspirede til eftertænksomhed. Sådan skal det være til Sankt Hans. Bagefter sang vi midsommervisen flot akkompagneret af orkesteret. Stemningsfuldt, smukt og rørende. Jeg ER da vist ved at blive et gammelt sentimentalt fjols? 😉

Skøn mandag . Jeg bliver altid rørstrømsk og glad ved sådanne lejligheder. Det er skønt at mødes med venner og bekendte fra byen, synge og tænke gode tanker omkring et bål, også selvom man fryser fødderne til is.

Jeg håber også du har haft den skønneste Sankt Hans aften? Nedenfor kan du se billeder fra min Sankt Hans aften lige til min mobil løb tør 🙂

  • Min grilltallerken: Jeg kom ilende sent fra aftenvagten, og jeg er SÅ glad for at man havde betænkt mig og gemt en omgang grillmad!

Sankt Hans, fællesspisning & bål

  • Her ser du den skønneste udsigt fra udestuen på bondegården. De har en lille sø,  heste, høns og en parklignende have. Der er så skønt på den bondegård og der bor de rareste mennesker, og dyr!

Sankt Hans, fællesspisning & bål

  • Lidt mere udsigt fra bondegården. Du kan skimte ponyridningen i baggrunden, ak jamen bliver det mere idyllisk og hyggeligt? Næh!

Sankt Hans, fællesspisning & bålEfter spisningen fik vi besøg. Søndermarkens Blæseorkester var inviteret og mange af musikanterne bor i vores lille by. Jeg kunne genkende mange af de unge musikanter. De har gået i børnehave med mine børn. Vildt! Pludselig er de voksne, eller tæt på, og de spiller stadigvæk i Blæseorkestret. Man kan se at de gør det med glæde. De hygger sig sammen og er en helt lille familie med et godt og stærkt sammenhold, fornemmer man.

Orkestret kommer ned af grusvejen til bondegården for at mødes med byens borgere.

Sankt Hans, fællesspisning & bål

Der var sørme en rigtig tambourmajor i front. Hedder det ikke det?

Øj hvor lød det flot med orkestermusik på gårdspladsen! Vi farede rundt og tog billeder, bondemanden især. Det må også være en stor oplevelse for dem at se deres gård og hjemlige omgivelser indvaderet af 90 bybeboere og et blæseorkester!?Sankt Hans, fællesspisning & bålSankt Hans, fællesspisning & bål

Blæseorkestret består både af begyndere og meget øvede musikanter i alderen fra 8 og opefter. De er så søde, dygtige og professionelle 🙂Sankt Hans, fællesspisning & bålStemningsfuldt at danne bagtrop til sådan et blæseorkester med landsbykirken og de smukke marker som baggrund.Sankt Hans, fællesspisning & bålSankt Hans, fællesspisning & bålVi nåede hele vejen op til bålet på byens stadion, før faklerne udbrændte. Byens børn var ellevilde efter at tænde bålet og der kom hurtigt fut i. 
Sankt Hans, fællesspisning & bålTo sekunder og så var der flammehav og talen kunne gå igang.

Sådan gik min SanktHans. Jeg er kommet hjem igen nu og er blevet varm igen efter at have pakket mig ind i tæpper.

Skøn skøn aften. Jeg håber også du har nydt din Sankt Hans på skønneste vis?
Sankt Hans, fællesspisning & bål

Jeg startede min mandag sådan hér. Altså når man har aftenvagt betyder det at man kan nyde solen helt til 10.30. Ikke dårligt.

Sankt Hans, fællesspisning & bål

Ja jeg ved godt, at vi trænger til at få klippet hækken, men who cares når solen skinner, teen er varm og krimien er god? 😉


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.