Sankt Hans’ madkurven pakkes med kartoffel- og tomatsalat.

I lørdags var det Sankt Hans. For en gangs skyld på en lørdag aften, hvor alle kunne være længe oppe uden at skulle tænke i sengetider.

Så var det da bare en ØV oplevelse at det var hundekoldt, blæsende og regnfuldt. Ja det var faktisk tæt på, at man havde lyst til at gå hjem under dynen ret tidligt. Øv.

I vores lille bysamfund var der grill-arrangement i præstegårdshaven. Det plejer at være vildt hyggeligt at mødes og spise i de idylliske grønne omgivelser. Men i lørdags. Der klapre-frøs vi og ilede hurtigt hjem efter lyngrillpølsen var spist.

Eneste lyspunkt var de salater jeg havde medbragt som supplement til pølsen. Kartoffelsalat af nye kartofler og tomatsalat med mozzarella. Jeg skal da ellers lige love for, at de farver kunne peppe et trist grillbord op (indrømmet, grillpølser gør det jo ikke alene!).

Kartoffelsalaten var idag af den “hvide” slags. For et par dage siden lavede jeg en “grøn” udgave med basilikum . Min mors hvide kartoffelsalat smager himmelsk. Den er lavet på lige dele creme fraiche og mayonnaise. Hm hm. Det går bare ikke hvis man, som jeg, prøver/kæmper med at (PRØVE!) at bevare den slanke linie (og lige har købt nye fede jeans i størrelse slim! ;-).

Jeg brugte skyr og A38, og det blev en let og lækker kartoffelsalat. Kaloriemæssigt er skyr tæt på tykmælk/A38, så ofte bruger jeg blot tykmælk. Har fundet ud af at det kaloriemæssigt er det bedste (hvis man altså undgår den udgave med 3,5 % fedt) . Skyr er noget “fastere” i konsistensen og jeg tænkte at jeg var nødt til at bruge dette supplement, for at kartoffelsalaten ikke skulle blive for flydende?

Her ser du hovedingredienserne til den hvide dressing :

½ liter skyr + ½ liter A38

Et fint revet løg og en spsk. citronsaft. Et par striber flydende akaciehonning.

Fintrevet løg. INGEN skal kunne klage over løgstykker i munden 😉

Et par striber akaciehonning i dressingen

Salt og peber og cocktailtomater på toppen. Vupti. Hvor ser det bare festligt ud når tomaterne har forskellige farver 🙂

Jeg startede med at skrabe en pose med 2 kg nye kartofler (vi ELSKER når der er kartoffelsalat-rester til dagen efter. Vi skulle spise oksesteg og her passer det perfekt, så jeg lavede rigeligt).

Kartoflerne blev kogt og sat til afkøling. Imens lavede jeg dressingen. Dressingen har godt af at trække et par timer, så lad den køle af imens kartoflerne også køler.

Efter et par timer kunne kartoflerne snittes i og vupti var der kartoffelsalat til præstegårdshaven (ps. man skal kun medbringe mad til sin egen familie og vi er 4 😉

Imens lavede jeg tomatsalaten. Den var nok i virkeligheden ikke nødvendig, men jeg havde 2 bakker blommetomater og en kugle mozzarella der trængte til at blive spist. Stop madspild går jeg ind for, så det blev til tomatsalat. 😀

Opskriften på tomatsalat finder du i et af mine tidligere indlæg. Her får du dog lige nogle friske nye tomatbilleder. Det er så hamrende flotte farver synes jeg, så kan bare ikke lade være! 🙂

Kort fortalt er der kun 3 ingredienser i den lækre tomatsalat : Tomater, mozzarella (eller feta) og friske basilikumblade (ok også lidt olie og krydderier). Det hele vendes rundt. Vupti. Så er der lækker tomatsalat.

Man må sige at tilbehøret hér langt oversteg hovedretten (grillpølsen). I den bidende kulde ville vi ikke ofre noget dyrt kød til grillen. Det er en stor fælles gasgrill vi bruger i præstegårdshaven og ofte er der lidt trangt på og ved den. Vi tænkte, at en pølse ville kunne vi lige knibe ind og at den ville kræve minimal indsats af grillmesteren.

Helt ok at få en grillpølse til nylavet kartoffelsalat faktisk men to be honest: Tilbehøret var jeg allermest vild med i denne Sankt Hans Aftens madkurv.

Aftenen endte dog, trods kulde og regn, god og glad.

I vores lille by fik vi besøg af Maja Panduro (S) som båltaler og sikke et dejligt menneske at få lov at møde. Det var en stor og positiv oplevelse for mig at komme tættere på hende. At jeg så helt utilsigtet var tæt på at komme til at kvæle hende i min kage er en helt anden historie. 😉 Læs mere hér

Mere inspiration

Læg en kommentar