Scones med rabarber. Uhm her får du opskriften på søde syrlige rabarberscones.
Sommersolen brager og rabarberstilkene pibler frem. Sommersøde rabarber, med røde stilke, fyldt med smag.
Hvad skal vi dog med alle de rabarber? De gror jo næsten lidt for gavmildt frem til os lige nu?
Heldige os. Vi skal være taknemmelige. Man kan jo lave 1000 ting med rabarber og jeg er slet ikke færdig med at eksperimerentere med dem.
Jeg har lavet rabarbermarmelade, rabarbercrumbler i mange afskygninger, rabarbermuffins, rabarberkager med marengs og så videre, og så videre. 1000 søde rabarbervarianter.
Få tips til rabarberopskrifter ved at klikke her eller se med nederst i dette indlæg.
Vinderen over alle rabarbersuccesserne på bloggen, er ubetinget denne rabarbercrumble med mandler, marcipan og flødeskum.
Den er altså også vildt god. Kig gerne forbi, hvis du ikke allerede har været der 🙂
De gode rabarberhistorier er skam slet ikke slut endnu.
I dag skal du nemlig høre om endnu en ny variant. En rigtig solstrålehistorie, for at blive i de sommersøde metaforer.
Scones med rabarber og vanilje. Bløde, søde scones bagt med skyr og drysset med et lag perlesukker.
Disse scones, var virkelig en succes. Søde, og kageagtige, som var de en lille muffin?
Scones er geniale – for det er jo faktisk små søde brød, men tricket er, at de slet ikke skal hæve.
Der er nemlig brugt bagepulver i dejen, så på under ½ time, kan du have fremtryllet et fad lækre rabarberscones.
Øj de er gode! Und dig selv at prøve en portion. De er rasende hurtige at lave.
Scones’ene vil være en succes både til brunch, til kaffe, som sødt mellemmåltid eller som dessert? Ikke mere snak – her kommer opskriften til dig. 🙂
Scones med rabarber og skyr – få en god nem opskrift på rabarberscones her
Ingredienser
- 125-150 gram rabarber ca. 3-4 stilke. Rabarber kan erstattes af anden frugt eller bær men kan også udelades
- 25 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Dej:
- 300 gram hvedemel
- 60 gram sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 4-5 spsk skyr - gerne skovbær - eller vaniljeskyr ca. 150-200 gram. Tykmælk kærnemælk ell. andet surmælksprodukt, kan også sagtens bruges. Mælk også.
- 100 gram blødt smør
- 1 knivspids salt
- Drys: perlesukker
Sådan gør du
- Vask og snit rabarberne i 1 cm stykker
- Vend rabarberne med sukker og vanilje og lad det trække, imens du rører dejen.
- Bland hvedemelet med sukker, vanilje, salt og bagepulver. Skær smørret i firkanter og smuldr/ælt det i dejen
- Tilsæt skyr og ælt godt.
- Tilsæt rabarberstykker og ælt godt, til de er godt fordelt i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme af silicone eller papir. Dejen kan også bare lægges på en bageplade med bagepapir. Drys med perlesukker
- Bag scones'ene ca. 15 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Scones'ene er færdige, når de er gyldne og sprøde
- Kan spises som de er, eller nydes med smør.
Noter
Lækre rabarberscones med bagepulver – klar på få minutter uden hævning
Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at det kun tager 10 minutter at røre dejen sammen til en portion scones.
Jeg har eksperimenteret med scones mange gange på bloggen – altid med succes.
Chokoladescones , havregrynsscones med æble, madscones med feta og majsmel og du kan finde mange flere på bloggen.
Elsker det nemme bagværk, hvor man hurtigt kan rykke på en spontan bageidé 🙂Tjek dit rabarberbed – du skal kun bruge ganske få til disse scones.
Har du ingen rabarber, kan det måske være, at din nabo kan undvære lidt?
Rabarber kan sagtens erstattes af anden frugt/andre bær.
Prøv dem også æble- eller pærestykker, bær i alle afskygninger, nektariner, blommer, chokolade, mandler eller? Kun din fantasi, sætter grænser 🙂Så nemt er det at trylle et fad rabarberscones:
Sådan laver du scones med rabarber – se billederne her:
Vi har som regel skyr i huset, fordi mine store børn er skyr fans og tit spiser det som mellemmåltid.
Jeg “lånte” lige lidt fra den store skyr-bøtte, som tilfældigvis var skovbær-skyr.
Vaniljeskyr er også rigtigt godt at bage med, for begge varianter giver særligt god smag til bagværket. Du kan sagtens også bruge almindeligt skyr eller andet surmælksprodukt.
Når du bager med surmælksprodukter, bliver bagværket rigtigt “svampet” og fugtigt, slet ikke tørt.
Du kan derfor ofte reducere i fedtstoffet, når du bruger surmælksprodukter. Smart!En-to-vupti- er der et fad nemme rabarberscones klar til dig og dine gæster.
I skyndingen kunne man faktisk sagtens komme til at kalde dem rabarbermuffins. De smager nemlig godt og sødt, næsten mere som små rabarberkager end scones.
Måske du skal servere sommerlige rabarberscones hjemme hos dig i morgen?
Få flere lækre opskrifter på boller, brød og kager med rabarber her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Rabar tærte m mandelmel 😜. Mums
Super lækker lavede selv mel. Hit hit tak