Glaseret skinke. Uhm en lækker menu til stegeso du skal høre om i dag 🙂Skinke i stegeso glaseret - nem opskrift Sikke en dejlig søndag! Solskin og forårsfornemmelser dagen lang. Fuglefløjt og blå himmel, glæde og energi i kroppen. 🙂

Jeg ilede rundt i huset og skyndte mig med rengøringen for hurtigst muligt at kunne komme ud på terrassen.Terrassen!

Mit yndlingssted når solen skinner! Først yde, siden nyde. Tit ender det dog sådan, at pligterne tager overhånd, og at tiden er knap til fornøjelserne.

MEN i dag skulle det være! Terrassen kaldte højt og insisterende på mig.Skinke i stegeso glaseret - nem opskrift

Jamen hvad så med aftensmaden? Hvem laver den?

Det gør Römertopf stegesoen  da! 😀

Det blev en glaseret skinke, der fik selskab af et fad kartofler og foccacia brød i ovnen. DSC_3432

Det er super nemt at lave glaseret skinke. Kødet bliver saftigt og lækkert og får den fineste smag.

Følg bare opskriften nedenfor. Fremgangsmåden og ingredienserne kan fint bruges til glaseret hamburgerryg også.DSC_3513Til en glaseret skinke skal du bruge:

Glaseret skinke i stegeso få en nem lækker opskrift her

Skinke i stegeso glaseret - nem opskrift
En nem og saftig glaseret skinke i stegeso
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Glaseret skinke i stegeso nem lækker opskrift
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 skinke eller hamburgerryg - min vejede ca. 2 kg
  • 4-5 spsk. sennep
  • 4-5 spsk brun farin
  • 1 spsk honning. kan udelades

Sådan gør du

  • Start med at fylde stegesoen med vand. Den skal trække vand i minimum ½ time.
  • Tag nettet af skinken
    Glaseret skinke i stegeso nem lækker opskrift
  • Smør sennep på skinken.
    Glaseret skinke i stegeso nem lækker opskrift
  • Drys farin på skinken og træk farinen ude i senneppen med en kniv.
    Glaseret skinke i stegeso nem lækker opskrift
  • Hæld honning på i striber. Placer skinken i Römertopfen og hæld ½ dl. vand i bunden.
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered den nu 2 timer v. 175 grader varmluft, afhængigt af skinkens størrelse. Skinkens kernetemperatur skal være 68 grader til sidst. Kan også laves i et almindeligt stegefad, se anvisninger i noten
  • Når stegen har stegt 2 timer, så tag låget af og skru temperaturen op til 225 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, så skinken kan få en sprødstegt overflade.
    Glaseret skinke i stegeso nem lækker opskrift
  • Lad gerne lige stegen hvile lidt, før den skæres ud. 
    Skinke i stegeso glaseret - nem opskrift

Noter

Du kan både bruge en skinke og en hamburgerryg til denne opskrift
Retten kan også bare laves i et almindeligt ildfast fad. Gå ca. efter en tilberedningstid på ca. 1½-2 timer v. 175 grader varmluft eller til stegens kernetemperatur er 68 grader. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skinke med sennepsglasering – super nemt at lave med få ingredienser

Det er virkelig nemt at lave en saftig glaseret skinke. Du skal bruge få ingredienser: skinke, sennep, brun farin og evt. lidt honning til sidst.
DSC_3431

Du skal faktisk bare smøre sennep skinken og drysse brun farin på.  Honning kan du dryppe på i striber til slut, men det kan nemt udelades.DSC_3433Drys brun farin på senneppen og træk den på med en kniv, så godt du kan. 
DSC_3435Min mand tilbød at gøre kartofler og grøntsager i stand, imens jeg hyggede mig på terrassen. Det tilbud sagde jeg da selvfølgelig straks JA TAK til! 😉

Et bjerg kartofler, gulerødder, rødløg og peberfrugt blev skrællet, renset og gjort klar.

Et kæmpe kartoffelfad kunne nu sættes ind til skinkestegen i ovnen, da den havde stegt ca. 1 time.

Herefter stegte kartoflerne bare færdigt sammen med skinken. Vend dem undervejs. Hvor er det altså bare smart at tilberede kartofler og skinke på samme tid.DSC_3515

Har du fået lyst til at prøve de lækre kartofler også, så kan du finde opskriften lige her 🙂

Kartofler og grøntsager i ovn med timian, honning og sennep
Et sprødt og lækkert kartoffelfad med grøntsager og timian
Se opskriften her
Kartofler i ovn med grøntsager & timian opskrift

Manden gjorde kartoffelfadet i stand, jeg lavede marinaden (på 2 minutter) og herefter ordnede ovnen resten af arbejdet. Genial arbejdsfordeling 🙂

Det er helt oplagt og energivenligt at udnytte ovnvarmen til kartoffelretter/ovnbagt grønt, når du tilbereder mad i din Römertopf.

Sådan så det færdige kartoffelfad ud. Lækre kartofler der passede perfekt til skinken.DSC_3492Til dagens skinke og kartofler spiste vi et lækkert foccaciabrød med tomat og rosmarin.

Brødet satte jeg i ovnen, på det tidspunkt hvor temperaturen blev skruet op til sidst. Jeg lod brødet bage færdigt, efter steg og kartofler var kommet ud af ovnen.

Få opskriften på dagens lækre foccaciabrød her

Foccacia bradepandebrød med tomat - nem opskrift
Foccacia / bradepandebrød med rosmarin og tomat
Se opskriften her
Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

DSC_3508Ja hvor utroligt det end lyder, så kunne det godt lade sig gøre at skære skiver af skinken!

Jeg tænkte at den ville smuldre helt efter alle de timer i ovnen?

Den glaserede skinke var fin og fast og MØR! Helt perfekt og den smagte faktisk helt igennem  fantastisk Jeg elsker bare glaseret skinke 🙂

Stegesoen kom, så og sejrede! Igen igen! 🙂
DSC_3513Her får du lige et samlet blik på søndagens middagstallerken.

Sennepsglaseret skinke, kartoffel/grøntsagsfad og foccacia-brød med rosmarin og tomat. Og jo du ser rigtigt. Mine børn plagede om bearnaise-sauce til skinken. Og det fik de!

Altså denne anretning var jeg FULDSTÆNDIG vild med! Det er bestemt en anretning der kunne være gæster værdig.

UHM! Kartoffelfadet med sennep/honning/olie og timian og den glaserede skinke. Det smagte bare så godt og alt gik op i en højere enhed.

DSC_3518

Jeg er bare GLAD for min store ovn på 74 liter!. Der er fint plads til både en Römertopf og 2 bageplader. På SAMME tid!

Det er vild luksus og jeg fylder rigtigt tit ovnen helt op, når den alligevel er i gang.

Når du steger i Römertopf, kommer der næsten ingen lugt fra maden. Du vil derfor sagtens kunne bage brød og/eller kager imens eller ja som sagt kartofler og grønt.

Jeg elsker min store ovn og min Römertopf og jeg elsker en forårs-solskinsfridag som i dag.

En dag hvor man ikke har lyst til at sætte punktum. Hvor alle familiemedlemmer, selv kæledyrene, bliver forårskåde og lalleglade.

Skønt med en stegeso, der kan lave maden, imens man hygger sig i solen. Skønt også med en mand, der kan skrælle kartoflerne! 🙂

Her kan du se min terrasse hvor jeg allerhelst opholder mig når solen skinner.2013-04-01 15.46.25

og her ser du smukke vintergækker fra min have 🙂2013-04-01 15.55.55

God fornøjelse med retten til dig – skønt med retter der giver tid til terrassetid 🙂