Glaseret skinke. Uhm en lækker menu til stegeso du skal høre om i dag 🙂Sikke en dejlig søndag! Solskin og forårsfornemmelser dagen lang. Fuglefløjt og blå himmel, glæde og energi i kroppen. 🙂
Jeg ilede rundt i huset og skyndte mig med rengøringen for hurtigst muligt at kunne komme ud på terrassen.Terrassen!
Mit yndlingssted når solen skinner! Først yde, siden nyde. Tit ender det dog sådan, at pligterne tager overhånd, og at tiden er knap til fornøjelserne.
MEN i dag skulle det være! Terrassen kaldte højt og insisterende på mig.
Jamen hvad så med aftensmaden? Hvem laver den?
Det gør Römertopf stegesoen da! 😀
Det blev en glaseret skinke, der fik selskab af et fad kartofler og foccacia brød i ovnen.
Det er super nemt at lave glaseret skinke. Kødet bliver saftigt og lækkert og får den fineste smag.
Følg bare opskriften nedenfor. Fremgangsmåden og ingredienserne kan fint bruges til glaseret hamburgerryg også.Til en glaseret skinke skal du bruge:
Glaseret skinke i stegeso få en nem lækker opskrift her
Ingredienser
- 1 skinke eller hamburgerryg - min vejede ca. 2 kg
- 4-5 spsk. sennep
- 4-5 spsk brun farin
- 1 spsk honning. kan udelades
Sådan gør du
- Start med at fylde stegesoen med vand. Den skal trække vand i minimum ½ time.
- Tag nettet af skinken
- Smør sennep på skinken.
- Drys farin på skinken og træk farinen ude i senneppen med en kniv.
- Hæld honning på i striber. Placer skinken i Römertopfen og hæld ½ dl. vand i bunden.
- Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered den nu 2 timer v. 175 grader varmluft, afhængigt af skinkens størrelse. Skinkens kernetemperatur skal være 68 grader til sidst. Kan også laves i et almindeligt stegefad, se anvisninger i noten
- Når stegen har stegt 2 timer, så tag låget af og skru temperaturen op til 225 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, så skinken kan få en sprødstegt overflade.
- Lad gerne lige stegen hvile lidt, før den skæres ud.
Noter
Skinke med sennepsglasering – super nemt at lave med få ingredienser
Det er virkelig nemt at lave en saftig glaseret skinke. Du skal bruge få ingredienser: skinke, sennep, brun farin og evt. lidt honning til sidst.
Du skal faktisk bare smøre sennep skinken og drysse brun farin på. Honning kan du dryppe på i striber til slut, men det kan nemt udelades.Drys brun farin på senneppen og træk den på med en kniv, så godt du kan.
Min mand tilbød at gøre kartofler og grøntsager i stand, imens jeg hyggede mig på terrassen. Det tilbud sagde jeg da selvfølgelig straks JA TAK til! 😉
Et bjerg kartofler, gulerødder, rødløg og peberfrugt blev skrællet, renset og gjort klar.
Et kæmpe kartoffelfad kunne nu sættes ind til skinkestegen i ovnen, da den havde stegt ca. 1 time.
Herefter stegte kartoflerne bare færdigt sammen med skinken. Vend dem undervejs. Hvor er det altså bare smart at tilberede kartofler og skinke på samme tid.
Har du fået lyst til at prøve de lækre kartofler også, så kan du finde opskriften lige her 🙂
Manden gjorde kartoffelfadet i stand, jeg lavede marinaden (på 2 minutter) og herefter ordnede ovnen resten af arbejdet. Genial arbejdsfordeling 🙂
Det er helt oplagt og energivenligt at udnytte ovnvarmen til kartoffelretter/ovnbagt grønt, når du tilbereder mad i din Römertopf.
Sådan så det færdige kartoffelfad ud. Lækre kartofler der passede perfekt til skinken.Til dagens skinke og kartofler spiste vi et lækkert foccaciabrød med tomat og rosmarin.
Brødet satte jeg i ovnen, på det tidspunkt hvor temperaturen blev skruet op til sidst. Jeg lod brødet bage færdigt, efter steg og kartofler var kommet ud af ovnen.
Få opskriften på dagens lækre foccaciabrød her
Ja hvor utroligt det end lyder, så kunne det godt lade sig gøre at skære skiver af skinken!
Jeg tænkte at den ville smuldre helt efter alle de timer i ovnen?
Den glaserede skinke var fin og fast og MØR! Helt perfekt og den smagte faktisk helt igennem fantastisk Jeg elsker bare glaseret skinke 🙂
Stegesoen kom, så og sejrede! Igen igen! 🙂
Her får du lige et samlet blik på søndagens middagstallerken.
Sennepsglaseret skinke, kartoffel/grøntsagsfad og foccacia-brød med rosmarin og tomat. Og jo du ser rigtigt. Mine børn plagede om bearnaise-sauce til skinken. Og det fik de!
Altså denne anretning var jeg FULDSTÆNDIG vild med! Det er bestemt en anretning der kunne være gæster værdig.
UHM! Kartoffelfadet med sennep/honning/olie og timian og den glaserede skinke. Det smagte bare så godt og alt gik op i en højere enhed.
Jeg er bare GLAD for min store ovn på 74 liter!. Der er fint plads til både en Römertopf og 2 bageplader. På SAMME tid!
Det er vild luksus og jeg fylder rigtigt tit ovnen helt op, når den alligevel er i gang.
Når du steger i Römertopf, kommer der næsten ingen lugt fra maden. Du vil derfor sagtens kunne bage brød og/eller kager imens eller ja som sagt kartofler og grønt.
Jeg elsker min store ovn og min Römertopf og jeg elsker en forårs-solskinsfridag som i dag.
En dag hvor man ikke har lyst til at sætte punktum. Hvor alle familiemedlemmer, selv kæledyrene, bliver forårskåde og lalleglade.
Skønt med en stegeso, der kan lave maden, imens man hygger sig i solen. Skønt også med en mand, der kan skrælle kartoflerne! 🙂
Her kan du se min terrasse hvor jeg allerhelst opholder mig når solen skinner.
og her ser du smukke vintergækker fra min have 🙂
God fornøjelse med retten til dig – skønt med retter der giver tid til terrassetid 🙂
Hej Gitte
Tak for de mange dejlige opskrifter, jeg er en flittige bruger af dine opskrifter med Römertopfen. Men jeg kan ikke helt regne denne opskrift ud med hensyn til timerne.
Med venlig hilsen
Kim
Nå nu fik jeg åbnet øjene op og set oppe i dit sidehoved foroven at der er liste over alle indlæg på bloggen, jeg havde ikke tænkt på at kigge op over billederne..nå men så fandt jeg jo det 🙂 men stadig interesseret i at vide om man kan finde en liste frem for hvert enkelt kategori, altså fesk med kun opskrifter i stegeso.
Hilsen
Lisbeth
Hej 🙂 Åh en lækker opskrift. Jeg har lige fået en rømertoft i gave og skal lave denne opskrift imorgen 🙂 Men min ovn er heller ikke særlig stor 🙁 Håber jeg kan snige en plade ind med kartofler alligevel. Lægger du kartoflerne direkte i den dybe ovnplade (bradepande)? Min bradepande er for slidt til jeg kan det 🙁 Men tænker i en stor foliebakke hvis pladsen tillader det. Du har i nogle af dine andre opskrifter det hele i stegesoen, kan man mon ikke gøre det i dette tilfælde hvis man mangler plads i ovnen? Ja så bliver det… Læs mere »
Jo faktisk – hvis jeg stillede ‘dyret’ i bunden af ovnen, kan der vist lige snige sig en plade ovenpå – men så mangler bundvarmen – og det er nok ikke en god ide…
Ummm – den må også afprøves… Omend min ovn er noget mindre end din – der er ikke plads til mere end Römertopfen…