Sensommersol & mere sommerhuslykke

2016-09-24-09-48-52Kan du snart tåle at høre mere om sommerhus? Pas på. Der er fare for at du får overload med dette indlæg 🙂

Altså med dette smukke vejr denne weekend, så kan jeg jo næsten ikke andet end at være højt op at flyve, vel? Det håber du forstår? Jeg håber at du – fortsat – kan bære over med mig?

Vi har tilbragt weekenden i sommerhus og det er bare en fortryllende plet på jord – især når solen skinner. 2016-09-24-09-46-50Lørdag spiste vi morgenmad lige her – jep udendørs i september. Utroligt og jeg er vildt taknemmelig. Vi har udsigt til skov og hav. Ahh

Der er så stille i sommerhusområdet – helt stille – og det er næsten roen vi har forelsket  os allermest i. At man bare kan sidde lige der midt i naturen, væk fra storbyens larm, stress, jag og bilos. Hvor er det altså skønt.

Der er mange skønne pletter på grunden og alle har de hver sin charme. Her har jeg f.eks. fundet et sted imellem to træer – måske der kunne være plads til en hængekøje? Med kig til havet og med plads til en lille blund måske?2016-09-25-12-52-59Vi overtog sommerhuset i maj måned og har været i fuld gang med at beskære, male, ordne og rydde  ud siden. Nu kan vi se en ende på det. Nu kan vi tage weekender, hvor vi bare slapper helt af. Skønt! 🙂

Der har også været  håndværkere i gang. De har sat nye terrassedøre i og mange flere vinduer, så vi nu kan se endnu mere hav og endnu mere skov.  Der kommer lys ind – SÅ meget lys og vi kan se morgensolen i stuen nu.

Se lige et smukt lysindfald. 2016-09-25-08-28-29Hvis det er for koldt udenfor, kan man fange en solskinsstribe indenfor. Man kan finde et lille bord og nyde sin morgenkaffe, imens man beundrer udsigt. Sikke et skønt sted <3
2016-09-25-08-58-01

Når solen står højt på himlen, varmer den alle pletter på grunden op. Man kan fint finde sig et godt sted, selv i september:-)

Kallehunden nyder det også, som du kan se. Den fræser rundt og snuser til dyrespor, graver huller under buskene eller bjæffer halvmodigt op, når den kan høre andre hunde i nærheden gø.

SÅ irriterende faktisk! Har du et tip til hvordan man får en hund til at stoppe med at gø i haven, så er vi SÅ klar! Alle kneb er afprøvet P.S.: Kalle er dyr i drift hvad angår godbidder  😉 
2016-09-24-10-32-56Weekenden gik med malerprojekter i småtingsafdelingen. Det hvide træværk fik sig en tur og sikke da et forrygende malevejr. Skønt! Meditativt næsten og zen-agtigt. Jeg nyder at male, når vejret og tiden ellers er til det.

Vi sludrede også en del med de søde sommerhusnaboer, som vi heldigvis er er så heldige at være omringet af. Det er bare så hyggeligt at falde i snak over hækken eller invitere hinanden indenfor for at beundre udsigt, drikke kaffe eller måske spise æblekage?

Jeg bagte denne lækre æblekage i går og der kom to tærtefade af sted til naboerne. Hvor er det dejligt at kunne gøre andre mennesker glade. Så dejligt at jeg nu har fundet endnu flere at dele mine kager med  🙂
2016-09-25-16-02-18

Skøn, skøn weekend. Rigeligt med søvn og lækker mad, god tid og småsludren. Hyggeligt musik og aftenhygge med fyrfadslys og skumring,

Det er ikke lyv når jeg fortæller dig, at en weekend i sommerhus, næsten føles som en uges ferie.. Det dér med at skifte miljø og matrikel, gør bare underværker for én. Jep indrømmet, virkeligheden kan ramme én med et slag, når man triller ind i indkørslen hjemme. En fyldt vasketøjskurv og en lang græsplæne. Suk

Heldigvis er jeg blevet god til ikke at plage mig selv med alen-lange to-do-lister i begge huse. Jeg når, det jeg når, og finder glæde ved det jeg når. Sommerhuset har bestemt gjort mig mere effektiv.2016-09-24-09-48-47Nu får jeg tingene gjort, i stedet for bare i 100 år at bruge krudt på at tage mig sammen til f.eks. at klippe hæk, støvsuge eller pudse vinduer.

Jamen jeg ved godt det lyder helligt, men har jeg en time tænker jeg: Hvad kan jeg lige nå? Hvis man deler opgaverne op i små overskuelige bidder, er de også mere appetitlige at gå i gang med. Det virker det for mig.

Ej hvor lyder jeg altså frelst men foreløbigt går det meget godt med at have to matrikler.   Lad det endelig fortsætte. Fordelene opvejer klart ulemperne ved “dobbelt husførelse”. En solskinsdag og alle arbejdsdage i regnvejr er pludselig glemt. 🙂

Der var ikke stor lyst til at tage af sted fra sommerhuset i dette skønne vejr, men hverdagen og virkeligheden kalder. Vi ved jo godt – på denne årstid – at sommeren er på lånt tid. En stakket frist. Efteråret nærmer sig. Derfor har og får man jo lyst til at pine det sidste ud af solen.

Det er blevet sværere at sige farvel til sommerhuset når solen skinner. Ingen ved jo om man så hermed  har sagt farvel til den sidste sommerdag?

Efteråret venter.

Jeg tænker at sommerhuset også vil vise sig fra sin mest charmerende side dér? Jeg kan næsten ikke forestille mig andet.

Vi skal afprøve brændeovnen når vi mærker kulden krybe ind. Vi skal gå ture på stranden, imens efteråret rusker. Vi vil drikke varm kakao, når vi er retur. Vi skal opleve sneen drysse og måske skal vi også opleve at danse rundt om juletræet dér?

Tak fordi du hænger på endnu – til min uendelige sommerhuslykke. <3

 

Mere inspiration

Læg en kommentar