Kanelkage. I dag får du opskriften på en rigtig populær kage, bagt i bradepande. En kanelkage er meget nem at lave og den er hurtig at røre sammen. Kagen er et oplagt valg, hvis du har brug for at bage en kage til mange, der kan laves på ingen tid.
Det er en stor bradepandekage, så der bliver kage nok til mange lækkersultne munde – faktisk bliver ovnens store bradepande helt fyldt.
Kanelkagen er en oplagt kage til kollerne eller til klassens time måske? Til skoleudflugten, fødselsdagsfesten, skovturen, familiefesten? Der bliver kage til ca. 30 af denne portion.
Bradepandekagen er så nem at bage, at børnene sagtens kan være med i køkkenet. Lad dem endelig komme med.
Der er ikke æg i kagen, så den er også et oplagt valg, hvis du ikke har æg på lager. Måske du også gerne vil bage kage til én der ikke kan tåle æg måske?
Jeg har tilsat lidt smør til kagen og det giver en god smag, men faktisk så kan kagen også bages uden smør.
En kanelkage kaldes også for tykmælkskage, fordi den kan laves med tykmælk, men kærnemælk er også fint.
Tykmælkskagen med kanel er et hit!
Jeg havde tilfældigvis en liter Cheasy naturel i køleskabet der skulle bruges, så den brugte jeg til kagen.
Du kan sagtens bruge andre surmælksprodukter: tykmælk, yoghurt, creme fraiche, kærnemælk? Fint med en kage der kan trylles med forhåndenværende ressourcer.
Tykmælkskagen bliver svampet og lækker netop p.g.a. surmælksproduktet. Det er genialt at bage med – både i kager, brød og boller. Bare lige et tip til dig.
Glæd dig til kanelkagen. Den bliver et hit hjemme hos dig og den er SÅ nem at lave.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre tykmælkskager
Få opskriften på kanelkage – krydret bradepandekage med tykmælk og kanel hér:
Ingredienser
Dej:
- 600 gram sukker Du kan reducere sukkermængden til 7-8 dl
- 1 l tykmælk ell. yoghurt, yoghurt naturel, creme fraiche, kærnemælk
- 700 gram mel ca. 12 dl
- 100 gram smeltet smør ell. 1 dl olie - kan udelades
- 5 tsk. natron
- 5 tsk. kanel
- smør til formen
Kaffeglasur:
- 100 gram smør
- 200 gram flormelis 4 dl
- 6 tsk kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 4-5 spsk kold kaffe Kaffen kan erstattes med vand eller kakaomælk
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrovn el. gryde
- Bland tykmælk med smeltet smør. Bland alle de tørre ingredienser og rør/sigt dem i. Dejen kan røres bare med en dejspatel til der ikke er klumper længere.
- Pensl ovnens store bradepande med smør og hæld dejen heri. Min bradepande målte 35x40 cm
- Bag kagen nederst i ovnen v. ca. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 30 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt. Tjek den undervejs. Lad kagen afkøle.
- Glasur: Smelt alle ingredienser sammen i gryde eller i mikroovnen. Rør glasuren til den er klumpefri
- Fordel glasuren på den afkølede kage.
Noter
Prøv at bage kagen med appelsinyoghurt, så får kagen et lækkert appelsin-strejf.
Erstat kanel og 1 dl af hvedemelet med kakaopulver, så bliver kagen til en lækker chokoladekage-variant.Kagen kan fryses også med glasur
Tykmælkskagen er en skøn bradepandekage med kanel – svampet, lækker og nem at lave
Uhm – en lækker kage og ikke mindst kaffeglasuren med smør og vanilje er skøn!
Uhm jeg er vild med den diskrete kaffesmag. Bare rolig, du vil sagens kunne lide glasuren, også selvom du ikke er vild med kaffe. Kaffen kan du sagtens erstatte med kogende vand.
Kanelkagen vil også smage godt kun med chokoladeglasur.
Sådan ser den færdigbagte kanelkage ud. Der dufter himmelsk af kanel i hele huset når der bages tykmælkskage. Uhm – en lækker kage – og den fik mere struktur p.g.a. fuldkornshvedemelet som kan anes her. Det gav en mere sprød kage med “bid” men du kan nøjes med almindeligt hvedemel.
Du kan drysse kagen med lidt chokoladekrymmel, men det er ikke nødvendigt.
Bradepandekagen med kanel kan med fordel skæres ud på forhånd, så du er sikker på at der vil være stykker nok til en større forsamling.
Tykmælkskagen er en lynhurtig kage at bage og så er der kage nok til en masse lækkersultne munde.
Den er rimeligt fedtfattig, når man tænker på, at der bliver kage til så mange.
Jeg har eksperimenteret flere gange med tykmælkskagen, hvor kagen bages med tykmælk, natron og uden æg.
Prøv f.eks. den lækre appelsinvariant , baseret på appelsinyoghurt og appelsinsaft. Jeg tænker at kun fantasien sætter grænser her?
Få flere opskrifter på nemme bradepandekager ved at klikke her.
Hvis du er vild med kaffeglasuren, så prøv også denne kaffekage med kaffeglasur.
Få inspiration til flere lækre kanelkager / tykmælkskager her:
1.
2.
3,
4.
5.
6.
7.
8.
Tykmælkskagerne bliver svampede p.g.a. yoghurten/tykmælken og kan holde sig friske mange dage.
Vi har nu fornøjelsen af en halvt fyldt bradepande. Uha – farlige fristelser. Måske jeg skulle overveje at fryse kagen? Det er jo vældig smart at den kan fryses med glasur und alles.
Jeg kunne også tage kageresterne med på jobbet. Glimrende måde at få afsat kagerester på.
Rigtig god fornøjelse med kanelkagen. Den krydrede bradepandekage er et hit. 🙂
Hvis man bruger en frugtyoghurt- tager man så også kanelen i? ☺️
Virkelig nem og lækker kage! Bagte den til sønnens fødselsdag i dag 🇩🇰🇩🇰🇩🇰
Har du en god opskrift på squashkage ? 🤞🍀
Fantastisk side du har dig her, er rigtig glad for jeg er kommet ind i din verden. Har snart prøvet en hel del af dine opskrifter og det er jo bare fantastisk og nemt og ligetil uden en mase dikkedare. Er mega vild med dine tanker omkring lkige at bruge hvad vi har i køleskabet for ja undgå madspild er da bare det bedste. Tykmælkskagen her er jo virkelig også bare den nemmeste klassisker som alle kan lide, Et lille fif : bruger du varm kaffe bliver glasuren meget mere blank 🙂 Glæder mig til at prøve endnu flere af… Læs mere »
Et hurtigt spørgsmål på mandens arb. Sidde damerne og skriger på kanelkage til imorgen. Er denne kage en kanelkage og kan man istedet for tykmælk bruge kærnemælk har en liter der skal bruges nu.
Lyder som en god idé med minikokosmakriner på dåse. Det er klart ulempen ved at være hjemmearbejdende som jeg – at der ikke er nogen kolleger at forkæle med lækkerier. Må nøjes med at forkæle børnene og min mand så 🙂
Det lyder dejligt med de 25 kilo 🙂 Godt gået!
Hold da op nogle fantastiske lækkerier, du disker op med her på siden! Mums! Nu er jeg jo godt nok ny læser, men jeg kan ikke undgå at lægge mærle til, at du meget tit nævner fedtindhold og fedtforskrækkelse, og det undrer mig lidt? Så vidt, jeg havde forstået, var det da noget, vi voksede fra for nogle år siden, da det gik op for os, at det ikke var fedtet, der var synderen, men sukkeret, der forårsagede blodsukkerubalancer og dermed ‘væltede’ balancen i kroppen og gav os æbleform og tilstoppede blodårer? Vi kan græmme os over kalorieindholdet – men… Læs mere »
Det er vel bare en kanelkage? 🙂 ligner i hvert fald den jeg plejer at lave 🙂 Du kan med fordel helt undlade fedtstof i dejen, gør jeg altid og man smager ikke forskel 🙂
Kære Gitte
Hvor spændende med en tykmælkskage. Det har jeg aldrig hørt om før. Kunne forestille mig, at det bliver en rigtig god og svampet kage.
Kh Nadia