Sesamkartofler & pandestegte entrecotes i flødesauce

  • Sesamkartofler og pandestegte entrecotes i flødesauce

DSC_4207Snart weekend – og tid til lækre weekendmenuer. God til at tilberede og spise lækker mad – måske fornemme steaks?

Jeg fandt en pakke steaks i fryseren forleden og min lykke var gjort. Fløde havde vi også, champignon og løg og kartofler til sesamkartofler. Ja hvad kan man ønske sig mere i virkeligheden? Simpelt, enkelt, lækkert!

Sesamkartofler og pandestegte entrecotes i flødesauce

Det blev til:

Sesamkartofler & pandestegte entrecotes i flødesauce:

Det blev en lækker menu og faktisk kræver den ikke de store armbevægelser. Du vil også kunne lave retten en hverdag, hvis du altså er en flottenheimer? Steaks er jo halvdyre, så vi får dem mest i de lidt mere forkælede weekender 🙂

Vi køber nogen gange en hel tykstegsfilet og skærer den op til steaks. På den måske kan prisen pr. steak næsten halveres. Bare lige et tip fra mig til dig 🙂

DSC_4206

Her kommer opskriften på dagens ret: 

Du skal bruge (4 pers.):

4 store entrecotes (eller steaks af anden type)

2 store løg i skiver

1 peberfrugt i skiver

1 oksebouillonterning

1 glas hele champignon eller en bakke friske

2½ dl piskefløde

2½ dl. vand

Kulør

Jævning – evt. Maizenamel

DSC_4235

Tilbehør:

Sesamkartofler: 2½ kilo kartofler + 1 dl sesam + ½ dl. olie, salt+peber.

Sesamgulerødder: 1 kilo gulerødder, ½ dl. sesam + 3-4 spsk. olie, salt+peber

DSC_4199Sesamkartofler og pandestegte entrecotes i flødesauceSådan laver du:

Sesamkartofler & pandestegte entrecotes i flødesauce:

  • Skræl gulerødder og kartofler og skær i tern/små stave. Vend i olie og sesam og drys med krydderier. Hæld i stegefade og tilbered i ovnen og v. 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
  • Steg bøfferne et par minutter på hver side på en rygende varm stegepande. Tilsæt en klat smør, når kødets porrer har lukket sig. Drys med salt og peber.

DSC_4203

  • Tag dine entrecotes af panden og læg dem på en tallerken med et stykke staniol over.
  • Steg løg og peberfrugt i stegeskyen og tilsæt evt. lidt mere smør.

DSC_4204

  • Tilsæt bouillonterningen
  • Tilsæt champignon og steg lidt med.
  • Læg entrecotes’ene på panden igen, ovenpå løg og peberfrugt.
  • Tilsæt lidt mere salt og peber
  • Tilsæt fløde og fyld kartonen helt op med vand og tilsæt også det.

Sesamkartofler og pandestegte entrecotes i flødesauce

  • Tilsæt kulør og lidt jævning. Saucen må ikke blive for tyk, da den koger meget ind under tilberedningen.
  • Læg låg på stegepanden (låget til min støbejernsgryde passer perfekt til stegepanden. Perfekt! Mon du også har et låg der passer til din? 😉
  • Lad bøfferne stege 20 minutter ca. eller lidt mere.
  • Smag saucen til og tilsæt evt. lidt mere jævning
  • Servér en lækker entrecotes med flødesauce og sesamkartofler. Se det er altså et RIGTIGT lækkert måltid! 🙂
  • Kald det bare mormor- retro- eller farmormad. Entrecotes i flødesauce holder altså!, både før, nu og i fremtiden. Om 30 år vil retten også være et hit, I promise! 🙂

Sesamkartofler og pandestegte entrecotes i flødesauce

Rigtig god fornøjelse – er du mon blevet lækkersulten? Hvilket stykke kød kunne du mon forestille dig at spise i flødesaucen?  Kom med dit bud i kommentarsporet herunder. Jeg er åben for alt, undtaget fisk og lam 🙂

Engelske bøffer, jaaaa! Oksemørbrad? Jaaa! Har du andre gode bud? 🙂

Rigtig god forestående weekend, MÅske der snart er forkælelsesretter på menuen hjemme hos dig igen? 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Flemming Luttermann 21. februar 2016 af 12:30- Svar

    Hvordan udskriver jeg opskriften på engelsk bøf med bløde løg, flødesauce og små frække kartofler.
    Min hustru serverede engelsk bøf med bløde løg og smørsovs.
    Det var ikke min livret.

    • Gitte Hansen 21. februar 2016 af 13:49- Svar

      Hej Flemming
      Du går ned i bunden af indlægget og trykker på printikonet – det blå ikon nede ved Facebook-knapperne. Håber det lykkes for dig. Rigtig god fornøjelse med retten. 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

  2. Jenny 14. maj 2015 af 16:08- Svar

    Kylling hvis det skal være hurtigt

    • Gitte Hansen 15. maj 2015 af 10:45- Svar

      Ja kylling er altid godt, men jeg forstår vist ikke helt sammenhængen her Jenny? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar