Simpel smagfuld svensk pølseret

Hvorfor komplicere tingene yderligere hvis det kan lade sig gøre at lave let, lækker, simpel, “fastfood” på kortere tid selv end det tager at ringe til pizzamanden?

Vi har været på en hyggelig familietur til Fyn i weekenden og kom lidt sent hjem søndag aften. Vi var sultne, men det skulle gå lidt stærkt. Det skulle ikke være en stor menu, da farmor på Fyn havde sørget os for at proppe os godt til middag, men småsultne var vi nu alligevel og det skulle der gøres noget ved. Maden blev lavet til fløjteri i køkkenet.

Det blev hurtigbiks. Det blev en ketchup/pølse/kartoffellivret. Det blev Svensk Pølseret. En Simpel Smagfuld Svensk Pølseret.

Sent hjemme søndag javist, men mandag morgen er ingen vækkeur, INGEN der skal tidligt op. Ingen tvungne pligter….Der er nemlig EFTERÅRSFERIE!

Hallo hvor det da kan skabe en boblende glæde i kroppen! Vi er glade for vores respektive jobs og vores skoleklasser her i huset MEN tanken om en uges frihed, fritid og GOD TID er da bare helt fantastisk!

Køkkenplanerne er mange. Der skal være fuldt blus på komfur og brændeovn i denne efterårsferie. Gang i alle kedler og dampmaskiner! Fuldt blus i køkkenet:-) Der er også en tyk bog der vil læses, familie og venner der skal besøges. To-do-listen er også lang MEN det er hyggetingene der står øverst! I like! 🙂

Her kommer opskriften på den simple svenske pølseret, klar på under 30 minutter.  :

1 pakke pølser i skiver

3 glas kartofler (hvis det skal gå hurtigt, ellers skrællede kogte kartofler)

2 store hakkede løg

1 stor dåse tomatkoncentrat

1 flaske Milda fløde light. (2,5 dl)

Lidt ketchup.

Salt, peber, 1 spsk stødt paprika.

That’s it. Simpelt ikke?

Fremgangsmåde : 

Snit løg og pølser og svits i margarine. Paprika svitses med.

Glaskartofler snittes og tilsættes. De er virkeligt gode og nemme i en snæver vending disse glaskartofler! Mange køber dem mest til juletid, til de brunede kartofler, men jeg skulle hilse og sige at de er helt formidable året rundt til f.eks. pestokartofler (2 glas kartofler + 1 glas pesto blandes og varmes 1 time i ovnen) eller svensk pølseret. Skal det gå stærkt, og kan du ikke vente på de nyskrællede kartofler bliver færdigkogte og afkølede, kan du bruge de færdiglavede. Ja de “rigtige” kartofler smager bedst, men disse er nu et godt alternativ hvis kommer du sent hjem. Smager især godt i en ret som den svenske pølseret, der er godt krydret. Kartoflerne kan også bruges til hjemmelavet kartoffelsalat, selvom nye kogte små pillede kartofler er bedst.  Det ved vi jo. De første små kartofler er som guld i mund! Glæder mig allerede til juni 2013!!:-)

Kartoflerne snittes i. Fløde og tomatkoncentrat tilsættes.

Kartoffel, løg, pølse, ketchupblanding røres rundt. Fløden tilsættes.Omrøres.

Blandingen omrøres og låget kommer på i et kvarter. Pølseretten skal simre ved middelvarme. Husk at røre et par gange så kartoffelretten ikke brænder på. Jeg brugte vores store støbejernsgryde da den fordeler varmen så godt og er rigeligt stor. 😉

Pølseretten skal smages til med krydderi, evt. lidt mere paprika og peber hvis den er for fersk i smagen. Du vil blive overrasket over hvor lækkert pølseretten smager og opskriften er så rørende let og enkel at du har de fleste ingredienser i køle/-køkkenskabet.

Jeg fortrød lidt at jeg ikke havde brugt 4 glas kartofler, det er jo en meget sulten familie jeg har. Vi måtte nøjes med 2 portioner hver. Det var slemt. Nej pyt. Det mener jeg jo ikke. 😉 Men sikkert er det dog, at der er NOGEN i familien der ville have sat stor pris på en frokostrest imorgen 😉

Svensk pølseret er en lækker ret du kan lave hvis du har en kæmpe kartoffelrest fra dagen før, helt i stop madspild ånd. Kartoflerne skal i så fald bare snittes i, og der vil være mad til mange indenfor en halv time. 🙂

Har du lidt frisk purløg i haven eller en krukke i haven så skær/klæp en lille portion til at drysse over purløgen. Purløg fungerer ikke bare som pynt. Den er også en rigtig god smagsgiver til denne ret! 🙂

Velbekomme. Så er der serveret. Retten tager under en halv time at lave, hvis du bruger glaskartofler. Er sikker på at dine børn vil ELSKE dig for denne menu! Det gjorde mine! Selv med kartoffelskrælning og kogning vil det være en hurtigret. Allerhurtigst går det, hvis du har en kartoffelrest til retten fra dagen før. Vupti.

Fastfood klar på ingen tid. Det kan anbefales! 🙂

God ferie derude 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar