Sirupskage med smør og kærnemælk – en lækker krydderkage

  • Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkage

Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkageEr du vild med krydderkage? Åh det er jeg! Jeg kan spise krydderkage året rundt, men især i den søde juletid er en kage med julede krydderier perfekt.

På bloggen finder du krydderkager i alle afskygninger og jeg er vild med dem alle, men jeg må indrømme, at den nemmeste krydderkage du kan bage, må være den du skal høre om i dag: en lækker sirupskage med kærnemælk.

Kagen er rørt sammen på få minutter og herefter skal den bare passe sig selv i ovnen. Kagen kan spises som den er, den kan smøres med smør eller den kan flækkes og lægges sammen med en smørcreme med vanilje. Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkageKagen smager GODT og kærnemælken i dejen gør den er blød, svampet og lækker. Julekrydderierne gør, at kagen får den lifligste smag. Som julekage vil den være perfekt, men du kan også sagtens spise den med velbehag resten af året. De gode krydderier: nellike, kanel og ingefær er jo altid et hit, sommer, vinter. Altid 🙂
Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkageHvis du gerne vil lægge kagen sammen med smørcreme, så kan du finde en lækker opskrift lige her men kagen smager altså også fint som den er, eller med et lag smør.

Dejen skal bare smeltes sammen, røres sammen med ske og så hældes i en rugbrødsform. Kagen bliver mere saftig, hvis den bages i en rugbrødsform, synes jeg, men du kan sagtens også bruge en “flad” form med større overflade. Kagen skal bare bage lidt kortere tid, i så fald. Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkage

Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkageDu får opskriften på den lækre sirupskage lige her:

Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkage
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkage
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 15-20 pers.
Det skal du bruge:
  • 3,5 dl sirup
  • 250 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 750 gram hvedemel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • 4 dl kærnemælk (eller tykmælk/yoghurt ell. lign.)
Sådan gør du:
  1. Put smør, sirup og sukker i en gryde og lad det smelte sammen
  2. Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen
  3. Bland mel med natron og krydderier
  4. Rør melet i skiftesvis med kærnemælken
  5. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen heri. Det skal være en stor form på minimum 3-4 liter. Du kan også bage portionen i to mindre forme.
  6. Bag kagen på ovnens nederste rille 125 grader i 1½ time. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt (stik en strikkepind/gaffel i for at se om der hænger dej ved)

Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkageDet bliver en kæmpe stor kage og hvis I ikke kan spise det hele, så kan du sagtens fryse resten. Det er nemlig en oplagt frysekage.

Kagen er rigtig god med kærnemælk, men tykmælk kan også fint bruges. Det er den nemmeste dej at røre sammen, overraskende nem. Tænk at man kan bage en lækker kage til så mange, med så få anstrengelser.

Det er en oplagt kage til juledagene, hvor I måske skal være mange omkring julebordet? Om sommeren vil den også være fin at tage med på tur som skovturskage måske?Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkageKagen skal have lang tid i ovnen, men den passer sig selv og du kan sagtens bruge tiden på andre gøremål imens.

Her ser du lige lidt billeder af kagebageprocessen i billeder fra start til slut:

En stor kæmpekage. Sprød, velduftende og rigtig lækker.
Kagen kan nydes lun, men lad den køle af, hvis du vil smøre den med smørcreme eller smør.Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkageMåske en sirupskage skal på bageprogrammet hjemme hos dig denne weekend? Jeg giver dig hermed kagen den allerbedste anbefaling.

Med sirupskagen blev december måned skudt i gang hjemme hos os. Jeg er sikker på at den også vil kunne kickstarte julestemningen hjemme hos jer 🙂Sirupskage med smør og kærnemælk - lækker krydderkage

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Bettina 1. december 2017 af 22:33- Svar

    Den ser rigtig lækker ud, men du har vist glemt melet i opskriften Gitte 😊.

    • Gitte Hansen 1. december 2017 af 22:43- Svar

      Ups ja det var da godt nok noget af en smutter 😉 Har fluks rettet til.
      Tak for dit vågne blik og god fornøjelse med kagen 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar