Skinkeculotte. Uhm her får du opskriften på en lækker langtidsstegt skinkeculotte i stegeso.
I dag tog familien på visitter hos familien på Djursland. Vi var inviteret til kl.13. Vi ville besøge både bedstemor og moster.
Dejligt med god weekendtid med tid til visitter. Der skulle ikke meget hovedregning til at regne ud, at vi nok ville komme sent hjem. Alt for sent til aftensmaden. Tænke, tænke. Römertopfen måtte i brug!
En skinkeculotte. 2 poser hurtige kartofler. 1 brik bearnaisesauce. 6 timer i Römertopfen. Ville projektet lykkes?
Jep det lykkedes og du får opskriften på den lækre marinerede skinkeculotte og bearnaisekartofler i stegeso lige her:
Langtidsstegt skinkeculotte i stegeso med bearnaisekartofler
Ingredienser
- 1 skinkeculotte - min vejede 1,4 kg kan erstattes me6d nakkesteg, culottesteg, kylling, marineret svinemørbrad?
- 2 poser hurtige kartofler á 800 gram afhænger af hvor mange I er omkring middagsbordet
- 500 ml bearnaisesovs kan erstattes med mornaysauce eller madlavningsfløde
- evt. løg i skiver
- salt/peber
Sådan gør du
- Fyld den underste del af stegesoen med vand og sænk den øverste del ned oveni
- Vask kartoflerne og snit dem i halve. Fordel dem i stegesoen. Drys med salt/peber
- Fordel bearnaisesaucen på kartoflerne og rør rundt, så godt du kan
- Brun gerne din skinkeculotte /eller det kød du nu bruger og læg stegen på toppen af kartoffelfadet
- Læg låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn. Sæt temperaturen på 100 grader varmluft og tilbered retten i 7 timer. Tilberedningstiden kan forkortes, hvis du skruer op for temperaturen. Sæt gerne et stegetermometer i din steg og prik i kartoflerne undervejs
- Skinkeculotten blev saftig og lækker og bearnaisekartoflerne smagfulde
Noter
Saftig skinke culottesteg og møre smagfulde bearnaisekartofler i stegeso
Små hurtige kartofler, er nemme at bruge, fordi man kan nøjes med at vaske dem hurtigt. Skønt! Ikke noget skraberi her.
Imens jeg ordnede kartoflerne, satte jeg Römertopfen i blød. Begge halvdele fyldtes med vand.Jeg snittede kartoflerne og lagde dem i Römertopfen. Jeg havde på et tidspunkt, bare for at prøve saucen, købt Karolines bearnaisesauce. Saucen stod i skabet og vi fik den ikke brugt.
Den måtte kunne bruges til dagens eksperiment: skinkeculotte og bearnaisekartofler i stegeso.
Det var et sats og et forsøg. Bearnaisesaucen blev hældt over kartoflerne.
Jeg havde købt en marineret skinkeculotte billigt. Den lagde jeg på toppen af kartoflerne. Kan det være nemmere?
Hvis du ikke kan finde en skinkeculotte, så prøv med en marineret nakkesteg, marineret svinemørbrad eller en culotte/cuvettesteg eller en kylling måske?
Måske der skal skrues op/ for temperaturen, hvis du tilbereder større/mindre stege. Min steg vejede 1,4 kg og den var perfekt til 4 pers. Skinkestegen var marineret og var ovenikøbet snittet. Endda til prisen. Den marinerede steg gav god smag til både sauce og kartofler. Se se lige om du kan spotte en sådan 😉
Låget kom på Römertopfen og temperaturen stillet på 100 grader varmluft. Stegesoen blev sat i ovnen klokken 12 og klokken 19 var vi hjemme.
Jeg var NOGET spændt. Ville kartofler og steg være komplet udkogt?
Næh faktisk ikke. Stegen var fint mør, og kartoflerne faste og “al dente”.
Kan du ikke vente på maden i 7 timer, så kan du sagtens forkorte tilberedningstiden ved at skrue højere op for tempraturen. 2-3 timer v. 175 grader varmluft vil jeg tro rækker?
Jeg tog temperaturen på stegen og den viste, at temperaturen var fin, omkring 85 grader – tilberedt 7 timer v. 100 grader varmluft.
Stegen var fin og fast, og supermør og bearnaisekartoflerne lækre
Stegesoen havde gjort det igen! Tryllet lækkert mad, helt af sig selv, imens familien var på tur.
Fantastisk opfindelse, sådan en Römertopf!
Bearnaisekartoflerne var også gode og stegen havde givet god smag til både bearnaisesauce og kartofler.
Har du ikke en stegeso, så kan retten tilberedes i ovnen i en støbejernsgryde med låg eller et tildækket ildfast fad.
Bearnaisekartoflerne kan jo sagtens tilberedes uden steg på toppen. De smager skønt som tilbehør og bruger du en færdig bearnaisesauce er det nemt kartoffeltilbehør.
Brun gerne kødet, før du ligger det på toppen af kartoffelfadet. Det vil give både ekstra sprødhed og god smag.Lækre bearnaisekartofler. Uhm!
Tiden løb fra mig, fordi jeg havde travlt med æblekagebageriet. Som du før har hørt om, så har vi 1000 lækre store modne æbler i haven. Jeg ville bage en stor æblekage der skulle med under armen til familievisitterne.
Opskriften er min favoritæblekage “Den Gode Æblekage”. Jeg lavede dobbeltportion i dag. Kagen tager et kvarter at røre sammen. Æblebådene tager lidt længere tid at snitte og stoppe i.Jeg dryssede med kanel og perlesukker og bagte kagen 30-40 minutter ved 150 grader varmluft. Så er der dessert.Så var der æblekage til familievisitterne. Kagen blev nydt lun med creme fraiche til, alle de steder vi nåede frem og der var endda rigeligt med stykker til aftendesserten også.
Sådan gik lørdagen i mit køkken. Håber også din mad/kage-lørdag har været god? 🙂
Hej. Tak for mad og tak for inspiration er selv den lykkelige ejer af en Römertopf og elsker at lave mad i den. I dag stod den så på skinke culotte købt chili marineret og snittet og så på den frygtelige torsdag hvor 2/3 af ungerne skal afsted til fodbold og spejder travl dag, så ind og Google og her kom “bagenørden” igen op med guldkornene. ;o) Römeren i blød, frem med en pose kartoffelskiver (yep gærdet var lavt…) brune culotten af på panden kartoffelskiverne ned i Römeren sjaske en mornay sauce over på med culotten og stegeskyen ind i… Læs mere »