Små frække kartofler med bacon, hvidløg og timian

DSC_2316

Baconkartofler. Jaaah! Her får du lige et tip til små krydrede baconkartofler.

Trænger du til at skrue lidt op for alle tangenter til en middag, så prøv med disse små lækre kartofler. Jeg lavede dem i weekenden til nogle lækre engelske bøffer. En sand scoremiddag. Servér gerne de små frække kartofler i sådan en anledning 😉 DSC_2307

Her kommer opskriften. Den er nem! 🙂

1-2 poser små hurtige kartofler

1 pakke bacon.

Olie (4-6 spsk)

2 tsk. timian.

Salt

3 fed hvidløg.

Fremgangsmåde – sådan gør du: 

Start med at vaske dine kartofler godt. Lad skrællen blive på. Kog herefter kartoflerne 10-15 minutter. Damp dem tørre.
DSC_2260 Lav imens din krydderiblanding. Olie, salt, hvidløg og timian. Brug 4-6 spsk olie (lidt afhængig af hvor mange kartofler du bruger) DSC_2262 Sådan ser damptørre kartofler ud. De skal gerne være helt tørre. Det er vigtigt. Så hænger olien nemlig meget bedre ved. 😉DSC_2263 Kartoflerne vendes forsigtigt rundt i olieblandingen. Som I kan se her, fik jeg vidst kogt mine kartofler lidt for længe. Nogle gik nærmest i stykker som mos, da jeg vendte dem rundt. Jeg synes det var svært at vurdere kogetiden? (prik evt. i dem undervejs).

 De skal jo ikke være alt for hårde indeni? Prøv gerne at nøjes med 10 minutter istedet for 15. Kogetiden er lidt afhængig af hvor store kartoflerne er? Nogle af mine kartofler var ret store, men de små var jo hurtigt gennemkogte. Det evige kartoffel-problem. Har du mon en god løsning på det??  😉 DSC_2266 Jeg kunne godt have tilsat en ekstra teske-fuld timian. Igen lidt afhængigt af hvor mange kartofler du bruger. Jeg brugte to poser.DSC_2268 Baconskiverne skæres i halve. Bacon vikles rundt om kartoflerne med sammenføjningen nederst.  DSC_2271 Stil kartoflerne lidt tæt, så baconen ikke slipper. Har du to poser kartofler kan du sagtens bruge to pakker bacon. Jeg tænkte alligevel. “Ejj jamen det går jo ikke med al den bacon”!? Jeg tænkte, at kartoflerne vel også ville smage lækkert alene, bare med olie, timian og hvidløg? Indrømmet. Bacon-kartoflerne var der størst “run” på, så brug gerne 2 pakker bacon, hvis du har mange bacon-fans omkring dit bord 😉DSC_2272 DSC_2273Når der er viklet bacon rundt om kartoflerne sætter du dit fad i ovnen. Brug gerne et aluminiumsfad. Så bliver dine kartofler nemlig også sprøde i bunden, og så smager de allerbedst. 🙂

Kartoflerne skal stege 30-40 minutter v. 175 grader varmluft. Jeg tænker, at med den ekstra tilberedningstid i ovnen, gør det jo heller ikke noget at nogle af kartoflerne ikke er helt gennemkogte?
DSC_2310 Der breder sig en liftig duft i huset og der høres spruttende lyde. Det var nogle rigtigt lækre kartofler var det! Selvom der er storspisere i familien, var der rigeligt til dagen efter. Kartoflerne kunne sagtens varmes igen, i lidt olie på en pande. Kassér derfor ikke evt. overskydende kartofler. Det ville da være synd!! DSC_2311 Vi spiste som sagt de små “frække kartofler” til en portion lækre engelske bøffer. Jamen jamen sikke da en fornem herremiddag vi fik tryllet der!

Tror også at baconkartoflerne ville egne sig fint til hakkebøf, til karbonader, til farsbrød, forloren hare. Alt muligt! 🙂DSC_2314Hermed giver jeg de små baconkartofler mine allerbedste anbefalinger. Uhm. Vær ikke fedtet med olien, men tænk alligevel over, at kartoflerne jo også skal stege i baconfedtet? Fy skamme! 😉

Skal du måske invitere til scoremiddag i weekenden?

P.S.: Minder lige om, at man jo sagtens kan score sin mand påny 🙂 Det er også ret let at  score pluspoints hos sine børn, med denne ret.

Vejen til mandens (og børnenes hjerter) går gennem maven.. Bacon-kartofler kan være vejen frem 🙂

God fornøjelse!
DSC_2316

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Janie bracker 12. april 2017 af 13:21- Svar

    Hej Birgitte jeg har lavet de kartofler med bacon hold op de er bare for gode 👍Super gode opskrifter du har Hilsen Janie

    • Gitte Hansen 12. april 2017 af 20:46- Svar

      Hej Janie
      Tusind tak for din fine tilbagemelding – den blev jeg super glad for. Så dejligt du synes om kartoflerne. 🙂
      Rigtig god påskeferie til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Birgitte 28. december 2013 af 17:05- Svar

    Når jeg koger kartofler i forskellig størrelse, starter jeg med at komme de største i gryden og når de koger (eller har kogt lidt, afhængig af størrelses forskel) så kommer jeg de mindre kartofler i og alle er på den måde færdig på samme tid.

    • Gitte Hansen 29. december 2013 af 21:05- Svar

      Hej Birgitte
      Det var da et rigtigt godt tip. Jeg plejer også nogle gange at halvere de største, så størrelsen kommer til at passe.
      Dejligt med husmor-fifs, tak for det
      Godt nytår til dig. Håber vi ses på bloggen i 2014 også 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar