Små søde kys – toppe af lakridsmarengs

DSC_1567

Små søde lakridskys – Sølle 3 ingredienser? Sølle 10 minutter i køkkenet? Tænk sig, at det, sølle det, kan føre til mavepine og let lakridskvalme bagefter? 😉

Jeg afholdt stopmadspilds-weekend denne weekend. Jeg fik brugt overskudslagre af alt muligt, lige fra gulerødder og kartofler, til fløde, appelsiner og pasteuriserede æggehvider. Du kommer til at høre mere om appelsin/mandarinmarmelade i morgen. Uhm! Lækker smuk, solgul, velsmagende, appelsinmarmelade.

I dag skal du høre om stopspildafæggehvide-projektet

DSC_1540

Æggehviderne var tilovers fra datterens fantastiske nytårskransekager . Hvad kunne man mon finde på at bruge dem til?

Tja, tjo hvad med marengs? DSC_1582Hvide marengs er lidt kedelige i længden er de ikke? Hvad med en lakridsvariant, med en smule af den lækre Konnerup lakrids-sirup?

En god kollega fortalte begejstret om de lækre lakridsmarengs hendes mand havde tryllet frem til hende og familien. At de små lakridslækkerbiskener smagte så lækkert, at det var svært at stoppe.

Lakridsmarengs skulle det da være! Marengs er den letteste småkage at bage og det siges, at det også er en knap så kalorieholdig kage, altså hvis man SKAL synde. Det er ikke fedtstof i dejen (men pænt meget sukker). Jeg tænker, at hvis man kan nøjes med 2 vil det nærmest være slankende (hm, hm), men hvem kan nøjes med to?? (ikke mig, heraf lakridskvalmen 😉DSC_1548

Her kommer opskriften på lakridskys – lækre søde lakridsmarengs:

Små søde kys - toppe af lakridsmarengs

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: Ca. 50-60 stk.

Små søde kys - toppe af lakridsmarengs
Det skal du bruge:
  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider (almindelige æggehvider kan bruges)
  • 3½ dl. sukker
  • 1 spsk. sød lakridssirup
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne næsten stive, men ikke helt. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt imens du pisker langsomt .
  2. Tilsæt lakridssiruppen under langsom piskning. Vend evt. siruppen i med en ske i stedet, så der bliver trukket fine striber i marengsen, det vil se dekorativt ud.
  3. Jeg valgte at piske siruppen langsomt i, og min marengsmasse blev ensfarvet brunlig.
  4. Put dejen i en sprøjtepose med en tylle med lille hul.
  5. Sprøjt små kys ud på en bageplade med bagepapir. Øv dig bare lidt med sprøjtetyllen, der bliver rigeligt mange kager af denne portion, så du skal nok finde håndelaget.
  6. Der blev to bageplader af denne portion. Kagerne hæver ikke meget op, så de kan godt placeres tæt på bagepladen.
  7. Kagerne skal bage 45 minutter ved 100 grader varmluft. Herefter slukkes ovnen og ovnlågen åbnes og marengsene tørrer i 45 minutter ved eftervarmen.

 DSC_1581Jeg lavede pænt stor afstand imellem kagerne, men de kunne faktisk godt være placeret tættere på hinanden, for kagerne hæver ikke voldsomt op. Sæt dem bare lidt tættere end vist her.

Kagerne tager næsten ingen tid at lave, til gengæld er de længe undervejs i ovnen. DSC_1557Skulle hilse og sige, at man godt kan snige sig til smagsprøver imens ovnlågen står på klem. Man kan da ikke vente 1½ på det færdige resultat, vel?? Nej, vel?? Hov, pludselig var den yderste række på bagepladen spist! Sikke langfingrede familiemedlemmer jeg har! 🙂

Uhm!

Lakridskyssene smager fantastisk som de er, men jeg kunne nu også godt forestille mig dem knust ovenpå en portion is f.eks.? Knust ovenpå en lagkage f.eks.? En roulade med flødeskum tilsat lakridsmarengs?

Kast du dig roligt ud i marengs-eventyret.

Jeg er fan! Bliver du mon også fan af de små lakridskys?

P.S.: Lakridssirup kan købes i de fleste større supermarkeder, i matas, på apoteket, ja hvor køber du din lakridssirup?

Sølle 2 ingredienser…….:-)
DSC_1582

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *