Toscakage med marcipanbund. <3 I dag får du opskriften på en rigtig lækker nøddemazarin med marcipan. Halløj en lækker kage du skal høre om denne gang.
Den skønneste toscakage med mandelknas, der bare smager SÅ godt.
Jeg prøvesmagte kagen i eftermiddags – og halløj for en lækker kage! Virkelig lækker og nem, og med den sprødeste knasende mandeltopping.Jeg fik brugt en portion brændte mandler til overs fra julen til mandeltoppingen og hvor gik det fint!
Den bedste stop madspild-kage ever! Har du ikke brændte mandler i overskud, så brug jo bare almindelige grofthakkede mandler.
Her kommer opskriften på toscakage med marcipan og mandelknas:
Toscakage med marcipanbund – nem opskrift
Ingredienser
Kagebund
- 100 gram smeltet smør
- 175 gram sukker
- 3 æg
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl mælk ell. surmælksprodukt
- 175 gram revet marcipan kan udelades
Nøddetopping
- 200 gram grofthakkede mandler evt. brændte mandler. Andre nødder kan bruges
- 75 gram sukker
- 75 gram smør
- 2 spsk fløde mælk kan også bruges
- 2 spsk. hvedemel
Sådan gør du
Kagebund:
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende
- Tilsæt smeltet smør
- Bland mel og bagepulver og tilsæt det skiftesvis med mælken.
- Tilsæt revet marcipan
- Smør et stort tærtefad (minimum 30 cm) og hæld dejen heri. Kanten må gerne være lidt høj, så der er plads til nøddetoppingen
- Bag kagen 20 minutter v. 150 grader varmluft. Den skal være let gylden på toppen
Nøddetopping
- Smelt smør og sukker ved svag varme. Tilsæt fløde/mælk og grofthakkede mandler
- Lad karamellen simre svagt i nogle minutter, den skal ikke boble. Tilsæt mel og rør godt rundt. Melet samler karamellen.
- Fordél mandeltoppingen på kagen og bag yderligere ca. 15 minutter v. 150 grader varmluft.
- Kagen er færdig når den er sprød og gylden og gennembagt. Prik evt. i kagen og mærk efter om der hænger dej ved.
- Lad kagen afkøle lidt og servér når karamellen er stivnet lidt.
Noter
Skønne toscatærte med mandler og marcipan – lækkert dessert kage
Opskriften på kagebunden med marcipan, kan du sagtens bruge som bund i en mazarinkage – måske peppet op med citron, appelsin eller?Bare brug opskriften som grundopskrift på mazarinkage. Det var en rigtig lækker toscakage og den var meget nem at lave.
Toppingen gøres klar, imens bunden bager første gang, smart.
På under 1 time kan du trylle den lækreste toscakage der vil vække jubel både til et kagebord og et dessertbord.
Kagen bliver meget sød, så servér gerne frisk frugt til.
Marcipanen kan udelades, men den smager altså bare rigtigt fint med. Jeg elsker bare marcipan i toscakager!
Sådan laver du toscakage med mandelknas – se billederne her.
Vi spiste et stykke toscakage til aftenkaffen. Uhm sikke en luksus. Min mand spiste flødeskum til.
Vi var begge meget begejstrede for den søde knasende kage.
Man kan fint nøjes med et enkelt stykke kage, så der vil være kage nok til MANGE personer i denne kage.
Et stykke særligt sød toscatærte. Helt perfekt. Den sad lige i skabet. Glæd dig til den lækre kage 🙂
Denne opskrift lyder rigtig dejlig, men hvornår tilsættes mælk/fløde til mandelblandingen?
Hej Gitte, Super det vil jeg prøve næste gang, skal lige til at bage ugens 2 rugbrød så ryger der nok en Tosca- eller squash-frækkert i bagefter, når nu oven er varm;-)
Rigtig god søndag
John
Hej Gitte, jeg har efterhånden bagt Toscakagen nogle gange med stor succes, jeg synes blot at basiskagen har en tendens til at falde sammen for mig, har du et bud på en løsning, mere varme (ovn) eller mere bagepulver, eller har du også været ude for det samme, det er jo ikke et stort problem, blot lidt nørdet måske 😉
venlig hilsen
John
Godt jeg først har set dit indlæg så sent på søndagen er jeg ikke kan nå at lave flere lækkerier denne weekend, for ellers tager vi vist kraftigt på i vægt her i huset, men alle de lækre opskrifter du sender os:-)