Smørbagt pæretærte med chokolade og marcipan

Her får du historien om hvordan en helt almindelig pæretærte kan trylles om til en endnu mere syndig lækkerbisken, hvis man stopper lidt marcipan og chokolade i.

I juledagene fik vi overnattende gæster. Gæster der skulle køre langt i snestorm for at nå hertil. Juleaften faldt så heldigt i år, at der var fridage op til juledagene. Fri til at bage, gøre juleforberedelser, lave konfekt og andre lækkerier til juledagenes gæster.

Gæsterne blev bl.a. forkælet med denne pæretærte der i julens anledning blev peppet op med marcipan og chokolade. Pæretærten var en pludselig indskydelse. En bakke pærer i køleskabet kaldte på opmærksomhed og sådan gik det til. Sådan går det tit her i huset 😉Pæretærten blev virkelig lækker og vil også sagtens kunne gøre sig som dessert til nytårsbordet. Her er den serveret i julehjerte og på juledug, men den vil også kunne gøre sig på nytårsdugen 😉

Her kommer opskriften på pæretærte med chokolade og marcipan:

Smørbagt pæretærte med chokolade og marcipan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 6-8 pærer (afhængig af størrelse på pærer og på tærtefad)
  • 100 gram marcipan
  • 100 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du:
  1. De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i.
  2. Dejen samles med ægget og en spsk. vand. Brug gerne røremaskine. Dejen bliver hård og fast.
  3. Dejen deles i to og rulles enten ud eller trykkes ud i tærteformen med fingrene.
  4. På tærtebunden fordeler du grofthakket chokolade og store marcipanstykker.
  5. Ovenpå fordeler du dine skrællede pærer.
  6. Til slut fordeler du resten af dejen på toppen.Rul dejen ud med kagerulle eller smuldr dejen "crumbleagtigt" på toppen
  7. Til slut pensles med vand og drysses med perlesukker. Så er pæretærten klar til ovn.
  8. Bagetid ca. 30-40 minutter ved 175 grader varmluft.
  9. Tærten er færdig, når den er gylden og sprød.
  10. Tærten kan bages i forvejen og fryses ned i formen og tages op og lunes i ovnen når du har brug for den.
  11. Tærten kan også serveres straks. Den smager fantastisk med iskoldt flødeskum til eller måske en kugle vanilleis? Is til marcipan og chokolade er altid godt 🙂

Når jeg bager, bruger jeg altid smør i kager. Jeg er vild med smørsmagen i kager, er du også? Det behøver ikke være Lurpak, men rigtigt smør. Åh SMØR! <3Dejen deles i to og rulles enten ud eller trykkes ud i tærteformen. Jeg trykker den bare ud, er ikke så glad for dej der skal rulles ud med kagerulle. Måske du foretrækker kagerulle? Hvis ikke, går det altså fint med at trykke dejen ud. Du behøver ikke lade dejen køle af i køleskabet hvis du trykker den ud.  Det er nemmere at trykke en blød dej ud.

Lutter gode sager, der er i den tærte. Marcipan og chokolade. Har du julerester måske?
Til slut fordeler du resten af dejen på toppen. Jeg trykker små klumper flade i hænderne og samler stykkerne til et låg. Måske det nok i virkeligheden var nemmere at rulle dejen ud med kagerulle her? Jeg er en stædig rad. Er ikke glad for den kagerulle. Kagen vil uden tvivl blive smukkere, hvis du ruller dejen ud 😉
Tærten kan bages i forvejen og fryses ned i formen. Tages op og lunes i ovnen når du har brug for den.
Tærten kan også serveres straks. Den smager fantastisk med iskoldt flødeskum til eller måske en kugle vanilleis? Is til marcipan og chokolade er altid godt 🙂
Måske den syndige pæretærte skal på dit dessertbord nytårsaften? Måske du har en rest chokolade og marcipan til overs fra julen der kunne bruges heri?
Godt nytår til dig og god fornøjelse med din nytårsdessert, hvad end du finder på. Er temmelig nysgerrig. Skriv gerne en kommentar herunder og lad os inspirere hinanden  🙂
Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Dorthe 13. november 2013 af 20:27- Svar

    Hej Gitte!
    Mange tak for din opskrift på en superlækker pæretærte! Vi havde godt nok kun en plade chili-chokolade i skabet, men det kan heldigvis også anbefales 😉
    Bedste hilsner
    Dorthe

    • Gitte Hansen 13. november 2013 af 20:38- Svar

      Dejligt at høre Dorthe. Godt I synes om tærten.Tænker da også at chili-chokolade vil være godt til det meste? 😉

      Tak for din søde hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar