Smuk grov spinattærte med feta og pinjekerner

  • Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Der er altså noget om det. Sundt mad er altså bare det smukkeste. Prøv lige at se en smuk spinattærte vi fik lavet i dag. Uhm! Spinattærte med feta og pinjekerner. SÅ smuk og bunden blev bare så lækker og sprød.

Det er denne grove tærtebund jeg har brugt.

Efter at have afprøvet mange forskellige tærtedeje igennem årene, har jeg endelig fået udviklet en opskrift der giver den helt perfekte bund. Med olie og rugmel bliver tærtebunden allersprødest synes jeg. Bare lige et tip til dig. Kig med på opskriften nedenfor, og afprøv den gerne, og se hvad du synes. Tip gerne mig/os, hvis du har andre gode tærtefiduser du vil dele? Måske DU også har fundet den helt perfekte tærteopskrift?Smuk spinattærte med feta og pinjekernerDu kan sagtens variere tærtefyldet – du bestemmer helt selv. Hvad med en løgærte, en skinketærte, en porretærte?

Har du bare fået lyst til at lave spinattærte med feta, iler jeg med at  bringe dig op opskriften her:

Smuk grov spinattærte med feta og pinjekerner
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Smuk grov spinattærte med feta og pinjekerner
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Mad til to dage
Portioner: 2 tærter
Det skal du bruge:
  • Tærtebund (2 stk tærter):
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl tykmælk (ell. kærnemælk ell. mælk)
  • ½ dl olie
  • Spinatfyld:
  • Lidt smør til stegning
  • 2 poser spinat (á 250 gram)
  • 2 store løg
  • 1 fetablok (puck-ost).
  • Salt/peber
  • Pinjekerner
  • Æggeblanding:
  • 6 dl tykmælk (eller mælk)
  • 8 æg
  • Salt/peber
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel, rugmel og salt
  2. Tilsæt olie og tykmælk og saml dejen med hænderne.
  3. Del dejen i to.
  4. Smør to tærteforme og fordel dejen i hver form.
  5. Jeg presser dejen ud med håndroden, men du kan også rulle dejen ud med kagerulle, så bliver den smukkere. Måske du er tålmodig med kagerulle? (jeg er ikke 😉
  6. Prik i dejen med en gaffel og forbag tærterne ca. 15 min. v. 100 grader varmluft
  7. Gør fyldet klar imens:
  8. Svits løgene klare i lidt smør
  9. Skyl spinaten godt og grundigt og kram vandet af (eller brug salatslynge).
  10. Steg spinaten på panden sammen med løgene, til spinaten "falder sammen". Put spinaten på panden lidt af gangen, og efterhånden er der plads til det hele. Skru ned for temperaturen.
  11. Krydr godt med salt og peber.
  12. Skær fetaosten ud i tern.
  13. Rør æggeblandingen sammen. (æg+tykmælk/mælk og krydderier)
  14. Fordel spinatfyldet og fetatern på de to tærter.
  15. Hæld æggeblandingen over, gerne op til dejkanten.
  16. Drys pinjekerner på toppen
  17. Sæt forsigtigt spinattærterne i ovnen. De kræver en bageplade hver.
  18. Bag tærterne v. 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Tærterne er færdige, når de er gyldne og sprøde og ikke føles "svuppende" midtpå.
  19. Servér med en frisk grøn salat til og gerne en hvid creme fraiche dressing til.

Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Det er faktisk rimeligt hurtigt og nemt at bage madtærter. Tærter er geniale som frokostret eller som hovedret, hvis der serveres en god salat til. Der vil være tærter til to dage, hvis I er en familie på 4, så dag 2 er menuen ekstra nem. Det klager vi ikke over, vel? 🙂

Lav gerne tærte en dag du inviterer gæster til et frokostbord, tærter vi være perfekt at servere her.

Du får lige lidt billeder af tærteprocessen her:

Så er der tærteservering!

Nemme, lækre, grove tærter og smukke ovenikøbet.

Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Det er altid spændende at skære tærter, for man ved aldrig helt om tærtefyldet har afgivet for meget væde, så tærtebundene er blevet for bløde. Pyh – det gik fint denne gang. Sprøde bunde og stykker der fint kunne skæres. Smukt ovenikøbet! Helt perfekte spinattærter!

Har du fået lyst til at springe på?  🙂
Smuk spinattærte med feta og pinjekerner

Jeg blinkede med øjnene og pludselig var weekenden væk. Hvad skete der lige der? Vi fik shoppet havemøbler og pakket ting til sommerhuset. Jeg har gennemgået alle køkkenskabe og skuffer og har nu fundet et bjerg ting der skal med i sommerhuset. Min mand er meget begejstret. Han storelsker at der nu er tyndet ud i skabe, skuffer og vindueskarme. Tænk at der skulle et sommerhus til?! 🙂

Vi er helt klar. Vi mangler stadigvæk bare kun en lille ting….en lille detalje……nøglen…;-)

Fornemmer man en vis utålmodighed her? Ork nej da! 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Bettina Andersen 31. januar 2017 af 21:57- Svar

    Hej Gitte
    Ved du om man kan fryse dejen ned? Vi er nemlig kun to herhjemme og ved da godt at jeg kan dele opskriften, men det var jo smart med en tærtedej i fryseren til en nem middag.
    Jeg ved at man kan med den federe variant med smør men er lidt usikker her 🙂
    Hilsen Bettina

    • Gitte Hansen 31. januar 2017 af 22:06- Svar

      Hej Bettina
      Ups – jeg må blive dig svar skyldig. Har aldrig prøvet at fryse dejen. Jeg ville nok i stedet foretrække at bage tærten og nedfryse hele den. Det er også mere økonomisk tror jeg, så skal ovnen kun være igang 1 gang jo.
      Jeg har frosset adskillige tærter i tærteforme af keramik og metal.
      Rigtig god fornøjelse med projektet uanset hvad du beslutter dig for 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jenny 18. april 2016 af 17:54- Svar

    Hej Gitte
    Min perfekte tærtebund er meget lig din, 100 g mel, 125 g groftmel, 1/2 dl olie, 1/2 dl vand, 1 tsk bagepulver, 1 tsk salt.
    Prøv at tilsætte bagepulver til din opskrift, jeg synes det giver bunden det der lækre sconne “udtryk”/smag (forhåbentlig forstår du hvad jeg mener, ellers må du jo bare prøve 😉 )
    Jenny

    • Gitte Hansen 25. april 2016 af 15:57- Svar

      Hej Jenny
      Tak for tærteopskrift. Ja den minder jo meget om den jeg bruger. Interessant med bagepulver. Det skal prøves. Tak for tippet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar