Smuk sød blommetærte med marcipan og vanillecreme

DSC_7394

3 store blommer, lidt marcipan, en rest cheasy vanilleyoghurt, smør, mel og sukker. Så er det tæt på at du har ingredienserne til en smuk blommetærte med marcipan.

Så få ingredienser. Så nem og hurtig en kage og alligevel ligner den en million og smager helt fortryllende.

DSC_7372

Ikke en lørdag uden kage!

De nyindkøbte store blommer og den rulle marcipan, der blev sendt til mig i gave fra Odense Marcipan, satte de søde tanker igang.

DSC_7346

Hvad med en blommetærte lavet efter samme opskrift som “Den gode æblekage?”

Den opskrift er så enkel, kræver få ingredienser og er ovenikøbet fedtfattig. Tricket er tykmælk/vanilleyoghurt som giver fugt til kagen og som gør, at man sagtens kan reducere på fedtstoffet. Kagen vil kunne laves med pærer, æble eller anden frugt der ikke afgiver alt for meget væde. Blåbær, kirsebær måske?

DSC_7363

Opskriften kommer her: 

125 gram sukker

1 æg

1,5 dl. tykmælk/frugtyoghurt/vanillecheasy

4 spsk. smeltet smør/flydende Kærgården.

225 gram mel

3 tsk. vanille

3 tsk bagepulver.

Fyld: 3 blommer eller nektariner el æbler/pærer?

100-150  gram marcipan i tynde skiver

1 spsk. perlesukker.

DSC_7365

Sådan gør du:

Pisk æg, sukker og vanillesukker hvid og skummende. Tilsæt smeltet smør. Tilsæt tykmælk/vanillecheasy. Vanillecheasy er godt at bage med! Det er fedtreduceret, giver god smag og fugt til kagen.

Bagepulver blandes i melet som drysses i lidt efter lidt. Rør godt. Dejen bliver fast som vist her.

Jeg rørte bare dejen med et piskeris. Gad ikke lige starte min store køkkenmaskine for den smule dej. Det gik fint med håndkraft!

DSC_7348

Fyldet klargøres. Tak for den lækre marcipan til Odense Marcipan. De synes kagebloggeren skulle prøve at bage med den nye marcipan med hele 63% mandler. Uhm. Ja tak! Marcipan vil jeg altid gerne eksperimentere med 🙂

Blommer og marcipan skæres i tynde skiver.
DSC_7354

DSC_7361

Dejen puttes i et smurt fad drysset med rasp. DSC_7357Marcipan og blommeskiver lægges på dejen, marcipanskiver først, blommeskiver til sidst. Marcipanen kan også skæres i tern og blandes med i dejen. Jeg tænkte dog det ville være lækkert at lægge marcipan lige neden under den ret syrlige frugt?

Uhm ja det smagte godt! Virkelig lækker smagskombination. Sød/syrligt især med lidt vanillecreme til. Uhm! 🙂

Blommeskiverne lægges i et smukt mønster. 
DSC_7364og der drysses med perlesukker til sidst. 

DSC_7371Kagen bages ved 150 grader varmluft i 30-35 minutter. Stilles nederst i ovnen. Kig til kagen undervejs, blommerne må ikke blive for brændte. Skru evt. lidt ned for temperaturen.

Så er kagen færdig. Den var heldigvis stadig smuk.efter at have været en tur i ovnen 😉
DSC_7373 DSC_7375 Uhm. Syrlige søde kæmpe store blommer. DSC_7383Til en syrligt/sød kage, må der vanillecreme til. Masser af vanillecreme.
DSC_7384 Man kan lave den selv eller man kan købe sig til den. Jeg købte denne fedtfattige vanillecreme fra OMA og piskede den op. Det var ok.DSC_7386Blommetærte med vanillecreme. Så var min lørdags-kage-lykke gjort.

Tak for marcipanen til Odense Marcipan. Med marcipanlækkerier i køkkenskabene stimuleres man jo nemt til søde kagepåhit 😉

Kagen serveres lun med iskold vanillecreme til. Kagen vil sagtens kunne bruges som gæste-dessertkage eller hvis du blot vil forkæle din familie.

Virkelig en anbefalelsesværdig kage. Den stryger lige ind på “familiens favoritter”. Alle spiste med. Uhm hvor var den lækker! 🙂

DSC_7395

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Tanja 5. august 2014 af 21:18- Svar

    Sikke lækker den kage ser ud, den skal bestemt bages. Vil lige høre om du har erfaring med at fryse den?

    • Gitte Hansen 5. august 2014 af 21:23- Svar

      Hej Tanja
      Det er en rigtig lækker kage. En favorit i familien! Jeg tror sagtens du kan fryse kage, måske du så lige skal lune den 5-10 minutter i ovnen før servering så den kan blive sprød på overfladen igen.
      Rigtig god fornøjelse med kagen 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

  2. Mette 18. august 2013 af 11:29- Svar

    Hihi – sådan kan det gå. Den kage virker jo til al frugt 🙂

    • Gitte Hansen 18. august 2013 af 12:21- Svar

      Godt du var vågen. Nu er det rettet. Tænk at jeg ikke undrede mig mere over den lille sten. 😉
      Nå men nu har jeg 2 nektariner til rest. Det er lige før jeg er nødt til at prøve at bage en “ægte” nektarin-version 🙂
      God søndag til dig!
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Mette 18. august 2013 af 00:05- Svar

    Frugt og marcipan er altid en god kage-kombination, men dine frugter ligner nu ganske meget blommer…..

    • Gitte Hansen 18. august 2013 af 11:04- Svar

      Hej Mette

      Jeg tror sørme du har ret. Sikke en smutter. Forvekslede de store blommer med nektariner i frugtskålen, undrede mig godt nok over den lille sten. 😉 I min frugtskål lå de ved siden af hinanden med samme størrelse og farve og ja kun stenen undrede jeg mig over.
      Tak for feedback. Får lige rettet til alle steder. Hm, hm.
      Tak! 🙂
      Mange hilsner Gitte

Læg en kommentar