Smukke brød i hævekurve og sprødt ciabatta-brød med hvidløgssmør

Se hvor smukt et brød man kan bage med en hævekurv!

Nyd billederne her sammen med mig. Der bliver ikke nogen lang opskrift i dette indlæg. Jeg er nede med flaget. Bogstaveligt talt slået af pinden. Hårdt ramt af noget så simpelt som en forkølelsesvirus. Tænk den kan ramme så hårdt! Det er mange år siden jeg har været så syg. Øv.

Dagene i weekenden er gået med at forsøge at komme til hægterne. Det har ikke hjulpet stort. Træthed ind i knoglerne, nys, hoste, ondt i ørerne og hals. Øv at være slået så meget ud af kurs at man ikke selv er herre over egen krop og kræfter.

Jeg har kæmpet mig ud i køkkenet alligevel og fået bagt en bitte smule og lavet lidt mad. Ellers er det slet ikke en “rigtig” weekend for mig (eller min familie?) Dufte fra køkkenet og ovn spreder hygge og glæde, og sådan skulle det også være denne weekend, selvom det var en slatten bagenørd der langsomt stavrede rundt.

Det er så dødssygt at være syg!

Dagens bagværk blev bl.a. til ciabattaboller og det fineste brød, lavet af en færdigblanding jeg peppede lidt op.

Denne færdigblanding er købt i Lidl for 8 kr. Der er tørgær i pakken, der skal kun lunkent vand i. Jeg supplerede med lidt dej fra min skål med koldthævet dej til morgenboller. Jeg tænkte, at det ville kunne fungere som en slags surdej måske? Jeg tilsatte bare 4-5 store skefulde.

Det var en god ide! Krummen blev blødere og mere luftig, eller også er det troen der flytter bjerge? Man man jo sige at mit brød var en smule hjemmelavet så?? 😉

Jeg supplerede med dej og ekstra hvedemel og æltede til dejen kunne slippe fad og fingre. Dejen lod jeg hæve ½ time i ovnen på 50 grader. Jeg formede boller og fyldte min aflange hævekurv med dej (op til 2/3). Dejen skal hæve 2. gang hér.

Bollerne blev bagt 20 minutter ved 200 grader, brødet ca. den dobbelte tid (30-40 min. )

Jeg er så glad for de hævekurve! Man kan lave de smukkeste brød! Hævekurvene skal bare “fores” godt med mel inden, ellers vil dejen ikke slippe.

Dette billede er fra da jeg afprøvede begge hævekurve første gang. Jeg har købt en rund og en aflang. Den runde giver det smukkeste brød, den aflange form et mere “normalt” franskbrød, der er lettere at skære.

Idag var det den aflange form jeg havde i brug. Dejen hang en smule i, derfor fik brødet ikke de smukke riller. Jeg synes dog det var rigtigt smukt alligevel med de naturlige sprækker. Jeg synes det er synd at skære riller i. Tænk, at en færdigblanding alligevel kan blive til så smukt et brød. Thank god for enfærdigblanding der reddede dagen 🙂

Idag skulle vi have let varmemad. Rester fra igår. Måske jeg en dag finder energi til at skrive om det. Pastagratin i Römertopf. Et eksperiment. I dag gratinerede vi resten i ovnen med ost over. Det var ok, men med et godt brød til hævede det sig lige et par klasser 😉

Jeg lavede hjemmelavet hvidløgssmør til med persille i. 3 fed hvidløg. STÆRKT hvidløgssmør! Jeg tænker at det burde kunne slå den lede forkølelsesvirus ned?

Hvidløg, frysetørret persille og groft salt. Kærgården. That’s it.

Man er heldig hvis man når at få det første sprøde endestykke. Uhm! 🙂

Brødet kan spises som tilbehør til alskens hovedretter eller suppe. Det kan spises til frokostret med tunmousse eller rejesalat f.eks.? Med varm leverpostej måske?

…og i morgen har vi lækkert brød til morgenmaden. Skønt. Lad os håbe forkølelsen er VÆK dér. Jeg vil nemlig SÅ gerne på arbejde. Håber hvidløgene renser min krop for baciller hen over natten.

Vi ses! 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar