Smukke koldthævede majsboller

DSC_1604

Smukke morgenboller i solskin. Ja tak!

Smukke solgule majsboller, der ovenikøbet er så nemme, så nemme at lave.

Her kommer opskriften på “solbollerne”.

DSC_1597

Opskrift på langtidshævede majsboller:

1 liter koldt vand

1 lille klump gær (på størrelse med en lillefingernegl)

2 tsk. honning

½ tsk. salt

250 gram majsmel. (mængden af majsmel må ikke være større, da der ikke er gluten i majsmel, dvs. alene har det ingen hæveværdi).

Supplér med hvedemel, til konsistensen er som tyk havregrød. DSC_1582 DSC_1585

Jeg ved godt at jeg ikke er særlig nøjagtig i forhold til hvedemels-mængden, men hæld mel i lidt efter lidt. Konsistensen skal være som tyk havregrød.

En god test : Røreskeen skal kunne stå af sig selv. Ok. Indrømmet. Det er ikke en særlig præcis mål-angivelse, men håber du kan bruge den alligevel? DSC_1588

Tildæk skålen med film/stanniol og sæt den i køleskabet natten over.

Næste morgen sætter du små dejklatter på en bageplade med to spiseskeer.
DSC_1593

Fine gule er de.

Drys gerne lidt sesam, græskarkerner eller solsikkekerner på toppen. Du kan lægge lidt solsikkekerner på bagepapiret, og lægge dejen ovenpå. Så får du sprøde solsikkekerner i bunden af dine boller (ligesom bagerens skagenslapper).

Det smager godt! 🙂DSC_1594

Bollerne skal bages ved høj temperatur (225 grader varmluft) i ca. 20 minutter. Kig til dem et par gange og tag gerne en bolle ud og bank den under bunden. Lyder den hul og er skorpen sprød, er bollen færdig.

DSC_1598

Kan du, som jeg, godt lide særligt sprøde brød, skal dine boller måske have 25 minutter.

Sæt en skål med vand i bunden af ovnen imens du bager. Så hæver dine boller flottere op, og skorpen bliver mere sprød.

Bare lige et bagetrick, fra en bagenørd til en anden 😉
DSC_1601

Nyd gerne majsbollen med en god ost og hjemmelavet jordbærsyltetøj.

Goudaost på majsbollen smager særligt godt! DSC_1603Majsbollerne bliver anderledes i konsistensen end almindelige boller; lidt mere kompakte og seje i det, men på den gode måde. Synes jeg.

Er spændt på om du er af samme mening? 😉

DSC_1606

Majsbollen er serveret og om lidt er kaffen klar.

Sol på tallerkenen håber jeg du selv kan finde et sted? 😉

Mere inspiration

4 tanker om "Smukke koldthævede majsboller"

  1. Har prøvet opskriften, men det bollerne var en stor skuffelse. De var helt kompakte, grænsende til det klæge indeni og smager ikke af noget.

    Mvh Maja

    1. Det var da mystisk. Der var fuld tilfredshed med bollerne herfra, så det forstår jeg forstår jeg ikke. For meget mel, for lidt bagetid måske? På på hesten igen og god fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jeg elsker målangivelser så som en go’ håndfuld, et lille drys, 1½ klat smør og måske min favorit: Med fri hånd.
    Der er alligevel ikke to vægte der vejer nøjagtigt ens og i sommerlumreregnvejr skaber ingredienserne sig anderledes end ved høj solskin i hård frost. Den selvstående ske er et glimrende pejlemærke, og man får alligevel de bedste resultater ved at gøre sig sine erfaringer.
    Slumpmål skal man ikke kimse ad.

    1. Hej Wildskud

      Du kan tro din hilsen gør mig glad!

      Jeg er altid lidt vævende når jeg skal blive præcis på de mål, og du har ret i at det næsten er lidt som solen og vinden blæser, om der skal mere eller mindre mel i. 😉

      Dejligt at have en “på slump-med-kompan”! 🙂

      Hyggeligt du har lyst til at kigge med her

      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *