Smykkeglæde, kærlighed og tanker om et arbejdsliv

DSC_5507

Øj hvad mon der er i denne spændende pakke? Hvad kan der være? Er det mon en kage??? Neeeej

Er det mon et lækkert nybagt brød? Neeej

Er det mon……?

DSC_5513

Åh kan vi ikke snart få det afsløret? Hvad er det mon? DSC_5515

Så nu er spændingen udløst. Jeg har købt mit en ny Kazuri halskæde og jeg elsker den allerede højt!

DSC_5525

Havde du set frem til et indlæg om mad og kager må du gå forgæves. I dag handler indlægget om Kazuri-smykker, kærlighed og refleksioner om et arbejdsliv. I dag kommer du en tur med bag om facaden. Vil du med? 😉
DSC_5523

 I Randers er der den fineste smykkebutik på en af gågaderne i en af de ældste smukkeste huse. I det smukke hus er der smukke smykker. Rigtige smukke smykker. Et sandt farvebombardement for sanserne. Glade farver. Levende farver. Modige farver. Smykker med prikker og striber. Glade positive farver.

DSC_5517Jeg elsker at komme i den glade butik af flere grunde. Jeg finder som regel en skat. En skat som jeg kan glæde mig over i årevis bagefter. En smykkeskat der kan lyse op og gøre én glad på selv den mest triste regnvejrs-gråvejrsdag.

Jeg glæder mig over smykkerne men også over betjeningen i den glade butik. Det er et ældre ægtepar der ejer butikken Unikaform i Houmeden i Randers. Du kan læse om butikken her

I dag faldt jeg i snak med den gamle butiksejer. Han sad og nørklede med nogle særlige brillesnore, som han er den eneste i Danmark der laver. Han fortalte stolt om sit værk og sit produkt. Han sad og småhyggede sig og jeg roste alle smykkerne og udstillingerne. Vi talte om butikken som er ægteparrets livsværk. De har haft butikken i årevis og laver selv kunst og indkøber kunsthåndværk, gerne bæredygtigt som KazurismykkerneDSC_5521

“Hvor gammel tror du egentlig jeg er?” sagde den venlige nørklende butiksejer. “Øh, du holder dig godt, er frisk og rørig. Måske 70?” “Nej, jeg bliver 80 i denne måned”.

What? “Ja og jeg er stadigvæk glad for at vi har butikken. Den er vores 2. hjem.”

Jeg forstår ham godt. Han sidder omgivet af smukke ting, gør det han er allerbedst til og brænder allermest for. Nørkler brillesnore og finpudser smykker imens han småpludrer med begejstrede kunder.

“Vi har været gift i 56 år. Det er vigtigt at man respekterer hinanden og giver hinanden plads” sagde den venlige butiksejer. Stadig åbenlys glad for sin kone, selvom de går op og ned af hinanden i den lille butik hver dag og har levet et langt liv sammen.

Fantastisk. En mand-kone kærlighed der aldrig ruster og en kærlighed til arbejdslivet, der heller aldrig ruster. Kan man ønske sig mere?

Jeg siger ja tak til hele pakken.

DSC_5509Forleden skrev jeg en lille artikel til mit fagblad i anledning af mit jobskifte. Jeg skiftede job efter mange år i samme stilling, et langt kærlighedsforhold til mit yndlingsjob sluttede fordi der pludselig kom et job og et stilling jeg ikke kunne sige nej til. Et nyt kærlighedsforhold kunne begynde. Jeg sprang direkte væk fra den trygge komfortzone ud på dybt vand, på gyngende grund, på glatis. En kollega har så fint beskrevet et jobskifte sådan: “alt det man kan, er der ikke brug for og alt det der er brug for, kan man ikke” That’s so true!

Jeg tog modet til mig og hvis du vil læse om mine tanker og bevæggrunde i anledning af jobskiftet og komme lidt mere med om bag facaden, kan du læse min artikel her 

Og hvad har mit arbejdsliv så med smukke smykker og kærlighed der ikke ruster at gøre?

Den gamle mand og hans smykker gjorde mig grundglad i dag:

 • Jeg købte et smykke og betalte glad og gerne. Det er vigtigt at gøre noget godt for én selv, og f.eks. give sig selv en gave, selvom det ikke er jul. Ja man bliver glad af at udvælge en smuk ting og forære sig selv den og ja, du har fortjent den! <3
 • Det er vigtigt, i sit arbejdsliv, at beskæftige sig med det man brænder allermest for. At arbejde med det der gør en allermest glad, så glad, at man ikke engang har lyst til at stoppe som 80-årig. In my dreams <<3
 • Det der gør en allermest grundglad er slidstærk og vaskeægte kærlighed til livsledsageren. At have en klippe at læne sig op af, en at dele sorger og glæder med, en stærk kærlighed der giver så meget livsenergi, at man kan køre på den helt til man bliver 80 år og hvor øjnene stadig lyser, når man taler om den kære. <3

Sådan kan man opleve så meget, der sætter tankerne igang og ens eget liv i perspektiv, når man besøger en smuk smykkebutik på en gråvejrstirsdag i Randers. Jeg har nu et smukt smykke som minde og som reminder om livets vigtige pointer <3

P.S.: Jeg har mange halskæder (…..og armbånd)….. 😉

DSC_5524

Mere inspiration

6 Kommentarer

 1. Grethe 8. maj 2014 af 21:26- Svar

  Hej Gitte
  Den er rigtig sød din nye kæde .Rigtig flot til enkel sort bluse ,ser jeg lige i ånden.
  Der er jo det med gaver man giver sig selv,de sidder lige i øjet,og skal aldrig byttes.
  Hvor sjov at hver enkel perle er håndlavet og ikke ligesom nogen af de andre.
  Rigtig god fornøjelse med den
  Mange hilsner Grethe

  • Gitte Hansen 9. maj 2014 af 06:55- Svar

   Hej Grethe
   Tusind skal du have og ja jeg er også rigtig glad for den allerede. Jeg havde den på til en lilla og en blå trøje, den passede så fint. Jeg fik slet ikke skrevet i indlægget at Kazurismykkerne laves i Afrika af kvinder der brødføder hele familien med deres smykkearbejde. Hver enkelt perle er helt sin egen og der er ikke to kæder der er ens. Det gør mig bare endnu gladere for den 🙂
   Håber også du falder over en Kazurikæde en dag Grethe eller at julemanden måske en dag kommer med én? 😉
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Mette 8. maj 2014 af 18:50- Svar

  Velbekomme! Og tak!
  Det var da lidt hårdt at hoppe ud i noget nyt og ikke kendt – også for ‘hvad med efter elevtiden – duer jeg???*- men det måtte gøres og jeg er meget mere glad i dag! (Og meget meget træt i perioder hvor jeg lærer meget nyt som i dag….)
  Og følger med næsten hver dag her – får automatisk dine indlæg – og af og til så har jeg noget på hjertet også!

  • Gitte Hansen 8. maj 2014 af 20:42- Svar

   Så dejligt at have dig med på sidelinien her Mette – og dejligt at høre fra dig.

   Det lyder som om du har taget det helt rigtige valg i livet 🙂

   Held og lykke!

   Mange hilsner
   Gitte

 3. Mette 7. maj 2014 af 20:00- Svar

  Åh hvor der er meget gammelkendt i hvad du skriver… At brænde for det man gør – skrifte job for at finde den ild igen – og så af og til længes voldsomt tilbage – men dog vide inderst i hjertet, at skiftet var det rigtigste!
  For godt 1½ år sagde jeg grædende farvel til en tryg souschef stilling i en børnehave, hvor jeg havde været i mere end en madpakke (sådan ansat +15 år og kendt børnehaven i 3 år mere end det for jeg havde jo også min første praktik der). Og hoppede ud som lægesekretærelev. 2 år som elev. Og så???
  Færdig om 5 måneder minus 7 dage (hvem tæller….) – og har fået job! Lige dér jeg gerne vil være! Usikkert jo om jeg ville få noget, men måtte gøre det. Måtte hoppe. Mange grunde. Og det er det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år!
  Men af og til – når jeg sidder inde og ser ud i forårssolen, kan jeg godt tænke ‘ÅÅÅH hvor jeg dog godt gad at gå en laaang tur med de store børn i Dyrehaven i dag!’ Men det er der en anden, der må gøre og jeg leger videre i mine it systemer og patientmodtagelse og hvad jeg ellers gør.
  HURRA for os at vi turde!!!

  • Gitte Hansen 7. maj 2014 af 20:12- Svar

   Hej Mette
   Tusind tak for din hilsen og din besked der rørte mig. Du har jo vist et ualmindeligt stort mod. At gå fra en fuld løn til en elevløn, med helt nye arbejdsområder og en helt ny faglighed.
   Du er megasej og ja HURRA for at vi turde, jeg kan mærke at det har været godt at blive udfordret, selvom det er hårdt og uden tvivl ville det have været nemmere at blive. Men var vi forblevet glade der hvor vi var? Jeg tror, at når man begynder at være obs på jobopslag er det for ens underbevidsthed prøver at fortælle én noget.
   Godt vi reagerede og superdejligt vi fik nye stillinger begge to. Tillykke med dit nye job, flot at få job som nyuddannet i dag 🙂
   Fortsat god vind og rigtigt dejligt at høre fra dig igen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar