Søde appelsinmuffins med chokolade og appelsinsyrlig glasur

4 appelsiner var blevet efterladt i frugtskålen. Ingen ville tilsyneladende vide af dem. Et usselt liv levede de. Var på vej til at lide skrumpe-døden…

Sådan skulle det da ikke gå!

På min fridag igår begyndte tanken om appelsinmuffins at spøge. Syrligsøde muffins med appelsinsyrlig glasur.

Der var ikke langt fra tanke til handling i bagenørdens køkken og det var heldigvis nogle hurtige muffins der kunne fremtrylles.

De blev færdige til skolebørnene kom hjem og vi nød dem med en kop kaffe. Tænk, at mine børn er så store nu at vi kan drikke eftermiddagskaffe sammen. 😉

Der bredte sig en himmelsk duft i huset af KAGE og appelsin, så forventningerne var store.

Her får du opskriften på de nemme appelsinmuffins med chokolade og appelsinglasur: 

3 æg

2 dl sukker

2 tsk vanillesukker, 2 tsk bagepulver

4 dl. hvedemel

100 gram smeltet smør

100 gr grofthakket chokolade (gerne mere! 🙂

Saft og skal fra 3½ appelsiner

Glasur : Saften fra ½ appelsin + flormelis.

Fremgangsmåde : 

Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt og skummende. Smeltet smør tilsættes. Bagepulver i blandes hvedemel og tilsættes lidt efter lidt sammen med appelsinsaften/revet appelsinskal.

Saftige søde velduftende appelsiner 🙂

Appelsiner presses og saften sies.

Dejen fyldes i muffinsforme af papir eller af silicone. Formene fyldes 2/3

Muffins’ene bages 15-20 minutter ved 175 grader varmluft. Tjek dem de sidste minutter.

Når de er sprøde, gyldne og fint hævede er de færdige. Når de er kølet lidt af  kan de vippes ud af siliconeformene og så er de klar til 1 tsk. appelsinglasur.

Så er det appelsinmuffins-kaffepause-tid 🙂

Forbered dig på en stærk appelsinoplevelse. Kagen i sig selv er ret syrlig, men appelsinglasuren og chokoladen i kagen giver lige den sødme der skal til.

Muffins’ene er allerbedst smålune og sprøde på dag 1, men dag 2 har de sat sig og  smager ikke som citronmåne, men tja som små appelsin(fuld)-måner?

Put kun glasur på de kager som I spiser på selve dagen. Gem glasuren i en tætsluttende beholder, så kan det fint holde sig…

Kig lige her en appelsinsolgul kage 🙂

 

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Anna-Sarah Luplau 9. januar 2015 af 09:14- Svar

    Skal man bruge øko appelsiner eller er det godt nok bare at vaske de almindelige inde de rives? Synes de økologiske er så monster dyre.

    • Gitte Hansen 9. januar 2015 af 23:29- Svar

      Hej Anna-Sarah
      Du kan fint bruge almindelige appelsiner, bare du vasker dem rigtigt godt, det gør jeg. Jeg kender dog ikke Sundhedsstyrelsens anbefalinger i den retning, så jeg må hellere fralægge mig ethvert ansvar. Måske du hellere skulle tjekke op på det for en sikkerheds skyld
      God fornøjelse med den lækre marmelade
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Maria 28. december 2014 af 19:37- Svar

    Skal man både tage appelsin saft i og skallen eller bestemmer man selv? Ja jeg er 11 så… Er lidt i tvivl

    • Gitte Hansen 28. december 2014 af 21:41- Svar

      Ja begge dele er bedst, men husk at vask appelsinen godt før du river den. God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Karina S. Wiedenhofer 12. oktober 2014 af 13:33- Svar

    Hej Gitte
    Dine muffins er virkelig faldet i vores smag. De bliver bagt på opfordring af husbonden igen. Har du erfaring med at fryse dem? Tak for en skøn, skøn opskrift mørk choko og appelsin er dronningekombi!
    Hav det godt.
    Mvh. Karina

    • Gitte Hansen 12. oktober 2014 af 20:55- Svar

      Hej Karina
      Det glæder mig rigtigt meget – ja det er også nogle rigtigt lækre muffins. Du kan sagtens fryse dem, selvfølgelig uden glasur. Lun dem evt. 5 minutter i ovnen efter optøning, så bliver de som nybagte.
      Dejligt I synes om kagerne og skønt også at kunne gøre en husbond glad. Det sker ikke så tit her hos mig, min gemal er nemlig ikke så vild med kage. Han har dog lige taget 2 gange af aftenens æblecrumble. Juhu – det hører til sjældenhederne.
      Rigtig god fornøjelse med kagerne til jer to og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Nanna 5. december 2013 af 11:25- Svar

    Disse appelsinmuffins lavet med julemånedens søde “navler” (Navelina appelsiner) og æggehvider er de i min bog verdens bedste appelsinmuffins! Appelsinsmagen er så skøn, afrundet og blød takke være Navelina-appelsinerne.

    Bagenørd, du skriver, at der venter en en stærk appelsinoplevelse. Jeg havde forestillet mig noget, der var meget, meget værre. Jeg har eksempelvis engang lavet en citronmåne, der var så sur, at den praktisk talt var uspiselig 😀 Disse muffins er SLET ikke i samme liga.

    Verdens bedste muffins? Det tror jeg nok lige.

    • Gitte Hansen 5. december 2013 af 21:28- Svar

      Hej Nanna
      Tak for de søde ord Nanna og dine tips til julesøde appelsiner. Kunne godt forestille mig julemåneden er særlig god at lave appelsinmuffins i, måske man krydre dem med et julekrydderi også? F.eks. nelliker måske?
      Bruger du æggehvider i stedet for et helt æg?
      Det er så dejligt at høre du synes om disse appelsinmuffins og jeg er ganske stolt, for opskriften blev næsten opfundet ud af det blå (så vidt jeg husker). Måske jeg skulle prøve en juleappelsin-variant? Hvilket krydderi tror du kunne være egnet? Det lyder jo som om du er en med-bagenørd, dejligt vi kan bruge hinanden 🙂
      Mange tak for din hilsen. Skønt 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Henriette 9. juni 2013 af 13:19- Svar

    Hvor mange muffins bliver der ud af denne portion? 🙂

    • Gitte Hansen 9. juni 2013 af 14:25- Svar

      Hej Henriette

      Dejligt du skriver.
      Der bliver 16 rimeligt store muffins ud af denne portion. De er SÅ lækre de små appelsinkager.
      Rigtig god fornøjelse med bageriet. Skriv gerne igen om kagerne blev en succes 🙂
      Fortsat god søndag
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar