Appelsinmuffins. Uhm her får du opskriften en portion lækre appelsinmuffins med chokolade.
4 appelsiner var blevet efterladt i frugtskålen. Perfekt!
Det måtte da være et tegn på, at det var tid til at bage en portion af disse saftige appelsin muffins med chokolade.
Der er ikke langt fra tanke til handling i mit køkken. Heldigvis var det nogle nemme hurtige muffins at lave.
Jeg elsker bare muffins med appelsin eller citron og på nogetiovnen.dk finder du faktisk flere opskrifter.
Få inspiration til flere muffin opskrifter nederst i dette indlæg.
Muffins’ene blev færdige til eftermiddagskaffen. Tænk, at mine børn er så store nu, at vi kan drikke eftermiddagskaffe sammen. Jeg er bare en heldig mor. <3 😉
Der bredte sig en himmelsk duft i huset af KAGE og appelsin, så forventningerne var store. Glæd dig, appelsinmuffins’ene var en stor succes! Dem må du prøve.
Her får du opskriften på de nemme appelsinmuffins med chokolade og appelsinglasur:
Appelsinmuffins med chokolade – få en god nem opskrift på muffins med appelsiner her
Ingredienser
- 3 æg
- 175 gram sukker 2 dl
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 240 gram hvedemel 4 dl
- 2 tsk bagepulver
- 75-100 gram chokolade kan udelades
- 2 øko. appelsiner saft/skal Kan erstattes med citron
- Evt. glasur : Saften fra ½ appelsin + flormelis. kan erstattes med citron
Sådan gør du
- Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt og skummende. Dejen kan røres med elpisker eller også bare med piskeris. Smelt smørret i mikroovnen og tilsæt
- Vask øko. appelsinerne og riv dem fint. Pres appelsinerne og tilsæt appelsinsaften
- Bland bagepulver med hvedemel og tilsæt sammen med salt. Tilsæt chokolade. Hvis du vender chokoladen i en smule mel først, så synker stykkerne ikke så nemt til bunds.
- Fyld dejen i muffinsforme af papir. Jeg brugte papirforme, jeg satte ned i muffinforme af metal, det holder bedre på formen. Siliconeforme kan også bruges. Jeg brugte ca. 1½ spsk dej pr. muffin og fik ca. 20 muffins af denne portion.
- Bag muffins'ene ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), afhængigt af størrelse. Tjek dem de sidste minutter. De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Løft evt. én op og tjek om bunden er gennembagt.
- Appelsinmuffins'ene kan nydes som de er eller kan pyntes med lidt appelsinglasur.
Noter
Muffins'ene er fryseegnede
Kan bages som en hel kage, men så vil bagetiden skulle fordobles. Muffins'ene kan også bages i airfryer. Få inspiration i denne opskrift.Appelsiner kan erstattes med citron.
Skønne, søde saftige appelsin muffins med chokolade – nemme og hurtige at lave.
Intet stikker duften af friskpressede appelsiner og appelsinmuffins’ene smager bare så godt. Dem kan du godt glæde dig til at smage.
Har du ikke chokolade på lager, så kan muffins’ene sagtens laves uden.
Sådan kan du undgå at fyld som f.eks. bær og chokolade synker til bunds når du bager kage.
Bare lige et tip til dig. Prøv at vende chokoladen i lidt mel, før du blander den i dejen. Så synker chokoladcn ikke så nemt til bunds. Det trick kan du også bruge, når du f.eks. bager kager/muffins med bær. Smart!
Dejen er nem og hurtig at røre sammen, så du kan hurtigt trylle en portion kager.
Jeg brugte papirforme, som jeg satte ned i muffinforme af metal. Det holder bedre på formen. Papirformene kan også sættes ned i siliconeforme, men kagerne bliver hurtigere færdige i metalforme.
Du kan selvfølgelig også sagtens nøjes bare med papirforme.
Kan du nøjes med en lille portion, så kan appelsinmuffins’ene også bages i airfryer. Få inspiration i denne opskrift på muffins i airfryer.
Skønne, saftige, lækre appelsinmuffins. De smager skønt som de er, men kan også serveres med syrlig appelsinglasur
Så er det appelsinmuffins kaffepause-tid. Heldige os!
Vi nød muffins’ene uden glasur. Perfekte små kager til kaffen eller til at tage med på tur. Skovtur måske?
Søde små, saftige, svampede appelsin muffins, dem må du prøve. Hermed en stor anbefaling fra mig og min familie.
Min mand skulle på visit hos en god kammerat, så han fik en pose kager med. Hjemmebag er bare bedst og det vækker altid jubel, hvorend man kommer hen.
Muffins’ene er allerbedst smålune. På dag 1 er de helt sprøde og på dag 2 er de ekstra saftige. Næsten a la en lille citronmåne eller “appelsinmåne”?
Du kan også bage muffins’ene som en hel appelsinkage. Beregn ca. den dobbelte bagetid.
Prøv også denne appelsinkage med marcipan og chokolade. eller denne mazarinkage med appelsin.
Lækre appelsinkager, der også kan bages som muffins, med ca. den halve bagetid.
Hvis du har brug for en opskrift på appelsinmuffins uden æg, så klik her Se også opskriften på chokolademuffins med appelsin uden sukker her.
Få flere opskrifter på muffins og cupcakes ved at klikke her
Se flere opskrifter på kager og muffins med appelsin og citron her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Skal man bruge øko appelsiner eller er det godt nok bare at vaske de almindelige inde de rives? Synes de økologiske er så monster dyre.
Skal man både tage appelsin saft i og skallen eller bestemmer man selv? Ja jeg er 11 så… Er lidt i tvivl
Hej Gitte
Dine muffins er virkelig faldet i vores smag. De bliver bagt på opfordring af husbonden igen. Har du erfaring med at fryse dem? Tak for en skøn, skøn opskrift mørk choko og appelsin er dronningekombi!
Hav det godt.
Mvh. Karina
Disse appelsinmuffins lavet med julemånedens søde “navler” (Navelina appelsiner) og æggehvider er de i min bog verdens bedste appelsinmuffins! Appelsinsmagen er så skøn, afrundet og blød takke være Navelina-appelsinerne.
Bagenørd, du skriver, at der venter en en stærk appelsinoplevelse. Jeg havde forestillet mig noget, der var meget, meget værre. Jeg har eksempelvis engang lavet en citronmåne, der var så sur, at den praktisk talt var uspiselig 😀 Disse muffins er SLET ikke i samme liga.
Verdens bedste muffins? Det tror jeg nok lige.
Hvor mange muffins bliver der ud af denne portion? 🙂