Dadler med bacon. Uhm her får du opskriften på de populære og meget lækre bacondadler. Den lækreste snack, du kan lave nemt og hurtigt med kun 2 ingredienser.
Det var nytårsaften. Dronningen talte i TV. Gode kloge velmente ord om næstekærlighed og større medmenneskelighed.
Vi skålede i boblevand. Vi spiste små hapsere til. Baconhapsere. Søde hapsere med dadler og bacon.
Jeg bød fadet rundt, før jeg fortalte familien hvad det var de skulle smage. Jeg var sikker på, at forklarede jeg den fulde sandhed, ville der være skepsis.
Kan du gætte hvad det er? Cocktailpølser i svøb eller?
Næh, det var såmænd resten af dadlerne fra jul, jeg havde lagt i baconsvøb og steg i ovnen.
Dadler i baconsvøb. Det nemmeste lækre stop madspilds-påhit. Wow de smager godt! Kombinationen af sødt og salt er skøn!
Bacondadler smager virkelig godt. Prøv dem, også selvom du synes det er en lidt pudsig blanding. Dadler med bacon er et hit og serveres også som en populær ret til tapas.
Måske du også har dadler til overs fra jul, når det bliver nytår.
De er super nemme at lave og opskriften får du lige her:
Dadler med bacon – få en god nem opskrift på bacondadler her
Ingredienser
- 100 gram bacon i skiver 7 skiver, skåret i halve. Kan erstattes af serrano skinke
- 14 dadler - uden sten kan erstattes af tørrede abrikos eller svesker. Prøv også med cocktailpølser
Sådan gør du
- Befri dadlerne for sten
- Klip baconskiverne over på midten og vikl ½ skive bacon om hver dadel. Sæt sammenføjningen nederst. Du kan evt. sætte en tandstikker i, men det er ikke nødvendigt
Bacon med dadler i ovn:
- Bag/steg baconsdalerne 15-20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Dadlerne er færdige, når de er sprøde og ristede. Er lækre lune, men kan også nydes afkølede
Bacon med dadler i airfryer:
- Læg bacon dadlerne på risten/i trådkurven og tilbered dem ca. 9-10 minutter v. 180 grader. Dadlerne er færdige, når de er sprøde og ristede
- Stik gerne en pindemadspind i hver dadel og servér
Noter
Put gerne en smuttet mandel ned i hullet, hvor stenen har været. Drys evt. lidt brun farin udenpå
Prøv også at omvikle tørrede abrikoser, svesker eller cocktailpølser med bacon.Skal du kun lave en lille portion, er den oplagt at lave i airfryer.
Bacondadler – dadler i baconsvøb er den nemmste lækreste snack
Påregn ca. 3-4 dadler pr. person, eller brug bare så mange du har. Voila. En lækker snack, med kun 2 ingredienser. Dadler i baconsvøb kan serveres lune og kolde.
De kan sagtens laves dagen før og så evt. lunes i ovn/airfryer før de skal serveres.
Dadlerne i et smukt fad, klar til ovnen.
Skal du kun lave en lille portion, er den oplagt at lave i airfryer. Beregn lidt kortere tilberedningstid. De er færdige, når de er sprøde og baconskiverne ristede.Den nemmeste baconsnack i verden!
Hvad sagde familien så? Min mand var helt vild med bacondadlerne. Hvem er ikke vild med bacon??
Børnene havde luret at der var noget “mystisk” under opsejling. De guffede den første, men udbrød så “ejj, hvad er det??”.
Familien endte med at blive begejstret og det vil din sikkert også blive. Man tror jo næsten det er lyv, så nemme de er at lave.
Dadler og bacon – prøv en ny smagssammensætning. Måske det klinger nyt i børns og voksnes ører og smagsløg, men de smager skønt.
Prøv da også lige en portion, måske du har dadler til overs fra julen? De er et hit, også som snack til nytår.
Kombinationen af sødt og salt ved vi jo er en fantastisk match og dadler og bacon går bare rigtigt godt i spænd. Prøv lykken 🙂
At bacondadler ovenikøbet er en delikatesse der kan laves klar på et kvarter, gør jo bare sagen endnu bedre.
Servér dadlerne med bacon på et brunchbord, som velkomstsnack, som pindemad, som aftensnack, som tilbehør til tapas?
Faktisk så kaldes de også “devils on a horseback” og skulle efter sigende også være en spansk delikatesse?
Man kan også putte en mandel indeni dadlerne, lidt brie, blåskimmelost, gorgonzola eller lignende.
Man kan også pensle dem med barbecuemarinade eller drysse dem med brun farin? Uhm der er basis for mange nye varianter!
Da jeg tippede jer læsere bloggens Facebook side om bacondadlerne, væltede det jo ind med gode ideer. Jeg elsker når I inspirerer mig – TAK
Kast du dig bare ud i dadlerne. De er SÅ lækre! Måske du også skulle prøve dem til dronningens nytårstale eller bare som weekendsnack?
Rigtig god fornøjelse til dig.
Få inspiration til flere lækre snacks og ideer til nytårsaften her.
Vil du se flere opskrifter med bacon, så kig med her.
Få flere gode opskirfter med bacon her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej Gitte,
Nu har vi jo ikke grise, men en af naboerne har den helt rigtige slags baghavegrise – har aldrig været så vild med svinekød som nu – det er bare lækkert og ikke kun bacondelen 🙂 Vi har vores små sorte dexter køer – de er også lækre – og meget søde.
vh/Karen
Uh jeg glemte da at skrive at jeg også lavede dem med tørrede abrikoser. Det er altså også super lækkert. Sådan en tallerken med hapsere af dadler, tørrede abrikoser og cocktailpølser med bacon, og selvfølgelig et drys brun farin, og så et lille glas Asti til, så er lykken gjort 🙂
Og nu vi er ved cocktailpølser – prøv at gå ind på Vivis chili og se på Atomic Buffalo Turds – så bliver det bare ikke bedre 🙂
Uh ja de er gode, dem lavede jeg også mellem jul og nytår. Jeg lærte et lille trick af en kok engang at man skal drysse en lille smule brun farin over de baconsvøbte dadler inden man sætter dem i ovnen, så bliver de ekstra sprøde. Jeg lavede både dadler og cocktailpølser med bacon og et lille drys farin. Det er guf :). Det gør det jo ikke sundere, men det smager godt. 🙂
Jeg elsker også bacon 🙂 Min bror kalder bacon ‘den oversete grøntsag’. Jeg er lidt mere forsigtig og kalder bacon for ‘den oversete krydderurt’. Men hvor ville civilisationen være uden bacon?? Hvordan ville vejret være uden bacon? Hvordan kunne emperier bygges og styrte uden bacon? Hvordan kunne verden overleve uden bacon? 😀
Bacon i svøb er i øvrigt også et hit i min søns madpakke 🙂