Søde små pebermyntepastiller der smelter på tungen

Små søde julegodter der er ultralette at lave? Der kun består af 3 ingredienser? Der kan trilles selv af små barnehænder? Der hverkan skal bages eller æltes?

Ja tak til pebermyntepastiller! 🙂

Disse julegodter blev lavet en forkølet dag med ringe energi, men alligevel, trods en pauver indsats, førte det til små lækkerbiskener, der vil kunne peppe enhver julegodteskål op (hvis de holder så længe….)  Er et fint supplement til de tunge søde marcipan/nougat/chokolade-klassikere der altid vil være at finde i godteskålen.

Jeg smagte i sin tid pebermyntepastiller første gang hos en legekammerat, da jeg var barn for vel snart hundrede år siden. Jeg var meget imponeret. Tænkte at de små søde knapper, der smeltede på tungen, måtte være vildt svære at lave? Sådan en himmerigsmundfuld som de var. Og pebermyntedråberne/ pebermyntearoma, hvor køber man det? Det var jo noget vældigt eksotisk noget, tænkte jeg, som en lille drømmende bagenørd comming-to-be. Mon det nogen sinde skulle lykkes for mig at lave de små søde pebermynteknapper selv???

Jubii! Det gjorde det. Det lykkedes! og det var ikke engang svært! Faktisk overhovedet slet ikke avanceret overhovedet. Pebermyntearomaen købes faktisk et så eksotisk sted som i et ganske almindeligt supermarked hvor den står ved siden af frugtfarven. I de allerfleste supermarkeder vil du kunne finde de magiske dråber.

Vildt lette at lave og en så rørende enkel opskrift! Man skal faktisk kun bruge pasteuriserede æg, flormelis og pebermyntedråber. Imponerende. Så megen smagfuld sødme ud af så få ingredienser. Man skal IKKE lytte til onde tunger som en teenagedatter der kan finde på at sige : “Jamen er det så ikke bare stift glasur med smag i?” NÆ NEJ! Det er jo magiske eventyrlige pebermyntepastiller, der langsomt smelter væk på tungen. Helt ligesom da mor var barn! 🙂

Opskrift på pebermyntepastiller :

Søde små pebermyntepastiller der smelter på tungen
 
Søde små pebermyntepastiller der smelter på tungen
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter j
: Jul hos Bagenørden
Portioner: 40-50 stk.
Det skal du bruge:
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • 2½ tsk.Pebermyntearoma  (start med 2 tsk og smag til med de sidste dråber)
  • 400 g flormelis (evt. lidt ekstra til fingrene, når du skal trille).
  • Pynt : Chokoladeknapper (f,eks. Carletti overtrækschokolade).
Sådan gør du:
  1. Flormelis og pasteuriserede æggehvider røres sammen. Pebermyntearoma tilsættes. Der smages til. Alt røres sammen med ske. Massen bliver tyk og sej.
  2. Tag lidt sukkermasse på en teske og tril kugler. Hav lidt flormelis parat til at dyppe fingrene i, hvis massen bliver for klistret når du skal trille.Tryk pastillerne flade og tryk en chokoladeknap ned på toppen. Lad pastillerne tørre. Når de er stivnet kan de pakkes ned i en beholder, med smørrebrødspapir imellem lagene.
  3. Opbevares i køleskab. Smager bedst iskolde....

Prøv at se hvor enkelt det er. Så få ingredienser. Så få redskaber. Ingen ovnvarme. Ingen dikkedarer.Tag lidt sukkermasse på en teske og tril kugler. Hav lidt flormelis parat til at dyppe fingrene i, hvis massen bliver for klistret når du skal trille.Tryk pastillerne flade og tryk en chokoladeknap ned på toppen. Lad pastillerne tørre. Når de er stivnet kan de pakkes ned i en beholder, med smørrebrødspapir imellem lagene. Opbevares i køleskab. Smager bedst iskolde….

Så er der julegodter på næsten ingen tid. Fantastisk.

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Daniel 6. december 2015 af 19:13- Svar

    Jeg har lige lavet en omgang af de her… lidt mere lind end der kunne trilles så jeg kunne bruge en sprøjtepose… funker ganske godt… de tørre vildt hurtig allerede da jeg ville ligge chokolade på var de tørre nok til at “skalden” slog revner… vi snakker 15 min max…

    takker for opskriften er sikker på den vil komme til at vække glæde mange gange

    • Gitte Hansen 7. december 2015 af 07:58- Svar

      Hej Daniel Tak for din hilsen og gode feedback. Verdens nemmeste julegodter, ikke?
      Dejligt du synes om opskriften.
      Rigtig god fornøjelse med julegodterne fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Maj 4. december 2015 af 05:50- Svar

    Tak
    Okey, men er det minutter eller timer vi snakker om?

  3. Maj 3. december 2015 af 22:15- Svar

    Hej
    Hvor lang tid tager de at stivne?
    Vh Maj

    • Gitte Hansen 3. december 2015 af 22:19- Svar

      Ret kort tid, hvis de står udenfor eller i stilles i køleskab. Opbevares gerne i tætsluttende beholder i køleskab med mellemlægspapir imellem. Håber det lykkes for dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Tulle 3. december 2015 af 17:24- Svar

    Mange tak!
    Nu går jeg igang 😉

  5. Tulle 3. december 2015 af 01:30- Svar

    Hej
    Jeg vil meget gerne lave dem her i morgen, men kan ikke blive enig med mig selv i, om hvor meget 1 bæger pasteuriserede æggehvider er. Jeg kunne købe 4 bægre med ialt 5 æggehvider i, eller kunne jeg købe 6 bægre med ialt 9 æggehvider i, om som du kan se, så er der faktisk kæmpe forskel!
    Så mit spørgsmål til dig er: hvor mange pasteuriserede æggehvider har du brugt?
    Med håb om hurtigt svar
    Tulle

    • Gitte Hansen 3. december 2015 af 11:47- Svar

      Jeg brugte 1 bæger af 2 æggehvider. Du tilsætter bare til konsistensen er fin og pastiller kan formes. De stivner når de afkøler ☺
      God fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Gitte Hansen 2. november 2015 af 17:12- Svar

    Ej hvor ser de lækre ud. Sådan en gad jeg godt guffe nu. Tak for inspirationen. De skal prøves. Må på jagt efter pebermyntearoma. Tak fordi du har antennerne ude og deler 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

Læg en kommentar