Søde sprøde rødbedefritter med sesam

Har du gang i ovnen, f.eks. med hjemmelavede pommes frites, kan du samtidigt lave rødebedefritter eller gulerodsfritter.

Rødbedefritter er rødbedestave som du vender rundt i en marinade af olie, et par fed hvidløg, rød balsamico, lidt flydende honning, salt og peber og sidst men ikke mindst. Sesam. Masser af sesam. 🙂

Fritterne skal steges i ca. 45 minutter eller mere og vendes rundt nogle gange. De skal være sprøde og knasende så smager de allerbedst.Rødbedefritter

Søde rødbedefritter smager allerbedst med iskold creme fraiche/tykmælksdressing til. Jeg bruger tykmælk, køber faktisk aldrig creme fraiche. Der er mindre fedt i og som regel har vi tykmælk i huset. Det rører jeg op med de krydderier jeg foretrækker, lige for tiden er det hvidløgspeber eller citronpeber og salt.

Med denne rødbederet bliver det nemmere at spise grøntsager som hovedretten. De smager faktisk bedre end kartoflerne og så er de sunde. Megasunde. 🙂

Velbekomme 🙂

 

Mere inspiration

Læg en kommentar