Æblescones. Uhm i dag får du opskriften på nemme, lækre scones med æbler og havregrynDe sidste æbler fra æbletræerne raslede ned under lørdagens blæsevejr.
Nu er det slut med æblekager, æblemuffins, æblemarmelade. Mellem os sagt, er jeg også ved at være en SMULE træt af at skrælle æbler, men de skal nydes og udnyttes lige til det sidste, også selvom skurven plager.
…og hvad har jeg så fundet på at lave i dag, af søndagens æbler?Lynhurtige æblescones med havregryn og revet æble.
Scones kan du lave på 10 minutter. Ja det passer! En pladefuld scones blev klar i dag på 20 minutter, alt inklusiv.
Vi spiste dem lune med iskoldt smør til frokost.
De var lækre både med ost, spegepølse og honning. Revet æble i dejen gør scones’ene søde, men ikke for søde.
Scones’ene kan selvfølgelig sagtens også laves uden æble.
En rigtig god let syrlig æblesmag. Prøv også at putte revet æble i almindelig bolledej.
Æblerne giver smag, saft og fugtighed. Tykmælk i dejen gav også fugt. Smart!
Æblescones er nemme at lave, for de skal hverken æltes eller hæve. Der er nemlig brugt bagepulver som hævemiddel, så de er bagt helt uden gær.
Lynhurtige boller. Bagværk af den særligt hurtige slags. Der er ikke langt fra tanke til handling, før du har et fad frisklavede scones.
Scones er meget nemme at lave.
Opskriften kan du se her:
Æblescones med havregryn – nem opskrift på boller uden gær:
Ingredienser
- 2 æg
- 2 dl tykmælk/yoghurt naturel ell. lign. mælk kan også bruges
- 2-3 groftrevne æbler
- 2 dl. havregryn
- 5-6 dl. hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 50 gram smeltet smør.
- En knivspids salt
- 2 spsk. akacie honning eller alm. honning
- evt. grofthakket chokolade
- evt. kanelsukker på toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Rør æg, tykmælk, honning og smør sammen.
- Bland mel med bagepulver og salt og rør det i æggeblandingen.
- Tilsæt havregryn og groft revet æble. Riv gerne æbleskrællen med, hvis den er ok. Tilsæt evt. grofthakket chokolade
- Tilsæt evt. lidt mere mel. Konsistensen skal være som havregrød
- Sæt dejklatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bage dine scones 15-20 minutter v. 150 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
- Servér med iskoldt smør og dit favoritpålæg.
Noter
Nemme lækre scones med æble og havregryn
På ingen tid er der et fad lune scones til din sultne familie eller til den lille lækkersult til eftermiddagskaffen/teen.
Spørger du mig, smager disse scones allerbedst med iskoldt smør på. Herrerne i huset hér, foretrak slagterens gode hvidløgsspegepølse.
Det skulle jeg da også prøve, og det smagte jo fantastisk lækkert.
Æblescones kan nydes som de er, med smør på, med ost, syltetøj eller pålægschokolade?
Et fad scones åbner mange muligheder kan du nok fornemme. 🙂
Du kan lave mange sconesvarianter f.eks. disse lækre chokoladescones eller denne variant med ost og skinke.
Kun fantasien sætter grænser. Æblevarianten er klart sundere end chokoladevarianten og du kan få brugt æbler fra dit bjerg i haven. Smart!
God fornøjelse med dine æblescones. Har du flere æbler tilbage i haven monstro? 🙂
SÅ lækre, og skønt at kunne bruge havens æbler lidt anderledes end vanligt😃 skal bages igen i morgen til gæsternes eftermiddagskaffe 😊
Hips Haps og Tak. Den prøver jeg i dag 🙂
Mette