Sol, jordbær og hjemmelavet jordbæris af kondenseret mælk

  • Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk

Jordbær og jordbæris af kondenseret mælkLykke er, når solen helt uventet og glædeligt skinner fra en skyfri himmel i august. Efter de sidste par ugers efterårsvejr, kunne man jo næsten glemme at det stadigvæk er sommer, altså på papiret. I dag blev vi så mindet om, at den stadig har magt. Solen. Man kan få fregner på næsen og hvis man sidder et særligt heldigt sted, kan man opleve at svede, også selvom man ikke har jakke på. Fantastisk.

Hvis man er ude at købe ind sådan en dag, kan øjnene pludselig falde på en bakke jordbær. JORDBÆR? Jamen dem spiser man jo om sommeren? Javist og du Bagenørd, det er altså sommer endnu, hvorfor er du pludselig kommet i tvivl om det? 😉

HOV var der ikke også noget med, at der var en portion hjemmelavet jordbæris i fryseren? En jordbæris fra sommerens iseventyr som vi end ikke har nået at prøvesmage? Jo da! Den jordbæris ville smage og passe perfekt til de friske jordbær. Vi graver den frem af fryserens kolde dyb.

Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk

Her får du opskriften på hjemmelavet cremet jordbæris  lavet af kondenseret mælk:

Det er nemt at lave is af kondenseret mælk og det er rigtigt hvad rygterne forlyder: isen krystalliserer ikke så nemt. Cremet og smagfuld bliver isen også.  Du kan læse mere om kondenseret mælk her og du kan også læse om hvad der sker hvis man KOGER sådan en dåse kondenseret mælk Så kan du nemlig trylle lækkerier!

DSC 0350 1024x680 Kog en dåse : Verdens nemmeste karamel

Du skal bruge: 

2½ dl. piskefløde

2 dl. mælk

1/3 dåse kondenseret mælk (1 dåse rækker til 3 portioner is. Kan holde sig op til en uge hvis du hælder resten over i en lufttæt beholder)

4-500 gram blendede jordbær (hindbær eller anden frisk frugt kan bruges)

½ dl. flormelis

1 tsk. vanilje.

Jordbær

Sådan laver du hjemmelavet cremet jordbæris af kondenseret mælk:

  • Pisk fløden let og luftig.
  • Blend jordbærrene til jordbærpuré, gerne med stavblender, og vend i fløden.
  • Tilsæt flormelis, vanilje, kondenseret mælk og alm. mælk til flødeblandingen.
  • Rør blandingen i en ismaskine (hvis du har en sådan). Hvis ikke putter du bare isen i en tæt plastbeholder og sætter den i fryseren.
  • Normalt skal man røre i isen et par gange når den indfryser, men det behøves ikke med denne is. Der bliver intet bundfald. Jeg brugte ismaskine OG fryser, da min lånte ismaskine desværre ikke kan indfryse isen helt. Måske kan din, hvis du har en?
  • Sæt isen i fryseren et døgns tid eller minimum 5-6 timer.
  • Isen nydes med friske jordbær og måske en klat flødeskum også, hvis der rigtigt skal være en rigtig luksusdessert?
  • Isen smager fantastisk, af lutter gode råvarer. Pudsigt, det er jo også det eneste der er tilsat? Kan det blive andet end godt så? 😉

DSC_7899

Jordbær blendes.Ismaskine

Ismaskinen prøver forgæves at køle hele massen ned. Jeg måtte give op og sætte den bløde ismasse i fryseren. Pyt også, bare godt at jeg har en fryser! Jordbærcremen smager dog rigtigt fint også selvom den ikke er afkølet. Jeg tænker, at den sagtens ville kunne bruges som fyld i en lagkage, hvis du altså undlader mælken? (ellers bliver den for tynd).
DSC_7911Voila. Sådan ser den lækre jordbæris ud. Lad den frosne is stå på køkkenbordet lidt, før du kan lave iskugler af den. Det lykkedes ikke helt for mig her. Måske er jeg bare for utålmodig? Vist meget godt jeg ikke er ansat i en isvaffelbutik? 😉

Skøn is og skøn skøn tirsdag. Jordbær og jordbærisen og rigeligt med terrassetid var mit sensommersolskins-lyspunkt 🙂
Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk

Jeg VED godt at jordbærrene synger på sidste vers. Absolut sidste vers. Kan jeg trække sommeren bare lidt endnu, gør jeg det. Også selvom jeg skal købe specialimporterede bær 😉

Jeg tænker at du kan bruge hindbær eller andre bær til denne jordbæris?

Sommerens iseventyr gik jo faktisk ret strygende, også selvom min lånte ismaskine ikke ville indfryse. Skøn is jeg fik tryllet med maskine og fryserens hjælp. Stracciatella-isen er dog stadigvæk min favorit, også selvom jordbærisen i dag var tæt på at udligne 😉Jordbær og jordbæris af kondenseret mælkHåber du får den skønnneste solskinsonsdag 🙂

 

Mere inspiration

Læg en kommentar