Solgul abrikosmarmelade med vaniljekorn

DSC_8536

Køb en bakke friske abrikos, og lav den smukkeste abrikosmarmelade med vaniljeprikker. Af den solgule slags.

Marmeladen smager FANTASTISK på nybagt brød. Helt igennem vidunderlig. Marmeladen er ikke helt billig at lave. En bakke abrikosfrugter fandt jeg til 20 kr, en vanillestang koste 10 kr. Sukker koster ikke meget, men lidt. Dvs. over 30 kroner for en lille bøtte marmelade, men så er der til gengæld også gourmet-marmelade af høj klasse. Virkelig lækker marmelade og alle pengene værd.

Opskrift på abrikosmarmelade:

1 bakke abrikos (jeg fik dem ikke vejet, men gætter på at der var 3-400 gram?

DSC_8460 Marmeladen laver nærmest sig selv.

Du skal bare tage stenene ud af abrikosfrugterne, skære frugterne i mindre stykker, tilsætte vanillekorn og 1½ dl. sukker. Læg låg på ved middel varme i ca. ½-1 time, indtil al væden næsten er opsuget.

Det var det. Så er marmeladen godt på vej 🙂
DSC_8466
Tilsæt sukker. Jeg brugte 1-1½ dl sukker, start evt. med lidt mindre og smag til undervejs.

DSC_8468 Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og bland med lidt sukker. DSC_8470

Tilsæt den tomme vaniljestang bagefter. Den kan sagtens afgive god smag, imens marmeladen simrer. Lad bare vaniljestangen blive i marmeladebøtten bagefter også, den fortsætter jo med at afgive god smag. Fisk den op, når/hvis du får tilfældigvis får den på brødet en dag. 😉

DSC_8467

Sukker, vanille, abrikos. Ikke så mange dikkedarer og slet ingen tilsætningsstoffer. Ikke mange E-numre her. Helt bevidst udelod jeg også Amaton. Det er slet ikke nødvendigt, når man laver så lille portion, som smager så godt. Så bliver den nemlig spist indenfor en overskuelig tid 😉
DSC_8473
Lad marmeladen simreboble, indtil al væden næsten er fordampet. Rør i gryden flere gange, for at lure konsistensen. Fornylig lavede jeg ferskenmarmelade, men der var jeg ikke skarp nok. Pludselig var marmeladen kogt så meget ind, at massen blev meget tyk, stiv og var sekunder fra at brænde på. Det vlle da være SÅ ærgerligt, at mislykke så lækker en marmelade, så hold øje! Pyh, fik heldigvis reddet min ferskenmarmelade i sidste sekund.

Sådan ser massen ud tæt på “målet”. Lækker sirupsagtig blanding. Det er nu, du skal smage til. Måske der skal lidt ekstra sukker i?.  DSC_8481 Når marmeladen er kogt ind, hældes den hurtigt på glas eller anden tætsluttende opbevarngsbøtte. Vanillestangen og hele molevitten kommer med. Bemærk de smukke vaniljeprikker. Uhm så lækker abrikosmarmelade!DSC_8485Jeg prøvesmagte marmeladen på et Verdens Bedste Brød. Se det var en himmerigs mundfuld! Kender du ikke til Verdens Bedste Brød, kan du læse mere om det i morgen. Der vil jeg skrive om det. Igen, selvom det er en gammelkendt historie 🙂DSC_8540 Kan du gætte forskellen på disse to billeder? Finde “fejlen”?

Tja på det øverste er vejret udenfor gråt, på det nederste skinnede solen lige pludseligt. Mad bliver smukkere i solskin, ingen tvivl om det, og det gælder også den solgule abrikosmarmelade. Solen klæder dén marmelade, uden tvivl, ligesom den også klæder mig….og dig! Vi skynder os at nyde solens sidste solstrejf! Gid den snart vil komme på besøg igen og blive hængende! 🙂DSC_8542Smuk lækker vaniljeprikket marmelade. Smager godt på nybagt brød, på tykmælk, i desserter, som topping på is, i pandekager, på knækbrød. Et must på en ostemad…..

Rigtig god fornøjelse med din vaniljeprikkede abrikosmarmelade. Den er LÆKKER! Glæd dig! 🙂DSC_8536

Mere inspiration

2 tanker om "Solgul abrikosmarmelade med vaniljekorn"

  1. Den er rigtig smuk! ♥
    Jeg må dog indrømme, at jeg ikke har lavet abrikosmarmelade herhjemme de senere år, efter jeg opdagede, hvor lidt smag der er i abrikoserne i de danske butikker i forhold til de franske. Ville ønske det var lettere at tage frisk frugt med hjem fra ferier 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *