Solskin, fuglefløjt og fødselsdagskagebordet planlægges

Solen skinner og fuglene fløjter om kap i haven.

Jeg har på toppen igen og er et i bagehopla uden lige. Bare fordi man får 20 gæster i morgen behøver man jo ikke gå helt amok vel? JO da! Det er da en fantastisk anledning og lejlighed til at få udlevet sin bagelængsel og kagefremtrylletrang. 🙂

Influenzaen truede ellers med at få kageplanerne til at ende i en købekagemand, men ej altså. Jeg vil jo så gerne bage selv altså? Heldigvis lettede influenzatågerne og lod mig slippe fri af hængedyndet. Jeg er klar nu! Jeg er frisk  nu og har gang i 1000 ting i køkkenet.

Hvorfor al den kage? Vi fejrer dobbelt-teenagefødselsdag i huset. Sønnike er lige blevet 16 og datteren bliver 19. Helt vildt. God anledning til at gå kageamok da!

DSC_2572

Du får lige et sneakpeak her, af alle kagerne. Du skal nok få de fulde opskrifter snarest, i aften bliver det ikke, for der skal jeg nemlig til koncert, med min yndlingsLIS Sørensen. 40 års jubilæumskoncert – og jeg glæder mig som et lille barn altså!

Opskrifter må du derfor vente lidt med og i morgen kommer de 20 gæster der jo. Forhåbentlig bliver de hængende længe og sent så måske det først bliver søndag du får en rigtig opskrift igen.

 

Kan du nøjes med et sneak-peak foreløbigt? Her kan du kigge lidt med på det kagebord der er i støbeskeen og er du den nysgerrige type, så får du også at vide hvad vi skal spise til skrub-af-mad  🙂

Fødselsdagskagebordet: 

Hvad kommer der så til at være på det kagebord der?

En lækker æblekage med marcipan, tykmælk, kanelsukker og mandelflager.

Der er 6 æbler i, og den virker saftig og lækker. Jeg har sneget et stykke op til foto-shoot, men har ikke prøvesmagt men øj hvor den dufter! Det er en helt ny opskrift og du skal nok få den som en af de første! 🙂

Vi vil spise creme fraiche eller flødeskum til.

Jeg brugte grov marcipan fra Odense Marcipan og øj hvor jeg glæder mig til at smage den kage!

DSC_2520

DSC_2528

DSC_2535

Den næste kage bliver denne lækre syndige chokoladekage med marcipan.

Den er blevet et kæmpe hit på bloggen og det forstår man godt! Den er SÅ lækker! I dag har jeg gjort den endnu lækrere vedat tilsætte mørk chokolade til dejen. Det kan den da kun blive endnu lækrere af? Jeg pønser på at pynte den med Nutella i morgen – ja vi kommer vist til at gå all-in 🙂

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Jeg skal nok skrive et selvstændigt indlæg, hvor du kan følge med i hvordan det kommer til at gå med chokoladekagen.DSC_2499

DSC_2530
Jeg har også bagt nye eksperimenterende Marabou-cookies til fødselsdagsbordet.

Der kommer børn, unge og voksne i alle aldre og jeg tænker at cookies vil vække jubel?

Det bliver Marabou-cookies denne gang, baseret på denne plade Marabou med salte mandler jeg fandt i køkkenskabet hvor den på besynderlig vis har overlevet længe. 

DSC_2546

 

Der er farin i cookies’ene og rigeligt smør og de dufter lækkert. Jeg kæmper lidt med appetitten og har ikke det fjerneste lyst til at stoppe kager i mig (endnu) så jeg lader gæsterne om at prøvesmage i morgen. Tror dog de bliver godkendt! De er sprøde og knasende og består jo af lutter gode sager, det kan da kun gå godt?

DSC_2567

DSC_2552 DSC_2571

NÅ men altså skøre kone, der er jo rigeligt kage dér?

Det kan godt være, men jeg har altså alligevel taget denne drømmekage med havregrynstopping op af fryseren. Den skal vi da også spise! 🙂

Drømmekage med sprød topping af havreryn

og for at det ikke skal være lyv, så har jeg også bagt en ny omgang lakridsspecier

Specier med lakrids og lakridsmarcipan

På fødselsdagskagebordet skal selvfølgelig også serveres disse store luftige bløde fødselsdagsboller og en grovere variant, lavet som koldthævede boller med havregryn

Vi kører forbi slagteren og køber 4 frosne “bag-selv-leverpostej” – det plejer at være et hit til fødselsdagsbollerne.

Ja og vi skal da drikke kakao til! 🙂

Vi laver jo også et lille pålægs- og ostefad og skærer diverse grønt til bollerne. Gæsterne kommer 13.30 så det bliver et kombineret frokost-kaffebord.

Til skrub-af-mad laver jeg en kæmpestor grydefuld kartoffelsuppe med ristet bacon.

DSC_1580

Suppen laver jeg lige om lidt, for så kan vi spise lidt af den tidligt før koncerten. Det er rigtig nem skrub-af-mad der nemt kan varmes op imens man snakker løs med gæsterne (kunsten er dog at opbevare kæmpegryden, men håber det bliver KOLDT som i et køleskab udenfor i nat?).

Til suppen vil jeg lave et hurtigt hvidløgsbrød med oliedyp – det brød kan jeg godt overskue at lave selvom huset er fyldt med gæster.

Det skal nok blive en rigtig god dag og tror da nok at de gæster skal blive mætte! 🙂

Jeg er rigtig glad for at jeg nåede at blive frisk og jeg glæder mig meget til at se venner og familie der kommer kørende hertil fra nær og fjern.

Du kommer til at høre mere til fødselsdagskagebordet drypvis de nærmeste dage – Kig forbi når Bagenørden inviterer med til fødselsdagskagebord.

Det kommer til at gå hu-hej i morgen men måske jeg lige når at tage et par billeder i farten. 🙂

Mere inspiration

10 Kommentarer

 1. Ulla Kjær kristensen 16. marts 2015 af 21:37- Svar

  Hej igen Gitte. Dine dejlige æbler muffins med Nutella fik en del ros, kan du tro. Det var nu ikke så slemt at bage. Jeg fik ca 40 almindelige muffins af en omgang. Men hvis jeg må sige noget om opskriften, så er der rigtig mange æbler i. Det var lige Før at det var æbler med dej, og ikke dej med æbler. Men det gjorde at de var lidt svampede og det smagte godt. Vh Ulla

  • Gitte Hansen 17. marts 2015 af 18:11- Svar

   Hej Ulla og tak for din tilbagemelding 🙂
   Ja der er mange æbler i og det elsker jeg 🙂 Tror dig sagtens du kan nedjustere mængden og få glimrende muffins alligevel. Du er sej at bage så mange, håber de vakte jubel 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Ulla Kjær kristensen 14. marts 2015 af 23:34- Svar

  Hej igen Gitte.
  Jo tak,muffinserne er blevet rigtig gode, og er klar til at komme med til barnedåb i morgen. Da jeg er så heldig at have fået den store rømertoft i julegave, så er der ikke mere plads i min ovn. Så nogen gange ønsker jeg mig den lille. VH Ulla

  • Gitte Hansen 15. marts 2015 af 21:04- Svar

   Hej Ulla
   Hold da op hvor du har haft travlt – håber de vakte jubel til barnedåben dine muffins. Hvilke muffins bagte du? Har du måske en god opskrift du vil dele? Er altid nysgerrig jo 🙂
   Ja du må holde øje med den lille stegeso, nogen gange er de på tilbud til 100 kr hos isenkræmmerne. Jeg er glad for både den lille og den store – stegeso til ethvert behov.
   Mange hilsner
   Gitte

 3. tina nymann 14. marts 2015 af 10:21- Svar

  Samler lige lidt af din energi til mig, for nu er det meget snart min tur til at få 20 mennesker til fødselsdag og bare tanken er ved at slå mig ud i disse dage:-)!!!
  Nå, jeg har stadig et par uger at samle kræfter i…..

  • Gitte Hansen 14. marts 2015 af 23:18- Svar

   Hej Tina
   Det skal du nok klare. Mellem os sagt kræver det også benhård og god planlægning og en god porion energi. Det er også en vigtig egenskab at kunne sige PYT og at række ud efter de hjælpende hænder der bliver rakt ud til en. “Skal du have hjælp i køkkenet?” Spørger mange. Jeg siger hurtigt og glad og gerne “Ja tak da!” 🙂
   Pøj pøj med fødselsdagen, den klarer da i stiv arm. Måske du kan finde inspiration i Bagenørdens seneste indlæg -her kommer der nemlig gode råd til fødselsdagsarrangementer til mange 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Laika 13. marts 2015 af 19:29- Svar

  Mit skrivebord er helt vådt af savl, af alle de kagebilleder. Slurp, savle 🙂

  • Gitte Hansen 14. marts 2015 af 23:15- Svar

   Det lyder da bare godt Laika – du har måske en kage-bage-søndag foran dig?
   Tak for din søde hilsen
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Ulla Kjær kristensen 13. marts 2015 af 16:15- Svar

  Velbekomme jer, og tillykke med de to. Godt at du er kommet på højkant igen. Ja jeg skal kun bage muffins til 80 personer, til på søndag. Tænker på dine æbelmuffins,vil prøve dem i aften. Skal dog lige have rømertoften ud af oven først. Go weekend til jer. Vh Ulla

  • Gitte Hansen 14. marts 2015 af 23:14- Svar

   Hej Ulla
   Tusind tak for din hilsen. Pyha det var da ellers noget af en portion du skal bage dig igennem der 😉 Sikke en kagebageudfordring. Håber du er eller har været godt i gang med arbejdet, fik dig først svaret nu.
   P.S.: Du kan altså sagtens bage kager imens du bruger en stegso, hvis du altså har en varmluftovn?
   Rigtig god fornøjelse med dine æblemuffins – håber du bliver glad og tilfreds for dem
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar