Solskin, påskeferie, al tid i verden og ikke langt fra tanke til handling. Vi sad omkring morgenbordet og kiggede ud af vinduet. Solen bragede. Vi blev ramt af ferie-euforisk løssluppenhed. Spontane udbrud som: “Ej skal vi ikke tage på tur??” “Er der nogen der vil med til Vesterhavet? Hvad med Blokhus?”.

Beslutningen var nem at træffe. Alle hoppede forventningsfulde i stolen.

Det blev Vesterhavet – igen – igen 🙂

Hurtigt blev madpakkerne smurt. Aftensmaden blev forberedt: nakkekoteletter i flødesauce i Römertopfen. Der er ikke noget bedre end at komme sent hjem fra tur, til lækker mad der har lavet sig selv i stegesoen imens.2016-03-26 15.37.48Vi delte os op i madhold og i madpakkesmøre-hold. Hvem sagde teamwork? 🙂

En tur på E45 og så var vi her. Turens første udflugtsmål var Lønstrup og Rubjerg Knude Fyr. Her skal vi helst op en gang om året. Det plejer vi. Lyset er helt specielt her, og Vesterhavet jo altid noget helt særligt. Vi kan ikke undvære eller leve uden det haw.

Der bor mange kunstnere i Lønstrup og det forstår man godt. Den kreative åre må have optimale kunstnerbetingelser her. Fred, ro, høj himmel og lækkert lys. Wow!

Madpakkerne spiste vi tæt på Lønstrup med udsigt til hav (der var bidende kulde – billedet snyder ved at se sommerligt ud her).
2016-03-26 12.26.15 Vi delte os op i starten af turen: Pigerne tog på keramikshopping og galleriudstilling og drengene tog på en lang travetur til Ruberg Knude Fyr.

Lønstrup er som et “mini-Skagen”. Tætpakket med slentrende turister, bilkøer, proppede cafeer. Butikker med overpriser, turistfælder men også turistmagneter og ægte “guld”. En koncentration af kunsthåndværkere på hovedstrøget og smukke gallerier. Wow!2016-03-26 12.51.33Der er glaspustere, kunstmalere og keramikere. De fleste steder kan man drømme sig væk ved bare at kigge, beundre og lad sig charme ind af de smukke farver. Balsam for sjælen at gå en tur på glaspusteri. Bare at se solen der genspejler sig i kunstværkerne <3.

2016-03-26 12.52.22

Man skal være temmelig rig for at fylde sit glasskab op her, men hvor er det smukt altså. Sammenlignet med isenkræmmerpriser er det ikke voldsomt dyrt alligevel og jeg ville til enhver tid foretrække kunstnerproduceret brugskunst fremfor masseproduceret. 350 for et vinglas. Jeg ville blive lykkelig med få og man behøver jo ikke nødvendigvis glas til 12 personer vel?

Se lige hvor smukt. Kunstnerisk keramik og malerier. Åh suk <3 Gid jeg havde alle penge i verden – og verdens længste vindueskarme (og endeløse vægge til malerier).

2016-03-26 12.53.22

Disse fade med dyremotiver var jeg altså ret vild med. Mener kunstneren hed Dorthe Friis? Åh hvor var de fine altså.

Glas kigger jeg mest på og køber sjældent. Malerier ligeså. Keramik kan jeg dog slet ikke holde mig fra. Har virkelig et blødt punkt for smukke hånddrejede sager. Jeg har totalt respekt for keramikere der med en snuptag kan dreje avancerede skåle, potter og fade op.

Jeg har jo prøvet det selv og det er håbløst svært jo! Og sikke et arbejde med glasuren og det lykkes jo altid for dem? Bøjer mig i støvet og bliver glad i låget af at se så smukke keramikting <3

2016-03-26 13.03.15

I denne keramikbutik købte jeg ting til det sommerhus vi ikke har købt endnu. Jo måske er det nemesis? Kunne ikke lade være. Keramik med Lønstrup motiv (hav, himmel og sandbanker) Åh suk – købte en flot skål og verdens pæneste lille kande. Jeg var nødt til det <3

Der er så stemningsfuldt i keramikbutikkerne. Vand der risler. Stille musik. Rigeligt med lys og miljø. Store grønne planter. Jeg bliver glad i sjælen og får troen på menneskeheden tilbage. Når nogen har overskud til at trylle så smukke ting, så ser det måske alligevel ikke så slemt ud?

Et sted vi ALTID skal besøge, når vi er i Lønstrup, er Giebelhausen keramik. Keramikeren hedder Kari Giebelhausen. Hun er nordmand og har den mest charmerende norske accent. Hun er sød, dygtig, smilende og kan huske sine stamkkunder fra gang til gang. Imponerende (eller også har vi bare været der for mange gange? 😉

Vi er vilde med Kari og de ting hun producerer <3

Kari tryller keramik i smukke farver, med prikker og i pastel- eller pang-farver. Positive farver, man bliver glad af. Prikker, cirkler, striber. Sjove fugle. Vaser, kander, skåle, krus. Brugskunst så smukt. Hvorfor ikke pynte på tilværelsen med smukt og farvestrålende keramik, du bliver glad af at kigge på, dag efter dag?

Se selv her. er de ikke bare nogle smukke farver? Hvis du vil se mere af Karis keramik, så kig med på hendes hjemmeside lige her

Sikke fint Kari havde pyntet til i dag. Måske hun vidste at vi ville komme? 😉

Et fint påskebord var dækket i glade gule/orange farver. Øj manner, jeg har altid lyst til at købe det hele, når jeg er i Kari’s butik og jeg har lyst til at sætte mig ved hendes fint dækkede borde! 🙂

2016-03-26 13.27.40

Det er så hyggeligt der. Det er balsam for sjælen.. Kari pusler med sine skåle og drejer nye, imens hun fløjter og hører musik. Hendes hyggelige labrador futter rundt i værkstedet hos hende. Hyggeligt. Man kan altid slå en hyggesludder af med Kari og dejligt at høre hende sige, at det er rart turisterne er kommet, for så er der nogen af snakke med. Dejligt at kunne mærke hendes glæde og engagement. Hun elsker at hendes keramik kommer gode steder hén, det kan man mærke. 2016-03-26 13.17.48Vi købte små skåle, urtepotteskjulere og krus. Min datter har arvet min keramikglæde. Måske den kom ind med modermælken? Keramik-miljøskadet er hun ihvertfald. Dejligt at høre hende sige, at hun gerne vil købe personlige ting, som har en historie. Det er sådan nogle ting hun vil fylde sit kommende hjem med, når hun engang flytter hjemmefra. Hun vil bedre kunne føle sig hjemme, når hun har minderne med i form af smukke ting, siger hun. Jeg forstår hende godt. Hun har hjertet med <3

Efter vores keramik-kunst-shopping gik vi en tur i Lønstrup, i det smukkeste vejr. Turisterne går i stimer på vej til til vandet, men det er ok. Folk har god tid jo, danderer nærmest. Smiler meget og pludrer snakkende imens de går i vejen for hinanden 😉2016-03-26 14.43.25 2016-03-26 14.55.58Tror det eller ej, men vi fandt en ledig cafeplet et stenkast fra vandet. En cafe med sol og læ og som, forunderligt nok, ikke var overproppet. Jeg forstår det ikke? Det er jo her, der er allersmukkest at være? Vi kommer helt sikkert igen hertil. Tror vores solskinsplet dér vil vente på os. 🙂
2016-03-26 14.45.57

Cafeen hed Cafe Havblik og det var et hyggeligt lille sted på kanten af Lønstrup, lige før bølgen blå. Vi drak en god kop kaffe og spiste årets første rabarbercrumble til. Lækkert! Man kan vælge god flødeskum til crumblen  (findes der mon overhovedet mennesker der fravælger den, tænkte jeg lige et kort sekund?) Vi spiste portionen hurtigt….sluurp! Lækker crumble!2016-03-26 14.59.31

Bestemt konkurrencedygtig med denne crumble, men ej så ikke helt alligevel. Bagenørdens med marcipan og mandler er alligevel bedre 🙂 2016-03-26 14.57.52
Prøv lige at se her. At kunne sidde og spise kage og drikke kaffe på sådan en underskøn plet? Komplet uimodståeligt – lykkebrusende, saliggørende og den allerbedste mindfuldness-øvelse du kan give dig selv 🙂2016-03-26 15.00.35 Vi gik en tur på stranden bagefter – i det smukkeste solskinsvejr. Der sad mennesker på alle pletter og nød eftermiddagssolen. Solen tilsmilede dansken i dag. Hvor var vi heldige med vejret 🙂2016-03-26 15.37.45Efter turen til Lønstrup, kørte vi til Blokhus. Det er også blevet en tradition for os. Hune Bageren møder man på sin vej og hvor heldigt! Her kan der købes de lækreste kager og sprødeste brød. Vi køber MEGET sjældent købekage her på matriklen, men når vi gør, kunne det sagtens være fra Hune Bageren. Hver gang.
2016-03-26 16.54.17 Vi er totalt fan af Hune bagerens florentinere (mandelkrokantkager med creme i mellem)2016-03-26 16.56.24 Der er jordbærkager, flødekager, småkager, tørkager, kajkager, kagetapas og selvfølgelig også påskekager. Alt hvad hjertet kan begære hos Hune Bageren. Sikke et skønt sted <32016-03-26 16.56.52 Vi sluttede dagen af med en gåtur på havnen i Blokhus. Dagen var næsten slut og solen gået i seng bag en sky. Det var frysende koldt. Det var jo lige dér vi blev mindet om, at det ikke er sommer endnu?

I krop og sind var der lys og lethed og sommerlige fornemmelser. Kan man næsten undgå det, efter en god lang dag med sommerferie-bobler i kroppen?

Håber også solen har tilsmilet dig i dag – hvor end du har været <32016-03-26 17.24.42Vel hjemme igen skulle vi bare koge ris, så var aftensmaden klar. Koteletterne blev supermøre og saucen smagfuld – geniale stegeso! Vi skulle – næsten – ikke røre en finger! 8 timer i ovn på 100 grader varmluft – sådan kan du også lave din aftensmad, hvis du vil?

En florentiner ventede til aftenkaffen. Knasende sprød og karamelagtig og med den fineste creme i midten. Hvad kan man ønske sig mere efter sådan en skøn dag med de bedste mennesker omkring én i så smukke omgivelser?

Intet – hvis du spørger mig. Verdens Bedste Dag <3
2016-03-26 20.40.37

Tak fordi du havde lyst til at dele vores ferieoplevelser sammen med os – igen. Dejligt du følger med hele vejen <3