Ingefærsnitter med kanel og gær i dejen. Her får du opskriften på sprøde lækre ingefærsmåkager, der er nemme og hurtige at lave.
Mere julebag.
I dag får du opskriften på de lækreste ingefærsnitter – sprøde ingefærsmåkager, nemt udskåret som småkagesnitter.
Der er en masse andre gode julekrydderier i kagerne, så bare spring på.
Kagerne er perfekte at lave til jul, men de smager også skønt resten af året.
Der bliver bagt på livet løs i det lille hjem, og jeg fortsætter til den sidste kagedåse er fyldt. Det varer ikke længe 🙂
Jeg er tæt på at have bagt 8-10 forskellige slags småkager og vi jeg har en fest med det. Jeg elsker at bage og spise kage. Min familie elsker kageduftene i huset og småkagerne selvfølgelig også.
Gæsterne i julen spiser også løs. Når vi skal på julebesøg hos kære familiemedlemmer, tager jeg også altid gerne julesmåkager med. 🙂
En sød bloglæser Solvejg skrev en mail til mig og foreslog at jeg prøvebagte disse ingefærkager, hvor der er brugt gær i dejen.
Jeg er altid klar på en udfordring og ingefær er jeg særligt vild med, så det krævede ikke lang betænkningstid.
Solvejgs opskrift var overskueligt nem og der var ikke SÅ meget fedtstof i. 100 kager med kun 125 gram smør.
Med alle de småkager, så gør det jo ikke noget at nogle af dem er bare en lille smule sundere.
Ingefærkagerne blev RIGTIGT lækre. Jeg har døbt dem til ingefærsnitter, for det synes jeg mere de er.
Jeg har også justeret opskriften lidt, bl.a. drysset med kaneldrys. Det blev ingefærsnitterne bestemt ikke dårligere af.
Solvejgs – lidt tilpassede – opskrift kommer her:
Ingefærsnitter med kanel – sprøde ingefærstænger. Nem opskrift med gær
Ingredienser
- 125 gram blødgjort smør
- 275 gram sukker
- 10 gram gær
- 1 æg
- 1 tsk. natron
- 1 tsk kanel
- 1½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. nellike
- ½ tsk kardemomme
- 300 gram hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling.
- Drys: kanelsukker
Sådan gør du
- Rør smør og sukker godt, gerne i en køkkenmaskine. Rør gær og æg i. Pisk godt.
- Bland natron og krydderier i hvedemelet og rør det i dejen
- Del dejen i 6 små dejklumper. Form 3 kagestænger på hver bageplade og rul dem fladt og tyndt ud. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanelsukker
- Bag kagerne ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er gyldne, sprøde og brune i kanten
- Skær kagerne ud i skår snitter med en skarp kniv, straks de er kommet ud af ovnen. Du kan også bruge pizzahjul
- Lad kagerne afkøle helt, før de puttes i en kagedåse.
Noter
Du kan variere/udskifte mængden af julekrydderier. Tilsætte lidt mere/mindre kanel o.a.
Bliver dine kager ikke sprøde efter afkøling, så bag dem evt. 3-5 minutter påny. Kagerne kan holde sig i kagedåse i minimum et par uger. Læg gerne et stykke køkkenrulle i bunden til at opsuge evt. fugt.Kan bruges som udstiksdej
Sprøde, lækre ingefærsmåkager, der er nemme at udskære som snitter til ingefærsmåkager. Skøn krydret smag
Uhm hvor er det altså bare nogle skønne ingefærsmåkager. Nyd dem, spis dem eller forær dem til én du holder rigtigt meget af.
Kagerne smager fantastisk godt – som særligt krydrede jødekager, en snert af Bastogne, en rigtig lækkerbisken! Gæren kan man ikke smage. Dejen kan du også brug som udstiksdej til kagefigurer?
Tak Solvejg for en fantastisk lækker opskrift, der allerede er blevet et hit i mit køkken. En opskrift der fortjener at komme med på på Bagenørdens liste med de bedste julesmåkager,
Endnu et fad lækre julesmåkager blev bagt denne søndag og den sidste kagedåse blev gravet frem fra køkkenskabets dyb.
I næste weekend venter godterne. Har marcipan-godter, slik, nougatbrud, karameller og chokoladefudge i tankerne.
Jeg stornyder december og alle de lækkerier der følger med.
Vi har hygget os denne weekend.
Julehygget i slow tempo – eller det vil sige, højt tempo for nogen, men med aktiviteter efter frit valg.
Nogen har haft travlt i køkkenet, men med julemusik i baggrunden og hyggelige julelys i vinduerne. Ikke så ringe 🙂
Håber du har haft den skønneste juleweekend – med ro, kærlighed og lækkerier i din nærhed. Det har jeg 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på ingefærsmåkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hold da helt maule, de er gode!! Nøøøøj. Tak til Solvejg for at dele opskriften. De bliver også en del af mine julekager for eftertiden.
Kh. Tine
Rigtig glad for, at ingefærkagerne faldt i din smag.
🙂 Var slet ikke i tvivl om, at du tvistede et eller andet!
Så det vil prøve næste gang de bages.
Godt du kunne lide dem.
Tænkte nok du gav dem dit eget tvist 🙂
– det vil jeg så prøve næste gang!