Sommerdyl i sommerhuset og kåde forårsdrømme

Åh sikke da en fantastisk dag!

Solen bragede. Himlen var blå. Der var hvide, tottede skyer og insisterende fuglefløjt. Mine store børn læser til eksamen på livet løs her i sommerhuset, men mig? Jeg har såmænd bare sommer-bobler i kroppen. En ferie-agtig ladhed, slentren, dovnerier, ubeslutsomhed, vægelsind, vilde drømme og vovemod.

Jeg har travlt med at snuse til alle duftene. Syrenerne, mælkebøtterne, tusindfryd i græsplænen og Rhododendronerne, der springer ud lige om snart.Jeg startede dagen med morgenmad i det fri, i dette paradis.

Med udsigt til sommerhusgrundens yndigste lille haveskur. Jeg elsker det! Det er topcharmerende, selvom det vist er flikket sammen af forhåndenværende tømmer, igennem tiderne. Huset har stået der altid, tror jeg, siden sommerhuset blev bygget engang i 60’erne. Det hører sommerhuset til.Der er små fine vinduer, i haveskuret. Der er læ omkring det lille skur og udsigt til både hav og skov, fra denne fine plet. På en sommerdag, kan man finde skygge hér, fra de store træer.

Jeg siger det ikke højt, men jo, det var næsten haveskuret jeg forelskede mig allermest i, da vi fik fremvist sommerhuset første gang. Haveskuret omkranser grunden og giver fornemmelsen af et gårdmiljø omkring annekset og sommerhuset. Åh elsker bare denne skønne plet 🙂Nå, men når man sådan slentrer rundt på en sommerhusgrund, kan det jo ske, at man få gode ideer, ikke? Jeg ved ikke hvorfor det altid sker for mig? 🙂 Min plan var såmænd bare, at vaske haveskurets træværk, som indledende øvelser til Kr. Himmelfartsferiens maleprojekter. Pludselig piblede drømme om en havebænk op? Jeg fik fejet og gjort det så fint foran haveskuret og på den fine plet, var det jo pludselig indlysende at der skulle stå en havebænk. Der er jo den fineste udsigt og træerne skygger og læer så fint. Se lige en fin udskigspost man ville få, fra havebænken. Det er svært at se på billedet her, men der er altså det fineste havkig. Jeg har allerede lavet plads, nu mangler jeg bare at finde selve bænken. Den helt rigtige havebænk. Elsker allerede opgaven. Er den helt rette til at opdrive havebænke, tror jeg 🙂

Det var den skønneste sommerdag i sommerhuset og vi fulgte solen rundt og fik afprøvet alle husets terrasser. Her blev frokosten nydt, en makrel i tomat-mad. Der bliver spist meget fiske-konserves i et sommerhus, i hvert fald vores. Sådan er det vist bare? 🙂Det er gamle fliseterrasser, vi har på flere sider af sommerhuset og nu nærmer vi os en anden af mine forårsdrømme. Suk. En terrasse. En træterrasse. Hele vejen rundt om huset? En bred en, med plads til borde, stole og en liggestol, måske?

En træterrasse, i alle verdenshjørner og også på den del af grunden, der vender ned mod havet. Drømme om solnedgange, der vil kunne holdes endnu skarpere øje med, fra en ny terrasseudkigspost?

Terrasser men vil kunne gå lige ud på, inde fra husets nye terrassedøre? Åh jamen, det ville da være så oplagt!? 🙂
Det er godt at have drømme, men de fuldender ikke lykken. Lykken har jeg allerede vundet og fundet, men drømme er bare livets ekstra krydderi. En motivation, en drivkraft, en fremdrift?

Drømmene motiverer mig til at spare op og til at researche terrassebrædder i stor stil. Og havebænke. Jeg er en knippel-god researcher!

Jeg mangler intet og er i komplet lykke-zen, når jeg er i mit sommerhus. Når vejrguderne tilsmiler mig/os, får den lige et par ekstra takker op af lykkebarometret.
Vi kan gå smukke ture i det grønne, på de store fredede naturarealer og vi nyder det alle mand – både os tobenede og Kallehunden. Jeg er ustoppelig, på denne årstid og måske du allerede har fået nok af mine lalleglade forårsskriblerier? Jeg er bange for, at der ikke er noget at gøre. Du må bære over med mig. Håber du forstår og holder ud 🙂Lov mig, at indsnuse syrenduft, imens du kan. Syren-sæsonen er så kort, alt for kort.

Lov mig, at stornyde de allerførste jordbær købt i vejboden. Lov mig at nyde synet af blåpuder, porcelænsblomster og stenmoderblomster. Lov mig at bage og spise rabarberkager, lige så mange som du har lyst til. Lov mig at nyde synet af de solgule mælkebøtter, uden at ærgres over at de generer i din græsplæne.

Jeg håber du har haft den skønneste sommersøndag? Tænk på, alle de gode sommerdage vi har i vente. Det er først lige begyndt <3

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Jette Toft Møller 22. maj 2017 af 12:26- Svar

  Kære Gitte, hvor er det en skøn grund I har ved sommerhuset, og perfekt med det store vinduesparti.
  Netop, en træterasse er bare superskøn, man føler sig godt tilpas med bare fusser, man får ikke sten og sand mellem tæerne, og så dejligt bare at gå ud og ind på. Fliser er kolde og træet virker altid lunt, man føler det bliver en forlængelse af stuen, ja og så en havebænk, det bliver så skønt, kan rigtig de det for mig👍🌞, mange hilsner fra Jette og god fornøjelse.

  • Gitte Hansen 22. maj 2017 af 22:29- Svar

   Hej Jette
   len af et stykke, på terrassefronten. 😉 Rigtig gode pointer du har, nu har jeg så lige fået lidt flere gode argumenter, for at få lavet den terrasse. Er komplet utålmodig nu 🙂
   Tak for din søde hilsen og hyggeligt du havde lyst til at læse med 🙂
   Rigtig god sommer til dig
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar