Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme

Sommerens bedste jordbærkage – med mazarinbund og vaniljecreme

Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecremeHalløj i skuret. Så lykkedes det!

Efter flere tilløb og forsøg de sidste somre, sidder jordbærkagen endelig lige i skabet: Sommerens bedste jordbærkage – en vaskeægte én, med hjemmelavet vaniljecreme og mørdejsbund med mazarin. Wow! Kærlighed ved første blik og efter første himmerigs mundfuld.Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecremeOk, indrømmet. Skulle den have siddet lige i skabet, skulle der have været jordbærgele på toppen, men altså når man er i sommerhus, bliver man rigtig god til at sige “PYT”. Den opmærksomme seer vil også bemærke, at der er brugt pålægschokolade som chokoladeovertræk på bunden. “PYT”DSC_1814Sikke da en redelighed, ja kagen ville nok ikke bestå i chokoladekvalitet, men til gengæld er løsningen mega-nem, hvis man er til “simple-living” og ikke lige har chokolade på lager.Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecremeDet er jo også genialt, for hvis man lægger pålægschokoladen på, imens bunden er varm, smelter den jo helt af sig selv og man slipper for at bruge den chokoladepensel man ikke har til at smøre den ud med. 🙂Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme

Jordbærkagen er nem at lave, selvom man jo lige skal igennem et par trin eller lidt flere i processen:

  1. Lave vaniljecreme
  2. Lave mørdejsbund
  3. Lave mazarinmasse
  4.  Vente, vente, vente på at bund og creme køler af
  5. Pynte jordbærkagen
  6. Spise kagen 🙂DSC_1815Jeg kan slet ikke få armene ned over jordbærkagen og familien jubler, om muligt, endnu mere. Min datter udbrød “Det er den bedste kage jeg har smagt i mit liv!” og det siger ikke så lidt, for hun har jo faktisk smagt på en hel del kager i sit liv.

Vi smagte kagen i går og i dag fortæller hun, at hun har tænkt på kagen flere gange og bare har glædet sig til at spise endnu et stykke. Kagewin!

Sommerens bedste jordbærkage – en total succes!

Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecremePå Facebook har jeg tippet om jordbærkagen og jeg ved at flere af jer sidder og venter på opskriften. Jeg skynder mig derfor at komme med opskriften til dig:

Sommerens bedste jordbærkage - med mazarinbund og vaniljecreme

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8-10 pers.

Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme
Det skal du bruge:
  • Mørdejsbund:
  • 100 gram blødt smør
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram flormelis
  • 1 æg
  • Mazarinmasse:
  • 50 gram blødt smør
  • 100 gram revet marcipan
  • 125 gram sukker
  • 1 æg
  • 30 gram hvedemel (ca. 4 spsk.)
  • Vaniljecreme:
  • ½ liter sødmælk
  • 2 æg
  • 75 gram rørsukker (eller alm. sukker)
  • 1 spsk vaniljesukker (eller endnu bedre marven fra 1 vaniljestang)
  • 30 gram maizenamel (eller hvedemel) - ca. 4 spsk.
  • 100 gram mørk chokolade
  • 800 gram af sommerens sødeste jordbær (vi brugte ca. 2 bakker)
Sådan gør du:
  1. Start med vaniljecremen, for den skal være helt kold, før du kan samle kagen:
  2. Hæld mælken i en gryde og lad den varme langsomt op.
  3. Pisk æg, sukker, vanilje godt sammen. Rør/pisk maizena/-hvedemel ud i lidt af mælken og rør det i æggeblandingen. Der må ikke være klumper i.
  4. Når mælken er godt lun, hældes æggeblandingen i langsomt under omrøring. Pisk godt.
  5. Rør til cremen er tyk og cremet.
  6. Stil cremen til afkøling. Drys lidt sukker over cremen, så samler den ikke skind. Cremen bliver først perfekt efter at have været i køleskabet 1 times tid (skal det gå tjept, så virker et kvarter i en fryser også).
  7. Lav nu mørdejsbunden:
  8. Blødgør smørret 20 sekunder i mikrobølgeovnen
  9. Bland mel og flormelis og saml dejen med æg og blødgjort smør.
  10. Dyp fingrene i mel, hvis du behøver lidt ekstra mel for at kunne samle dejen til en kugle.
  11. Lad dejen afkøle i køleskab eller fryser tildækket med film. Dejen kan først udrulles efter afkøling i ½ time. Har du ikke tålmodighed til at vente, kan du trykke den lune dej ud i tærtefadet med håndroden. Det gik fint for mig (men er nok lidt en klamphuggerløsning 😉
  12. Lav mazarinmassen:
  13. Riv marcipanen og bland med sukker, æg og blødt smør. Tilsæt mel til sidst og rør godt.
  14. Smør et tærtefad og rul mørdejen ud (eller pres dejen ud med håndroden). Jeg måtte bruge 2 tærtefade, da mine tærtefade i sommerhuset ikke er så store. Målte ikke diameteren desværre. Brug alm. stort tærtefad, det vil række.
  15. Sørg for at dejen kommer godt op af siderne (det bliver jo en høj kage, med creme og bær)
  16. Fordel mazarindejen på bunden/bundene
  17. Bag tærtebundene 10-13 minutter v. 175 grader varmluft. Bundene skal være gyldne men må ikke blive for mørke. Hellere en lidt blød mazarinbund end en bund, der er for hård.
  18. Læg pålægschokolade på den varme tærte eller riv chokolade over. Smør evt. chokoladen ud med pensel, når den er smeltet.
  19. Stil tærtebundene til afkøling. Lad dem gerne speedafkøle i fryser eller i det fri. Det går hurtigt, hvis sommeren er så kold som nu 🙂
  20. Rens jordbærrene og skær dem i halve.
  21. Fordel creme på den afkølede mørdejsbund og pynt med jordbær på toppen.
  22. Kagen har godt af af at sætte sig i køleskab i yderligere noget tid, gerne til dagen efter, hvis du kan vente? Kan også nydes straks

Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme

Åh jeg er ked af, at beskrivelsen blev så lang. Nu lyder det jo næsten som en vildt svær og helt uoverkommelig kage at give sig i kast med?

Håber ikke jeg har fået fremstillet proceduren unødigt vanskeligt? Fortvivl ej. Kagen er faktisk nem at lave, hvis blot du tager de forskellige tempo og tager dig god tid. Det er ikke en lynhurtig kage at bage, til gengæld er den alle anstrengelser værd. Hvad den koster i tid, vinder den i herlighedsværdi <3

P.S.: Brug gerne mørdejs-opskriften og opskriften på vaniljecreme som grundopskrift til andre kager. Begge dele sidder lige i skabet 🙂Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme

Du får lige arbejdsprocessen i billeder her, fra start til slut. Måske det kan hjælpe lidt?

Først creme. Så mørdejsbund. Så mazarinmasse. Så bages bundene. Efter afkøling, kan jordbærkagen pyntes.

Håber du har fået lyst til at give dig i kast med jordbærkagen? De jordbær man kan købe nu, smager SÅ sommersødt og lækkert og du skal skynde dig, for pludselig er det snip-snap-snude.

Skal du nå at bage en jordbærkage denne sommer, anbefaler jeg – og min familie – dig denne. Uden 1 sekunds betænkningstid.

Den lækreste vaniljecreme og mazarinbund og de sødeste bær og…. Kan det virkelig passe, at vi kun kan lave denne lækre kage om sommeren når der er jordbær? Jeg er allerede gået i tænkeboks. Vi MÅ da kunne bruge anden frugt – hvad med nektariner eller anden frugt vi kan købe om vinteren? Tip mig gerne, hvis du har en god ide 🙂Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecremeDet kan godt være at sommeren er råkoldt, diset og regnfuld – til gengæld vinder den på jordbærkagefronten – og det er nu heller ikke så ringe 🙂

Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig – og god sommer fortsat 🙂
Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme

Mere inspiration

2 tanker om "Sommerens bedste jordbærkage – med mazarinbund og vaniljecreme"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *