Sommergrønt sommerpesto med basilikum og mandler

I Italien blev vi fornyligt glædeligt overraskede. I det lokale italienske supermarked købte vi en bøtte pesto på køl og tænkte at ja, den smager jo nok ligesom den danske på glas? Vi købte et par stykker som vi spiste til frisk ravioli. Det var fantastisk! Vi ærgrede os over at vi ikke havde købt 1000 bøtter med hjem. Vi har én tilbage. Nænner næsten ikke at tage hul på den 😉

Sådan ser bøtterne ud. En lille bøtte med himmelsk indhold. Kan pestoen mon importeres?? 😉

Da vi kom hjem til Danmark opdagede jeg til min glæde og forundring at min basilikumplante havde overlevet 3 uger uden opsyn. Man må sige at den også er blevet vandet rigeligt fra oven imens 😉 Jeg plejer at have en lille potte i køkkenvinduet (som bliver træls at se på efter kort tid). Jeg fik det råd at plante potten ud i rigeligt jord. Se lige hvordan en lille ussel  basilikumplante kan forvandle sig til en stor frodig og trivelig plante!

Gør som jeg. Plant straks din halvvisne småsløje basilikumplante ud i en stor potte og oplev den vokse og spire. Bladene bliver større og langt mere smagfulde når planten vokser i meget jord.

Jeg tænkte straks. Nu må der være basis for at lave sin egen pesto. Det MÅ kunne lade sig gøre med al den gode basilikum?

Jeg købte et stykke parmesanost resten af ingredienserne havde jeg i forvejen.

Du skal bruge :

En stor håndfuld basilikumblade

En håndfuld mandler (pinjekernerne er for dyre synes jeg, mandler giver en god og sødere smag)

En håndfuld revet eller parmesanost i tern

1 fed hvidløg

Olivenolie.

Put alle ingredienserne i en minihakker eller blender.

Kom en god pøl olie i. Suppler flere gange undervejs med olie hvis pestoen bliver for fast.

Det er op til dig om du ønsker ønsker pestoen grov eller fin.

Jeg fandt en lille fin bøtte med låg og hældte lidt olie over den færdige pesto så mandlerne kunne suge lidt ekstra. Smag til med salt. Pas på med salten. Parmesanosten er meget salt i sig selv.

Ej hvor hvor det let at lave pesto! Hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før? Alt det basilikum som har levet forgæves her hos mig.

Tænk al den pesto man kan lave af alt muligt? Peberfrugt-pesto, olivenpesto, hvidløgspesto. Jeg har lyst til at lave det hele og kaster mig nu fremover gerne ud i nye pesto-eventyr.

 

Min hjemmelavede pesto smager vildt godt men når ikke den italienske til sokkeholderne. Irriterende nok. Måske øvelse gør mester? Har I gode pesto-fifs hører jeg gerne om det 🙂

Men hold da op hvor den hjemmelavede pesto kunne peppe vores grillaften op. Vi brugte den som dip til grillkød, til sesamkartoflerne, som dip til chips og grøntsagsstave. Frokostsandwichen skal helt sikkert også smøres med den skønne pesto, som der heldigvis er en halv bøtte tilbage af.

Bon pesto-appetit og god sommerdag til alle 🙂

 

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. Anne 18. juli 2017 af 09:24- Svar

  Hej
  Mit svar kommer nok lidt sent, men jeg prøver:
  Jeg har i flere år dyrket rigelig og flot basilikum i mit drivhus. Har lavet masser af pesto, som jeg fans ud af, at man kan opbevare i fryseren.
  Mvh Anne

  • Gitte Hansen 18. juli 2017 af 10:28- Svar

   Hej Anne
   TAk for dine gode tips, både med drivhus og fryser. Jeg kan sagtens forestille mig at basilikum bliver særligt frodig i et drivhus, heldige dig, der har sådan et 🙂
   Rigtig god sommer til dig
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Lisbeth 21. juni 2016 af 08:35- Svar

  Kunne godt tænke mig at vide hvordan du ville lave peber frugt pesto, da jeg altid har en masse peber rester…?

  • Gitte Hansen 21. juni 2016 af 20:41- Svar

   Hej Lisbeth
   Ja så godt dit spørgsmål på Facebook og har også svaret dig der 🙂 Jeg har ikke prøvet at lave peberfrugtpesto, men umiddelbart ville jeg da bare tage afsæt i denne opskrift f.eks.?
   Jeg ville prøve mig frem og smage til undervejs
   Du kan også lave en lækker peberfrugtsauce, hvis du har for mange peberfrugter. Altså en tomatsauce, med en masse peberfrugter i. Du kunne jo tage afsæt i denne opskrift og så bare tilsætte peberfrugt 3-4 stykker måske?
   Prøv dig frem. Det går sjældent helt galt 😉
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar