Sommerhus – et lillebitte eventyr med ind i hverdagen

 • Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagen

Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenHer ser du mig. Gitte. Stukket af fra hverdagen, for at nyde en stille eftermiddag i sommerhuset. Det føles næsten som om man tyvstjæler sig til det, når man sådan bryder hverdagens trummerum, for at trække lidt sommerhuseventyr med ind?

Jeg har en god kollega, Peter, som på vej ud af døren sagde til mig. “Bare vent Gitte, kl. 19.30 i dag, efter at have været i sommerhuset nogle timer, vil du tænke: “Har jeg overhovedet været på arbejde i dag?” og han fik ret, den kære Peter. Allerede efter ½ time – i bilen på vejen herud, var jeg akklimatiseret.Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenJeg havde kastet arbejdsstøvet af mig. Begyndte at nynne. Kiggede op og beundrede rapsmarker og havets blå. Fik lyst til at køre forbi den lille købmand i Fjellerup og handle improviseret. Forårsfarver - forårsforelskelse -forårsfrydMine store børn er i sommerhuset på læseferie og jeg ville overraske dem med lidt ekstra godt fra købmanden. Jeg var heldig. Der var både sommersøde jordbær, kirsebær, skyr på tilbud og den gode müsli. Hvis der er noget teenagere/voksne børn elsker, ihvertfald mine, så er det skyr, müsli med kerner og friske bær. De er umættelige, i den sammenhæng. Jeg ved nok hvordan jeg skal få krammet på dem, lidt endnu 🙂Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenJordbærrene, var vi meget spændte på, for var de mon vandede og uden smag? Det plejer de allerførste jo at være. Man kan som regel dufte sig frem, hvis man er i tvivl. Disse duftede så sødt, at de sendte søde jordbærdufte ud til hele sommerhuset. Skønt! 🙂

Vi foretrækker at spise jordbær med kaffefløde og jeg købte rigeligt. Så meget har jeg lært af historien. Gå aldrig ned på fløde! 😉

Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagen

Hvor var det SKØNT at kunne nyde årets første jordbær. Jeg lover altid mig selv, når sæsonen begynder, at spise jordbær hver ENESTE sommerdag, hvis/når det er muligt for mig. Håber det bliver muligt i år? Jeg vil gøre ALT for det 🙂

I butikken var den søde unge butiksmand i fuld gang med at ommærke varer. 4 steaks blev sat ned fra 80 kr til 10 kr p.g.a. dato. Ahmen, det var da bare slet ikke til at stå for? Der var ikke langt fra tanke til handling her. Det var bare at skynde sig at slå til. 4 lækre steaks på grillen til 2,5 kr stykket.
Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenMenuen blev hurtigt tilrettelagt. Pommes frites. Bønner. Bearnaisesauce og steaks. Et måltid til en hel familie for under 50 kr. Ret vildt! Menuen passede helt perfekt, som tirsdagsindslag, på mit spontane sommerhuseventyr:-)Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenDette var udsigten fra udeterrassen hvor grillen står. Hverdagsagtigt scenarie, med flyderstole, en tørresnor og en lille jolle, der venter på lidt flere fridage. Total sommerhus-stemning. I love it! <3Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenDen lavtgående sol, sendte en varm glød til os og hvor var det skønt, at mærke den friske luft og høre lydtæppet af fuglefløjt, efter en lang dag lukket inde i arbejdslivet.

Jeg gik en tur i området og snusede ind. Gik en tur i haven og rhododenronerne er sprunget ud, siden jeg var her sidst, for 1 døgn siden.

Suk – stå lige stille et sekund, kære natur, og lad mig nyde øjeblikket, før det er forpasset.
Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenDet var det helt rigtige, at tage på tur til sommerhuset, midt i arbejdsugen. Jeg snupper en overnatning og kører direkte på job i morgen. Næsten som at have sommerferie, midt i et hele? Som at trække et lille bitte eventyr med ind i arbejdslivet. Det gør jeg gerne. Afbræk, af den allerbedste slags.Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenI dag mødte vi sommerhusets tidligere ejere. De jokede med, at de næsten burde have forlangt en større pris, når nu vi brugte sommerhuset så meget. Det kan der være noget om! 🙂

Målt i herligheds- og nytteværdi for os, er sommerhuset allerede blevet ubetaleligt. Det ligger ½ times kørsel fra vores bopæl og den by jeg arbejder i. Slet ikke urealistisk, at køre frem og tilbage. Det vil jeg gøre meget oftere, når vejrguderne ellers er gavmilde og tilsmiler os med lune vejrudsigter.

Solnedgangene er bare smukkere i sommerhuset. Vi kan se solen gå ned i havet. Vi bemærker himlens farver, skyerne, de hurtige skift på himlen, meget mere end vi gør derhjemme.Sommerhus - et lille bitte eventyr med ind i hverdagenJeg er en heldig kartoffel, jeg ved det godt og hvis jeg i dag skulle give dig et eneste godt råd, eller to, så er det:

 • Er du til driverliv og en puls i roligt tempo, så overvej et sommerhus.
 • Hvis du overvejer et sommerhus, så køb et tæt på din bopæl, så du også vil kunne få et lille bitte eventyr med ind i din hverdag.

Taknemmelige sommerhusglade hilsner

Gitte

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Jette Toft Møller 25. maj 2017 af 13:58 - Svar

  Kære Gitte, nu må du ikke blive misundelig,( jeg bryder mig slet ikke om dette ord), men vores sommerhus ligger 6 km herfra, hvor vi bor mellem Henne Strand og Nymindegab her i det vestjyske, jeg cykler derud hver dag, og ved hvordan du har det, når du tager afsted😍, Jeg skal bare ud forbi byskiltet, så letter låget og jeg synger i vilden sky.
  Jeg har lige tilbragt 1 døgn med vort lille barnebarn på knap 3 år i huset, indtil forældrene kunne komme og han elskede det, bare løbe ud og ind uden at skulle spørge om han måtte gå ud, springe rundt på terrassen i strømpesokker( den er af træ), finde en kæp vi forandrede til en fiskestang, ja det er sommerhuslykke, jeg forstår hvad, du mener, mang venlige hilsner Jette og god weekend-end

  • Gitte Hansen 25. maj 2017 af 22:03 - Svar

   Åh Jette, hvor lyder det da bare komplet skønt! Kan næsten se det for mig, at du kommer cyklende glad og nynnende af sted ud til sommerhuset. Så fint, at det ligger så tæt på, så får I det da brugt virkeligt meget. Skønt med barnebarnet, der allerede er begyndt at sætte pris på det friere liv, man kan leve i sommerhuset.
   Åh hvor blev jeg glad af at læse din historie og jo – vi er vist to sommerhuslykkelige mennesker vi to 🙂
   Må du/I få den skønneste sommer i jeres fristed <3
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar